Projectvlog #1 Bergen van Chaos

Al sinds oktober 2017 werk ik met mijn broer aan een fantasy/adventure serie. Maar hoe gaan we te werk? Welke personages spelen er een rol? Hoe ver zijn we inmiddels? Antwoorden op deze en andere vragen vind je in dit bericht

Toelichting
Vanaf het allereerste begin van mijn blog heb ik berichten gedeeld over het schrijfproces van mijn boeken. Dat vond ik altijd wel erg leuk om te delen, maar ik heb daar nu toch een alternatief voor bedacht. Op YouTube keek ik een video over de WIP-tag (Work in Progress) en ik vond dat wel een leuk idee voor een vlogserie. En ik dacht ook dat het een goede vervanger zou zijn voor de schrijfproces blogs. En als ik het doe terwijl ik nog bezig ben met het project, spreken mijn logboeken misschien ook wat meer tot je verbeelding.

Ik hoop dat je het leuk vond om wat meer te zien en te horen over het project waar ik nu al zo lang aan werk. Het blijft natuurlijk lastig, omdat ik weinig over de inhoud van het verhaal kan delen, maar wellicht kan ik in de toekomst een follow-up video maken waarin ik toch iets gedetailleerder kan zijn.

Nieuwe weg
Wat ik persoonlijk heel erg grappig vind is dat ik een week na de opname van dit filmpje een nieuwe weg ben ingegaan wat betreft dit project, rondom het proces. Ik zag een filmpje van Kate Cavenaugh waarin ze vertelt dat ze een serie van vijf boeken aan het schrijven is. Ze was op dat moment bezig met het vierde deel en had van de andere delen allemaal de eerste versie geschreven. Pas als ze boek vijf helemaal klaar had, zou ze deel één gaan herschrijven. Op die manier kon ze veel meer foreshadowing toevoegen en wist ze zelf waar ze naartoe moest werken. Ik vond het een fantastisch idee en heb besloten dat mijn broer en ik dat ook met onze serie gaan doen. Deze gaat waarschijnlijk ook uit vijf delen bestaan, dus als Kate het kan, kunnen wij het ook.

Verander jij weleens van strategie, ook als je al halverwege een project bent?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Eigenlijk logisch, dat je ook een serie een beetje vooruit plant. Maar ja, soms groeit een boek vermoedelijk tot een serie uit. En dan is het charakter-driven ipv plot-driven. Zo als je in een vlog uitlegde. Overigens heb jij de laatste 2 weken nog nieuwe vlogs online gesteld? Ik zie ze niet.

    1. Ja, vooruitplannen van een serie is inderdaad erg logisch, maar dit plan om eerst de eerste versies van elk boek te schrijven, voor ik ook nog maar denk over uitgave is wel een beetje extreem voor mijn doen 😉 Het klopt dat er geen vlogs online zijn gekomen de afgelopen twee weken, ik heb even vakantie genomen. Voornamelijk omdat het erg warm was op zolder en ik het echt niet zag zitten om vlogs op te nemen. Als het goed is komt er komende vrijdag wel weer eentje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.