Schrijfproces #9 Time-out fase 2

Het is al meer dan een jaar geleden dat ik de eerste versie van Time-out afschreef. Maar wat gebeurde erna? Je leest het in dit bericht!

Op 7 augustus schreef ik het laatste woord aan het nog titelloze verhaal. Ik had al verschillende dingen geprobeerd (Maar wat nu? // Solo // Kiezen), maar de perfecte titel was er nog niet echt uit komen rollen. Dat gaf niet, want er moest toch nog heel veel aan dit verhaal gedaan worden.

Ik legde het een tijdje aan de kant, finetunede de hoofdstukindeling en stuurde die naar mijn redacteur. En maandag 8 oktober 2018 hadden we een overleg. Wat heerlijk om even samen te kunnen overleggen over al deze verhaalideeën. Er waren een paar elementen die ze graag anders zag en ik was het vrijwel meteen met haar eens. Gelukkig bleek het herschrijfwerk behoorlijk mee te vallen, ondanks dat er een groot element veranderde. En ik denk dat het verhaal er ook echt een stuk beter van is geworden.

De rest van oktober heb ik gebruikt om het verhaal te herschrijven en in november heb ik een oproep gedaan voor proeflezers. Tot op dat moment had ik hier zelf nog niet zo veel gebruik van gemaakt, maar ik wilde graag een divers groepje mensen hebben die mijn verhalen beoordelen. Begin december ontvingen zij het manuscript en kon ik me bezig houden met een ander project.

In januari 2019 brak de laatste fase van het schrijfproces aan. Over twee weken deel ik ook het verloop van die fase met je!

Heb je Time-out inmiddels al gespot in de winkel?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

    1. Superleuk om te horen! Tja… soms gebeuren er ook wel voorspelbare dingen, het grappige is dat juist de verhaallijn met Maurits viel onder die grote wijziging?

    1. Dank je wel voor je leuke reactie. Het was zeker grappig dat het maar weinig extra werk opleverde, mijn redacteur en ik dachten allebei eerst dat het echt heel veel anders zou moeten, maar uiteindelijk hoefden er maar een paar dialogen en scenes te veranderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: