Schrijftip #24 Nog 5 redenen om mee te doen aan NaNoWriMo

Een jaar geleden schreef ik een blog waarin ik vijf redenen deelde om mee te doen aan de National Novel Writing Month in november. Destijds had ik geen (vaste) baan en was schrijven het enige wat ik deed om mijn dag door te komen. Omdat mijn omstandigheden nu totaal anders zijn, leek het me goed om weer een blog te schrijven met 5 redenen om mee te doen met NaNoWriMo, ook als je daarnaast een (bijna) fulltime baan hebt.

Ook dit jaar hoop ik zelf weer mee te doen aan NaNoWriMo. Ik heb geen idee of het me gaat lukken om 50.000 woorden te schrijven, maar ik ga er in ieder geval wel voor! Hopelijk kunnen deze vijf redenen jou overtuigen om mee te doen én geven ze mijzelf een duwtje in de goede richting.

  1. Tijdens NaNoWriMo maak je elke dag tijd vrij om te schrijven. Je moet wel, want anders haal je die 50.000 woorden natuurlijk nooit. Op deze manier kun je in de maand november flink wat uurtjes maken om te werken aan je nieuwe meesterwerk.
  2. NaNoWriMo is dé ultieme kans om je droom werkelijkheid te laten worden: een manuscript afronden. Het is belangrijk dat je schrijft, want voor redigeren is helemaal geen tijd, naast het uitschrijven van 50.000 woorden en je (fulltime) baan.
  3. Deze reden heeft alles te maken met het vorige punt. Als je mijn stappenplan hebt opgevolgd, hoef je je tijdens NaNoWriMo niet druk te maken over de outlining van het plot, personages of andere bijzaken. Je mag gewoon lekker schrijven. En ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik kijk daar altijd wel naar uit.
  4. NaNoWriMo is ook een geweldig moment om die innerlijke criticus van je de mond te snoeren. Zoals ik al zei heb je geen tijd om te redigeren of herschrijven, want die 50.000 woorden moeten er komen. Dus, het maakt niet uit wat je schrijft, als je maar schrijft. Take that, zeurend stemmetje!
  5. Tenslotte is NaNoWriMo een goede manier om aan jezelf en je omgeving te laten zien dat je het wél kan en dat je een schrijver bent. Waarom zou je anders in je vrije tijd 50.000 woorden eruit knallen?

In december of januari zal ik (eerlijk!) vertellen hoe deze editie van NaNoWriMo mij is bevallen. Voor nu: veel schrijfplezier en succes! Je kunt dit!

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Het had me heel leuk geleken om mee te doen aan NaNOWriMo maar ik laat hem toch aan mij voorbij gaan. Ik moet eerst eens concrete dingen op papier gaan zetten waar ik over wil gaan schrijven voordat ik dit zomaar kan gaan doen. Maar wie weet kan ik wel deze maand gebruiken om die dingen op papier te zetten! Veel plezier met schrijven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: