Schrijflogboek #72 November 2023

Iets later dan gepland komt dan nu het schrijflogboek van november online. Het is niet erg indrukwekkend, maar juist daarom wilde ik er niet tot aankomende maandag mee wachten. Dan is het (voor mijn gevoel) al half december. Afgelopen vrijdag en zaterdag was ik te druk om het bericht te kunnen schrijven, maar nu heb ik er een gaatje voor gevonden. Veel plezier!

Als je goed kijkt naar de foto, zie je al dat ik geen van mijn maanddoelen heb gehaald in november. Ik was ook veel te optimistisch door te denken dat ik daar wel tijd voor had. En dan te bedenken dat ik serieus overwogen heb om gewoon mee te doen met NaNoWriMo… ik weet niet precies wat ik in mijn hoofd haalde, maar aangezien ik in november de bruid was, zullen we mij deze vlaag van verstandsverbijstering maar vergeven.

Zoals gebruikelijk in een logboek vertel ik je hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed, deel ik wat hoogtepunten en onthul ik het totaal. Tot slot kijk ik ook nog even vooruit naar de komende maand.

Verhalen

 • Samen! Serie – 140 minuten
  Ja, je ziet het goed! Een van mijn boeken is in herdruk gegaan. Dus al heb ik de afgelopen maand geen maanddoel gehaald, ik heb wél een van mijn lifetime goals gehaald. Ik kreeg begin november een mailtje dat ze Help! Mam is verliefd wilden herdrukken en dat dit mijn kans was om wijzigingen aan te brengen. Ik besteedde tijd aan het doornemen van het boek op foutjes, al ging dit niet zo nauwkeurig als ik zelf graag had gewild, maar daar had ik echt de tijd niet voor. Wat sowieso veranderd is, is de haarkleur van Julian, nu klopt het met de voorkant en de latere delen van de serie.

Social media kanalen

 • Vlogcontent – 10 minuten
  Ik maakte geen vlogs in november (nogmaals: hoe heb ik kunnen denken dat ik daar wel tijd voor zou hebben?), maar ik dacht wel na over een planning voor december. Dat deed ik trouwens op de allerlaatste dag van november.
 • Social media beheer – 55 minuten
  Ook dit schoot er bij in de afgelopen maand, al hoop ik me vanaf nu wel weer te houden aan het contentschema dat ik voor mezelf heb bedacht.
 • Blogcontent -265 minuten
  Ik schreef maar liefst drie blogs, haha. Eentje was de terugblik op de bruiloft, die was wel erg leuk om te schrijven! Maar goed, nu staan er slechts vier blogs ingepland en dat zijn allemaal hoofdstukken van het vervolgverhaal, dus ik heb me voorgenomen om in december elke (schrijf)dag in ieder geval een blogbericht te schrijven.

Overig

 • Bedrijf – 180 minuten
  Deze drie uren heb ik enkel besteed aan het opnemen en bewerken van de podcast, voor andere projecten was geen tijd. Ik loop hopeloos achter met de administratie, gelukkig hoef ik pas in januari BTW-aangifte te doen, dus heb ik daar nu alle tijd voor. Maar alles op z’n tijd.
 • Van alles en nog wat – 225 minuten
  Ik journalde het een en ander en maakte planningen die ik vervolgens niet nakwam. Maar al met al toch goed voor flink wat schrijfminuten, dus ik klaag niet.

Hoogtepunten
Voordat ik je het totaal aantal uren + woorden onthul, enkele hoogtepunten.

