Fun Facts #8 Nog 7 weetjes over ‘Chaos’

Twee weken geleden heb je al 7 fun facts kunnen lezen over Chaos. Ik beloofde nog een bericht te schrijven, maar deze keer gericht op de inhoud van het boek. Heb je Chaos nog niet gelezen en ben je dat wel van plan? Dan raad ik je aan niet verder te lezen: major spoiler alert.

  1. Fietssleutel: In het tweede hoofdstuk fietst Lynn -eindelijk- weer met Nikki naar huis. Dat is tenminste de bedoeling. Maar dan is ze haar fietssleutel kwijt… Om me weer in te leven in het tienerbestaan, had ik een van mijn dagboeken van die tijd erbij gepakt. Ik was het zelf al bijna vergeten, maar ik ben dus ook eens mijn fietssleutel kwijtgeraakt en op het toppunt van mijn verdriet kwam mijn crush eraan en zeiden zijn vrienden plagend dat hij mij maar moest thuisbrengen…
  2. De post: Twee weken geleden schreef ik al dat Lynn op mij leek, dit blijkt ook weer uit haar bijbaantje. Lynn werkt bij de Post en laat ik daar nou ook zo’n 3 jaar gewerkt hebben. Een collega en ik noemden elkaar altijd ‘eerwaarde collega’, dus het leek mij wel leuk om die uitspraak aan Tim te geven, die al sinds Lijmen bij de post werkt.
  3. Stephen Hawking: De zwager van Simon, Thijmen, heeft ALS. Dit was geïnspireerd op de film the theory of everything die ik destijds op Netflix zag. Ik vond het daarom noodzakelijk om Stephen Hawking in het boek op te nemen. Wat niet echt een fun fact is, maar wel interessant is om te weten dat Stephen Hawking stierf op de dag dat Chaos officieel verscheen (14 maart 2018). I kid you not.
  4. Pandora armband: Het bewijs is geleverd: Lynn is gewoon een kopie van mij. Voor haar verjaardag krijgt ze een bedel voor aan haar Pandora armband. Ik ben altijd slecht met verjaardagscadeaus verzinnen voor karakters, maar ik wilde er niet vaag over blijven, dus bedacht ik me dat Lynn zo’n armband had. Die van mij is te zien in de foto.
  5. Favoriete scène: Normaal deel ik altijd mijn favoriete zin uit het boek, maar bij Chaos heb ik er echt niet een. Er was wel een scène die ik heel erg leuk vond om te schrijven. Je zult me vast wreed vinden, maar het was het hoofdstuk waarin Simon en Lynn het uitmaakten. Het was niet moeilijk om mij in Lynn in te leven en ik vond het prachtig om te zien hoe Lynn gegroeid was ten opzichte van het vorige jaar, toen ze ook aanvoelde dat Simon het contact verbrak, maar er niets van zei.
  6. Hazelnootchocolade: Ik heb het vaker gezegd, maar Maurits is echt een van mijn favoriete karakters. Hij troost Lynn op zijn eigen, unieke manier en koopt (Tony’s chocolonely) chocoladerepen voor haar. Een paar jaar geleden heb ik precies hetzelfde gedaan voor een vriendin die een gebroken hart had: een reep chocolade kopen. Ik weet niet meer welke smaak het was, maar mijn favoriete smaak is hazelnoot dus het leek me niet meer dan logisch dan dat Lynn dat ook lekker vindt.
  7. Happy single: Terwijl ik Chaos schreef dacht ik veel na over het principe van Happy single zijn (op een vorig blog van mij verscheen hier een hele blogreeks over) en maakte ik voor mijn standpunten gebruik van artikelen van Desiring God over dit onderwerp. Ik wilde dit graag delen met de lezers van mijn boek, dus een korte, Nederlandse samenvatting van het artikel heb ik opgenomen in Chaos. Hier is een link naar het origineel.

Ik ben benieuwd wat jij van deze fun facts vindt! Laat het me weten in een reactie.
Mocht je trouwens benieuwd zijn naar de fun facts van Lijmen en De opdracht, via onderstaande links kun je deze lezen.

Fun facts De opdracht – deel 1
Fun facts De opdracht – deel 2
Fun facts Lijmen – deel 1
Fun facts Lijmen – deel 2

Liefs,

Mirjam

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: