Schrijflogboek #70 September 2023

Afgelopen zaterdag heb je al wat meer kunnen lezen over mijn doelen voor het laatste kwartaal van 2023, maar vandaag blikken we nog even terug op de laatste maand van het derde kwartaal: september. Van tevoren had ik al gezegd dat er waarschijnlijk niet zo veel van schrijven terecht zou komen, maar is het me uiteindelijk gelukt om toch nog wat te schrijven? Je leest het in dit bericht!

Zoals gebruikelijk in een logboek vertel ik je hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed, deel ik wat hoogtepunten (hoewel het er deze maand maar een is) en onthul ik het totaal. Tot slot blik ik ook nog even vooruit naar de komende maand.

Verhalen

 • Samen! serie – 55 minuten
  Naar aanleiding van een berichtje van Froukje heb ik nagedacht over de invulling van de cover van het vijfde deel in de reeks en ook een keuze gemaakt uit de optionele titels die Froukje stuurde. Ook heb ik een korte brainstormsessie over het optionele zesde deel gehad. Ik wil wel proberen om nog een deel te schrijven, maar ik doe nog steeds geen belofte 😉
 • Project Snel ofwel De liefdesformule150 minuten
  Het is me niet gelukt om het tweede boek af te schrijven, wat mijn streven was, maar uiteindelijk heb ik wel wat vooruitgang geboekt. Zaterdag heb je al kunnen lezen dat ik de publicatie uitstel tot begin 2024 en dat geeft mijzelf wat meer lucht en vrijheid om het laatste deel af te maken.

Social media kanalen

 • Vlogcontent – 130 minuten
  Goed nieuws: vanaf komende maand wil ik weer wekelijks een vlog gaan plaatsen. Als ik een keertje oversla vind ik het geen probleem, maar ik heb het best wel gemist. De eerste vlog komt aankomende donderdagavond online: de digitale boekpresentatie van No worries en daar ben ik in september druk mee geweest.
 • Social media beheer – 270 minuten
  Nadat ik afgelopen maand een presentatie bij De Banier hield over het gebruik van social media als auteur, besloot ik dat het tijd was om mijn eigen Instagramschema weer netjes bij te houden, dus ik besteedde wat meer tijd aan m’n socials.
 • Blogcontent – 340 minuten
  Hoewel ik niet het aantal blogs heb geschreven dat ik wilde schrijven in september, heb ik toch weer aardig wat berichten kunnen schrijven en ik hoop de komende tijd me weer aan het schema te kunnen houden.

Overig

 • Bedrijfswerkzaamheden305 minuten
  Mijn administratie bijhouden, de podcast en het redigeren van Jaaps manuscript valt in deze categorie. Ik ben nu aan de tweede ronde van Jaaps verhaal begonnen en het is echt heel veel verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Ben trots op hem!
 • Van alles en nog wat – 520 minuten
  Dit lijkt gigantisch veel, maar hieronder valt de boekpresentatie bij De Banier, wat ik ook als uren voor No worries had kunnen opschrijven, maar uiteindelijk niet gedaan heb.

Hoogtepunten
Door mijn vakantie in september voelt de maand sowieso aan als een hoogtepunt (hoewel ik op vakantie wel ziek ben geweest door gluten), maar er gebeurden ook een paar leuke dingen:

 • Allereerst natuurlijk de verschijning van No worries op 8 september. Het was een superleuke avond bij De Banier en het is gewoon geweldig om je eigen boek in handen te houden!
 • Daarnaast had op 15 september de podcast van Anna Laura en mij 200 volgers op Spotify, een heuse prestatie waar we blij mee zijn.
 • Op 11 september, precies toen ik wilde beginnen met het verzenden van de proeflezerexemplaren van No worries, kwam mijn eigen pen binnen. Die had ik een week of twee ervoor besteld in de hoop dat ik elke proeflezer ook een pen cadeau kon doen. Daarnaast kan ik ze mooi gebruiken voor m’n social foto’s en uiteraard ook om gewoon te schrijven. Ik vind ze zelf gigantisch fijn.
 • En in de laatste week van september was ik echt op schrijfdreef en schreef in totaal meer uren dan in augustus bij elkaar (hoewel dat natuurlijk niet gigantisch veel was, haha).

Terugblik + totaal
De week voordat ik op vakantie ging waren er superveel dingen die geregeld moesten worden voor de bruiloft, maar ook die week heb ik gelukkig wat schrijfuren kunnen maken. Op vakantie heb ik me niet druk gemaakt over schrijfwerk, hoewel ik wel inspiratie heb opgedaan voor een eventuele e-bookreeks. Uiteindelijk schreef ik in september 1770 minuten, wat goed is voor 29 uur en 30 minuten, bijna een verdubbeling van de uren in augustus. Ik schreef in totaal 9.847 woorden, waarvan er 2.858 aan een verhaal waren (aan Project Snel). Dat kan uiteraard veel meer, maar ik ben al lang blij met elk woord dat ik heb geschreven.

Vooruitblik oktober
In mijn logboek van augustus schreef ik dat ik in oktober graag mijn gebruikelijke schrijfuren wil halen, maar ik heb me de afgelopen dagen gerealiseerd dat ik structureel te veel van mezelf vraag. Daardoor behaal ik doelen niet en heb ik nauwelijks succeservaringen. Mijn streven voor oktober heb ik daarom op 40 uur gezet en alles wat ik meer schrijf is mooi meegenomen. Ik vind het belangrijker dat ik uithoudingsvermogen voor schrijven opbouw, daarom begin ik nu met 1.000 verhaalwoorden per schrijfdag. Als de bruiloft dan geweest is en ik een beetje gewend ben aan het nieuwe leven, hoop ik dat ik weer meer zal kunnen schrijven. Voor oktober scheelt het wel dat in het huisje niet zo heel veel gedaan meer hoeft te worden. Half oktober wordt de vloer gelegd (maar daar hoef ik zelf weinig voor te doen) en daarna kunnen we de boel gaan inrichten en meubels in elkaar zetten, maar daar hebben we ook nog wel even de tijd voor. Ik ben heel benieuwd wat de komende maand me gaat brengen op schrijfgebied.

Heb jij leuke plannen voor oktober?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

 1. Toch nog veel gedaan, dat kan ik niet zeggen. En inspiratieopdoen hoort toch ook tot schrijfwerk. Het is de 1e fase. Ben benieuwd naar je toekomst. Wens je veel succes. Volgens mij heb je al veel bereikt of verandert t.o.v. een jaar geleden. Je doet veel meer verschillende dingen. En bent produktiever, of lijkt dat maar zo?

  1. Daar heb je uiteraard helemaal gelijk in, het begint met inspiratie opdoen. Of ik echt productiever ben weet ik niet zeker, maar ik kan ook door de voorgaande drie maanden beïnvloed zijn (toen ging het schrijven niet zo lekker), op dit moment gaat het juist wel weer erg goed en ben ik heel tevreden. Ik denk dat het werken met Bare minimum en Good Day/Week/Month/Year doelen wel werkt voor mij en helpt bij productiviteit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.