 • 6 november kreeg ik dus de mail dat Samen! deel 1 een herdruk zou krijgen, dat was echt heel erg leuk!
 • 13 november (ongeveer) had ik 150 abonnees op YouTube. Al heb ik de afgelopen maanden weinig aandacht hieraan besteed, het is toch leuk om te zien dat het kanaal groeit. En voor december en het komende jaar heb ik weer genoeg filmplannetjes.
 • En uiteraard was 23 november hét hoogtepunt van de maand, zeg maar gerust van het hele jaar 2023. Ik trouwde met de allerliefste Jaap en het was echt een heel erg leuke dag. Lange tijd had ik vooral zin in de tijd erna, wonen in ons eigen huis, niet meer zo vaak afscheid hoeven nemen en elkaar iedere dag zien. Dat is allemaal ook heel erg leuk, maar ik had niet gedacht dat de trouwdag zelf ook zo leuk zou zijn en dat was zeker het geval, lees het hier maar terug.

Terugblik + statistieken
Tja, november was dus geen goede schrijfmaand, maar dat is niet meer dan logisch. Ik hoop het de komende maanden echt weer allemaal op te pakken, al ga ik echt m’n best doen om ook minder enthousiast te plannen, maar daarover later meer. In totaal schreef ik in november 875 minuten, wat goed is voor 14 uur en 35 minuten. Het is niet eens de slechtste schrijfmaand ooit geworden, er zijn (sinds ik het bijhoud) twee maanden geweest waarin ik nog minder schreef: oktober 2020 en februari 2018. Maar destijds schreef ik niet zo goed als fulltime, dus dat maakt deze maand eigenlijk wel tot de slechtste schrijfmaand ooit. Maar dat geeft helemaal niets, het was om een goede reden. Mijn streven was ook om alsnog 50.000 woorden te schrijven en zo met everything counts mee te doen aan NaNoWriMo. Nou, na een week heb ik dat idee ook laten varen, ik schreef namelijk totaal slechts 3.865 woorden, allemaal aan blogberichten.

Vooruitblik december
Nog een maand rest ons in 2023 en als ik al mijn jaardoelen wil halen, zal ik toch echt ’s nachts door moeten gaan. Ik denk niet dat Jaap daar heel gelukkig van wordt (mijn kantoor zit in onze slaapkamer) en ikzelf zit er ook niet op te wachten. Er staan nog vijftien doelen open, waarvan er vijf vrijwel onmogelijk zijn om nog te halen. Ik ga m’n uiterste best doen om die andere tien wel te halen, al weet ik van een pas in maart/april 2024 of het gelukt is (2500 boeken verkopen). Ik hoop in ieder geval 75 schrijfuren te maken, maar zal het heel erg leuk vinden als het me lukt om aan de 100 te komen. Dat zou een heleboel van het afgelopen jaar goedmaken. Ondanks dat je officieel geen twee prioriteiten kunt hebben, heb ik er voor deze maand wel twee, maar dat is omdat ze goed naast elkaar kunnen bestaan. De eerste prioriteit is Samen! deel 5. Ik heb de feedback van Froukje gekregen en officieel heeft het geen haast, maar ik vind het een heerlijk project om weer in te komen. Het tweede is De liefdesformule (eerder bekend als Project Snel). Als ik 50.000 woorden haal deze maand (aan dit project), dan heb ik NaNoWrimo 2023 alsnog gehaald, maar dan een maand later (net als in 2020, toen ik corona had in november). Ik wil nog wel een leuke schrijfsprint maken in december, al wil ik ook weer niet te streng zijn voor mezelf, aangezien ik tegenwoordig ook een huishouden heb te runnen 😉

Wat zijn jouw plannen voor december? Doe je rustig aan, of wil je nog een mooie eindsprint maken?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

 1. JA, zo is het leven. Een lifetimeproblem is het plannen en vooral het niet overplannen. En tip nr. 1, verdeel de huishoudelijke taken vanaf het begin. Want ook jij hebt een 40 urige werkweek. Later taken alsnog verdelen wordt moeilijk. Ingesleten patronen verander je niet meer zo snel. En zo leuk dat Samen deel 1 in herdruk gaat. Succes met het organiseren van je nieuwe leven!

  1. Jazeker, dat plannen en niet overplannen is echt wel een ding. De huishoudelijke taken zijn hier al voor de bruiloft goed verdeeld en daar hebben we rekening gehouden met de werklast van ons beiden 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.