Schrijfproces #3 Chaos fase 3

Vandaag het laatste berichtje van het schrijfproces van Chaos. Ik heb het nu over de periode van januari 2018 tot en met 16 maart 2018 toen ik het boek voor het eerst in handen kreeg. Ook wil ik je in dit bericht nog iets speciaals vertellen over Lynn, de hoofdpersoon uit Chaos

Nadat ik mijn laatste verbeteringen had opgestuurd wachtte ik af tot ik de drukproef zou krijgen. Voordat het zo ver was werd mijn boek nog gelezen door correctoren. Bij Lijmen had een van de correctoren nog een kleine aanmerking die ik zelf moest wijzigen, bij Chaos was dit niet het geval. Wel kreeg ik een mail van mijn redacteur met een reactie van een van de correctoren. Die was erg positief en zette mij aan het denken, maar daarover straks meer.

Kort erna kreeg ik de digitale drukproef. Deze moest ik goed doornemen, want dit was de laatste kans om fouten eruit te halen. Hier ben ik een vrijdag- of zaterdagmiddag (ik weet het niet zo goed meer) mee bezig geweest en het was nog een aardig lijstje geworden. Nadat ik dit had doorgestuurd ontving ik nog een digitale drukproef, niet om door te nemen, maar gewoon voor mijn archief.

En toen werd het afwachten. Ik wist niet precies op welke dag het boek uit zou komen, dus iedere dag in maart was even spannend: zou het vandaag… En eindelijk, op 16 maart 2018 werd er eerst een bos bloemen bezorgd en een tijdje later ook een doos met boeken. Dubbel feest die dag, want ik vierde ook mijn verjaardag voor mijn vrienden.

Inmiddels heb ik aardig wat reacties gekregen op Chaos van vrienden, familieleden en collega’s die het hebben gelezen. De meest gehoorde is toch wel: ‘Ik ben benieuwd hoe het verder gaat!’ Dat heeft mij aan het denken gezet en onder aanmoediging van een vriendin ben ik begonnen aan een vervolg op Chaos, met Lynn dus weer in de hoofdrol. Ik heb het hier ook al over gehad met mijn redacteur en het leek haar ook wel leuk. Dus over een tijdje kun je lezen hoe het verder gaat met Lynn, Maurits, Nikki, Thomas, Rachel en anderen.

Heb jij al Chaos al gelezen? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vind en zou het leuk vinden als je het me laat weten in een reactie of via het contactformulier 🙂

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: