Writing prompt challenge: 5 tips

Twee weken geleden daagde ik je uit om mee te doen aan de writing prompt challenge waar ikzelf al enkele maanden aan mee doe. Misschien vind je het wel lastig en weet je niet goed hoe je het aan moet pakken. In dit berichtje deel ik 5 tips met je. 

Een writing prompt challenge klinkt natuurlijk erg leuk, maar hoe houd je dat iedere dag vol? En weet je iedere dag wel weer iets nieuws om over te schrijven? In de tips vertel ik je over mijn werkwijze en ik hoop dat je op die manier weer geïnspireerd aan de slag gaat!

  • Tip 1: Maak er een gewoonte van om je schrijfdag te beginnen met een writing prompt. Zo kom je snel in de flow van het schrijven. Ikzelf schrijf vaak een scène voor het project/verhaal waar ik die dag aan wil gaan werken, zodat ik er extra veel zin in krijg.
  • Tip 2: Je kunt de writing prompt gebruiken om je (hoofd)personages beter te leren kennen. Met behulp van het woord schrijf je ze in een situatie die in het verhaal niet voorkomt, maar wel eentje waardoor je de persoon beter kunt leren kennen. En wie weet, is het tóch een goed idee om in je verhaal te stoppen.
  • Tip 3: Stel grenzen in. Spreek met jezelf af dat je een stukje van minimaal 200 woorden schrijft. Of als je het, net als ik, met de hand doet: minimaal 1 A4-tje. Maar misschien wil jij er maar een kwartiertje per dag aan kwijt zijn: stel dat dan in als grens.
  • Tip 4: Ben je het een dag vergeten? Je kunt ervoor kiezen om de prompts in te halen. Wat je ook zou kunnen doen is een stuk schrijven waar zowel het woord van gisteren als het woord van vandaag in voorkomen.
  • Tip 5: Probeer het een tijdje uit en zoek dan wat bij jou past. De eerste maanden ging het bij mij best wel goed om iedere dag te schrijven, maar nu het schrijven mijn baan is geworden wil ik eigenlijk ook wel een dagje ‘vrij’ zijn. Daarom heb ik besloten om deze maand alleen nog maar op doordeweekse dagen de writing prompts te doen.

Doe jij al mee met de writing prompt challenge? Heb jij misschien nog wat tips voor mij?

 

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

    1. Het is heel erg leuk om te doen 🙂 Soms best een uitdaging, maar wel heel inspirerend. Ik ben benieuwd, laat het maar weten als je je eraan gaat wagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: