Schrijflogboek #75 Hier schreef ik aan in februari 2024

Het is alweer de eerste zaterdag van de maand en dat betekent dat er een schrijflogboek online komt. Normaal gesproken komen blogberichten rond zeven uur ’s morgens online, maar omdat ik gisteren de hele dag heb gewerkt en ’s avonds mijn verjaardag vierde, lukte dat me niet. Maar hier lees je alsnog een overzicht van waar ik aan schreef in februari.

Zoals gebruikelijk vertel ik eerst kort aan welk project ik heb gewerkt en hoe lang, vervolgens deel ik een aantal hoogtepunten, dan blik ik terug op de maand en onthul ik het totaal aantal uren. Tot slot kijk ik nog even vooruit naar de maand die voor ons ligt: wat zijn mijn plannen?

Verhalen

 • Samen! serie – 360 minuten
  Ik nam de proefdruk van Samen! deel 5 door, helaas is deze nog niet naar Froukje teruggestuurd omdat mijn proeflezer er nog niet helemaal klaar mee was, dus dat moet nog in maart gebeuren. Ook brainstormde ik wat voor een eventueel zesde deel (ik weet nog steeds niet of dat gaat lukken) en deed ik nog iets leuks, maar daarover lees je in de hoogtepunten meer.
 • De liefdesformule – 1590 minuten
  Ik heb weer een flinke tijd aan de serie over Eline Snel geschreven. Ik rondde het publicatieproces van Een kans op romantiek af en schreef het derde deel af. Dit boek zal deze maand verschijnen.

Social media kanalen

 • Vlogcontent – 80 minuten
  Ik nam één vlog op en bewerkte deze ook. Het grappige is dat ik mezelf de hele maand de tijd had gegeven voor deze vlog en hem uiteindelijk alsnog op de allerlaatste dag van februari maakte.
 • Social media beheer – 135 minuten
  Afgelopen maand gooide ik (herhaaldelijk) de Instagram app van mijn telefoon. Voor de vastentijd (40-dagentijd/lijdenstijd) wil ik vasten van sociale media en daarom mag ik alleen op maandag en vrijdag Instagram op mijn telefoon hebben. Dat zorgde er ook voor dat ik minder bezig was met mijn sociale media schema. Ik vind het wel lekker, maar kom er ook achter dat social media voor mijn marketing onmisbaar is. Hopelijk leer ik deze tijd het doelloos scrollen af en kan ik na Pasen weer op een normale manier gebruikmaken van Instagram.
 • Blogcontent – 585 minuten
  Ik schreef een heel aantal blogberichten, maar besteedde er niet eens zo gek veel tijd aan. Ik denk dat het juist kwam omdat ik er een aantal achter elkaar schreef, dat scheelt echt in tijd.

Overig

 • Writing prompts – 75 minuten
  Ik deed maar twee writing prompts, maar eentje duurde maar liefst een uur. Het was wel weer leuk om dit te doen, maar omdat ik deze maand ook bezig ben geweest met een manuscript, voelde het een klein beetje doelloos. Writing prompts zijn leuker/beter in de maanden dat ik minder met schrijven bezig ben, maar juist gefocust op herschrijven.
 • Bedrijfswerkzaamheden – 400 minuten
  Het grootste gedeelte van deze tijd ging op aan de podcast die ik met Anna Laura maak. Omdat Anna Laura 10 weken op verlof komt, besloten we dat we de afleveringen voor april en mei al klaar wilden hebben. Half februari namen we de aflevering van februari en april op en deze maand hopen we de aflevering van maart en mei op te nemen.
 • Van alles en nog wat – 795 minuten
  Hier zit al een mindering in. Het ging weer vooral op aan journalen en plannen, maar is een stuk minder dan de tijd die ik aan daadwerkelijk schrijfwerk heb besteed, dus dat is hele mooi!

Hoogtepunten
Voordat ik het totaal onthul een paar hoogtepunten van de afgelopen maand.

