Schrijflogboek #11 Oktober 2018

Ik probeer om niet in herhaling te vallen, maar wat ging oktober snel hè? Ik weet nog dat ik aan het begin van de maand op Madeira zat en genoot van de warmte daar. Nu draag ik inmiddels warme truien en dikke vesten. Ik vind het wel wat hebben, al ben ik blij dat ik sinds 2 jaar een kacheltje op zolder heb, want anders is het echt niet te doen. Als ik een tijdje gewerkt heb zijn mijn handen vaak helemaal koud, maar kan ik ze gelukkig warmen aan een heerlijke kop thee. Maar goed, daar gaat het vandag niet over, maar over mijn schrijfwerkzaamheden van oktober. Lees je mee?

Allereerst vertel ik per categorie hoeveel tijd ik eraan besteed heb en licht ik de categorie kort toe. Erna volgt een lijstje met hoogtepunten en ik sluit af met het totaal en ook weer een vooruitblik voor de komende maand.

LOI cursus – 120 minuten
Wauw, het is echt een tijd geleden dat ik in één maand zoveel tijd aan de cursus heb besteed. Ik weet nog steeds niet of het me gaat lukken om hem dit jaar nog af te ronden, vooral omdat ik nu weer een opdracht moet doen waar ik helemaal geen zin in heb. De opdracht waar ik het vorige maand over had, is trouwens af en ik had er een 8,0 voor gekregen.

Bergen van chaos – 160 minuten
Afgelopen maand waren mijn broer en ik precies een jaar bezig met deze serie. Je zou denken dat we in de jubileummaand veel gedaan hebben, maar niets is minder waar. We proberen ons ritme weer te vinden, maar door vakanties en bepaalde afspraken hebben we veel minder overlegd dan normaal. Het goede nieuws is wel dat de hoofdstukindeling voor het eerste boek min of meer af is. Deze maand willen we deze herzien en gaan uitzoeken wat we nog nodig hebben, zodat we in december een begin kunnen maken met het schrijven van de eerste versie.

Writing prompts – 250 minuten
Ook deze maand deed ik mee aan een writing prompt challenge, maar ik pakte het nu iets anders aan. Ik deed alleen een writing prompt op werkdagen, dus maandag tot en met vrijdag. Dat beviel me erg goed, dus in november blijf ik het op deze manier doen.

Blogcontent – 545 minuten
Deze maand heb ik veel aandacht besteed aan mijn blog. Sommige blogs kosten iets meer tijd om te schrijven en daar had ik er de afgelopen maand zeker een aantal van. Wat ik erg leuk vind om te merken is dat het schrijven van blogs mij ook aanmoedigt om te gaan schrijven. Soms heb ik helemaal geen zin in werken en als ik dan een blog heb geschreven ben ik weer helemaal enthousiast om andere werkzaamheden op te pakken.

Samen (NaNoWriMo) – 680 minuten
Ik heb er nog nooit zo lang over gedaan om een project te kiezen voor NaNoWriMo. In september wist ik zeker dat ik mijn kindle verhaal ging schrijven, maar dit is inmiddels weer veranderd. Op 8 oktober had ik een overleg met mijn redacteur, vooral over het vervolg op chaos, maar toen heb ik ook een idee gedeeld voor een serie. De redacteur was meteen enthousiast, dus na veel brainstormen en verzinnen heb ik besloten om tijdens NaNoWriMo te gaan schrijven voor deze serie. Ik kan er voorlopig nog niet zoveel over zeggen, dus deel ik met jullie alleen de werktitel voor deze serie.

Vervolg Chaos – 710 minuten
Tijdens het overleg met mijn redacteur hebben we mijn verhaalindeling voor het vervolg op Chaos besproken. Er moet best wel wat gewijzigd worden aan het verhaal, maar het geeft helemaal niets. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het met de ideeën die mijn redacteur en ik hebben besproken, een veel beter verhaal gaat worden. Enthousiast als ik was ging ik meteen aan de slag, maar ik heb het nu even een tijdje aan de kant gelegd. De verwachting is dat dit boek in het najaar van 2019 pas verschijnt, dus ik heb nog tijd genoeg. In december hoop ik hier weer mee verder te gaan.

Overig – 350 minuten
Onder overig vallen alle activiteiten die wel met schrijven te maken hebben, maar die te klein zijn om een eigen categorie te krijgen. Deze maand schreef ik weer een stukje aan een onzinverhaal (maar ik vond ook ergens een stukje onzinverhaal dat ik kan gebruiken voor de Samen-serie), nam de proefdruk van Vrije val door en brainstormde nog wat.

Hoogtepunten
Oktober was echt een maand vol met hoogtepunten en daar deel ik er dan ook een aantal van met je, voordat ik onthul hoeveel tijd ik in totaal aan schrijven heb besteed.

  • Op 8 oktober had ik het overleg met mijn redacteur. Ik kreeg te horen dat ze mijn vijfde boek in het najaar van 2019 willen uitgeven. Nummer vijf 🙂
  • Op 19 oktober werd ik geïnterviewd door Fija Nijenhuis, freelancer voor de Barneveldse krant. Het artikel kwam op 24 oktober in de krant en is hier na te lezen.
  • Op 26 oktober was de boekpresentatie van Vrije val en kreeg ik dus het eerste exemplaar in handen.
  • Op 27 oktober verscheen de kerstbundel waar ook ik een verhaal voor heb geschreven. Wat supertof is: mijn naam staat op de voorkant 🙂

Totaal + vooruitblik november
Ik heb in oktober, helaas, geen nieuw record behaald. Maar alsnog heb ik veel geschreven: 46 uur en 55 minuten (2815 minuten). Het verbaast me niet echt dat oktober een wat mindere schrijfmaand is geweest, want er waren ontzettend veel dingen die mijn aandacht vroegen. Of november een nieuw record gaat worden? Ik hoop het wel! Met NaNoWriMo moet dat haast wel goedkomen. Bovendien ga ik nog een klein weekje naar Engeland toe en zoals jullie wellicht weten kan ik daar ontzettend goed schrijven 😉 Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in, zowel het weekje Engeland als het geheel van de maand!

Hoe was oktober voor jou?

Liefs,

Mirjam

 

 

Kom me volgen op social media

4 Comments

  1. Waarom is het toch elke keer dat als ik deze blogs van jou lees, dat ik zo ontzettend veel zin krijg om ook te schrijven?! Misschien toch maar eens wat mee gaan doen. Misschien moeten we binnenkort maar een keer een schrijfbrainstormsessie inplannen :). Veel plezier deze maand met schrijven. Oh ja, en dat schrijven in Engeland doet me klein beetje denken aan Beatrix Potter. Ik heb geen idee waarom 🙂

    1. Haha, ik krijg zelf ook altijd veel zin in schrijven bij het schrijven van deze blogs 🙂
      En een brainstormsessie klinkt goed, snel een datum prikken voor als ik terug ben uit Engeland! Ghehe, als er een konijn in mijn nieuwe boek voorkomt, weet je hoe het komt 😛

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.