 • Op 16 februari kreeg ik een mailtje van De Banier dat Help! Herrie in huis en Wow! Ons huis is vol in herdruk gaan. Ik vind het zo tof dat het vierde deel in de Samen! serie nog geen jaar na verschijning al in herdruk gaat. Ik nam beide proefdrukken nog eens door op (kleine) foutjes en hopelijk komen er nu twee foutlozere exemplaren uit.
 • Op 19 februari publiceerde ik het tweede deel van De liefdesformule: Een kans op romantiek. Na alle enthousiaste reacties op Vereenvoudigde breuk vond ik het best wel spannend om een nieuw deel uit te geven, maar het ging heel goed. Ik verkocht uiteindelijk in februari meer e-books dan in januari, heel mooi om daar een stijgende lijn in te zien.
 • Over een stijgende lijn gesproken… 27 februari kreeg ik mijn royalty-statement van De Banier. Toen kwam ik erachter hoeveel boeken er in 2023 zijn verkocht. Ik ben er heel erg blij mee. In totaal vonden 3726 boeken een nieuw huis. No worries is in de eerste drie maanden na verschijning 1149 keer verkocht.

Terugblik + totaal
Deze maand deed ik ook het contract van Help! Hoe hou ik het vol?! op de bus. Eigenlijk niet te geloven dat het boek over (ongeveer) anderhalve maand al verschijnt. Door de publicatie van De liefdesformule zou ik het haast vergeten. Verder was februari wel een productieve maand, maar wel eentje waarin ik zelf niet altijd even lekker in mijn vel zat. Ik sliep niet zo heel goed en de grijze dagen maakten me heel somber. Ik ben dan ook heel blij dat we qua weer vooruitgaan de komende dagen en dat het langer licht blijft. In februari was ik vooral heel druk met De liefdesformule en ik moet eerlijk zeggen dat ik het nu wel een klein beetje zat ben, ik heb zin om aan iets nieuws te beginnen. Daar lees je straks nog iets nieuws over, nu eerst het totaal aantal uren dat ik schreef in februari. Ik kwam uit op precies 67 uur (4020 minuten), als ik bedenk wat ik in februari allemaal gedaan heb naast het schrijfwerk, vind ik dat heel netjes. In die 67 uur schreef ik totaal 45.412 woorden, waarvan er 27.218 aan een verhaal waren. Daarmee heb ik al mijn maanddoelen, behalve een kort verhaal schrijven, gehaald!

Vooruitblik maart
Als De liefdesformule 3 af is (en dat hoop ik volgende week te realiseren), mag ik aan een nieuw project beginnen. En omdat dat project nog geheim is, heb ik geen foto geplaatst van mijn doelen voor maart. In het volgende logboek hoop ik je er meer over te vertellen en in de loop van de maand vind je er ook meer over op mijn Instagramaccount. Ik heb zelf heel erg veel zin in dit nieuwe project en kijk er ook naar uit om er meer over te delen. Waar ik verder in maart aan probeer te werken is een duidelijker schema. Officieel heb ik de afspraak met mezelf dat ik om 16.45 uur mijn werkzaamheden voor de dag afrond en probeer om 17.00 uur op z’n laatst klaar te zijn. Toch lukt dit me vaak niet en blijf ik langer doorgaan. Op zich is daar niets mis mee, maar ik denk dat het me op de lange termijn uitput. Daarom is dit, naast mijn gewone schrijfdoelen, voor maart het belangrijkste doel. Ik wil voorkomen dat ik alleen maar met schrijfwerk bezig ben en het op den duur zo vervelend vind dat ik iedere dag met tegenzin achter m’n bureau zit.

Wat denk je dat het geheime project van maart is?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Ik ben een slechte ‘rader’, dus ik waag mij er niet aan te proberen te raden wat het is, haha.
  Mooie schrijfmaand had je en mooie highlights! Gefeliciteerd met de herdruk en wat gaaf om terug te horen dat er zoveel van je boeken zijn verkocht in 2023!

  1. Haha, snap ik wel. Het is ook best lastig om uit een van die 100 projecten en ideeën die ik heb iets te raden. Bedankt voor je felicitatie 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.