Schrijflogboek #7 Juni 2018 + Zomernieuws

Nadat ik de afgelopen maand in een schrijfdip zat ging het deze maand weer een stuk beter. Ik schreef veel en, belangrijker, ik genoot ervan. Hoeveel ik in juni geschreven heb en waaraan lees je in dit bericht. Daarnaast heb ik nog wat nieuws. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Laten we maar even met het nieuws beginnen. De komende twee maanden ga ik met een zomerrooster werken. In plaats van twee berichten per week, zal er slechts één bericht per week gepubliceerd worden. Wil je toch dagelijkse updates over mijn schrijfsels en meer lezen over mijn zomer? Volg mij dan op Instagram!

Nu we dat vastgesteld hebben kunnen we door naar het volgende onderdeel van deze blogpost: het logboek. Per categorie kun je lezen hoeveel tijd ik eraan besteed heb en onderaan vermeld ik ook nog het totaal aantal schrijfuren.

Blog – 365 minuten
Vorige maand schreef ik dat ik mijn blogcontent tot en met 1 september had bedacht. De afgelopen maand heb ik nog veel dingen verzonnen om over te schrijven en nu heb ik tot januari 2019 content, op een boekreview en wat schrijfsels na. Daarnaast ben ik druk bezig geweest met posts schrijven voor september, zodat ik in Engeland (waar ik over 2 weken heen hoop te gaan) optimaal kan genieten en niet hoef te bloggen.

Vrije val – 385 minuten
Hier was ik de vorige maand ook al aan begonnen, het herzien van het manuscript van ‘Vrije val’. Het ging erg lekker de afgelopen maand en ik had al een nieuwe versie naar mijn redacteur opgestuurd, maar ik was toch nog niet helemaal tevreden. Gelukkig was dat niet erg, want eind juli hoeft deze versie pas gereed te zijn. Komende maand ga ik hier dus nog aan werken.

Writing prompts – 515 minuten
In het logboek van mei schreef ik ook al dat ik van plan was om mee te doen aan een writing prompt challenge. Dit heb ik gedaan én volgehouden. Soms liep ik weleens een dag achter, maar meestal haalde ik het de volgende dag weer in. Door de writing prompts heb ik verschillende ideeën gekregen voor verhalen of ben ik met nieuwe energie verder gegaan met projecten die ik heb liggen. Ik vond het zeker voor herhaling vatbaar, dus de komende maand hoop ik dit weer te gaan doen.

Bergen van chaos – 1125 minuten
Huh?! Ja, dit is het geheime project waar ik met mijn broer aan werk. In de radio-uitzending van ‘Vrouw in beeld’ heb ik verteld dat ik samen met mijn broer een fantasy verhaal aan het schrijven ben. Al sinds het begin noemen wij het ‘Bergen van chaos’, hoewel dat weinig met het verhaal te maken heeft. De afgelopen maand ben ik verder gegaan met het uitwerken van de karakters en zijn er weer veel ideeën bij gekomen. Maar, zoals ik al zei tijdens de uitzending: dit is een meerjarig project en we hebben geen deadline gesteld omdat we onszelf niet willen opjagen. Wat ik enorm tof vind om te zien is dat we er wel iedere maand meer aan werken. Ik zat net even het logboek van januari terug te lezen en daar staat dat we er slechts 195 minuten aan gewerkt hadden. Dat is minder dan wat we er nu per week aan besteden.

Overig – 280 minuten
Brainstorm, het kerstverhaal voor de Banier, de LOI cursus en dergelijke zijn zaken die onder overig vallen. Over het kerstverhaal heb ik leuk nieuws: hij komt in de kerstbundel. Ook schreef ik wat persoonlijke stukjes die misschien wel een plekje op mijn blog krijgen (even kijken hoe het in de planning past). De LOI cursus heeft in sommige logboeken ook een eigen kopje gehad, maar de afgelopen maand heb ik zo weinig tijd (minder dan een uur) hieraan besteed dat ik het niet de moeite waard vond om hem apart te zetten.

Hoogtepunten
Juni was echt een maand van hoogtepunten en voor ik het totaal aantal schrijfuren onthul wil ik er een paar uitlichten.

  • Het interview met de Reformatorische omroep. Zowel de opname op 1 juni als de uitzending op 15 juni waren heel erg leuk om te doen.
  • Op 8 juni kreeg ik te horen dat mijn kerstverhaal in de kerstbundel wordt opgenomen.
  • Op 22 juni tikte ik op Instagram de 200 volgers aan
  • Het totaal aantal pageviews deze maand staat op 1273!

Totaal + vooruitblik
Degenen die goed in rekenen zijn hebben natuurlijk al lang uitgerekend dat ik in juni 2670 minuten heb besteed aan schrijven. Zelf had ik hier mijn telefoon voor nodig en die kon mij ook vertellen dat dit 44 uur en 30 minuten zijn. Het is helaas geen record, maar komt wel dicht in de buurt. In juli hoop ik weer veel te gaan schrijven. Ik moet nu nog twee weken werken en op 16 juli vertrek ik naar Engeland. De afgelopen twee jaar dat ik de zomer in Engeland doorbracht kwam ik terug met een manuscript dat (bijna) af was, dus dat zal deze zomer vast wel goed komen. Ook heb ik de afgelopen week te horen gekregen dat ik aan een leuk project mee mag doen, maar daar ga ik nu nog niets over zeggen. Via Instagram zal ik binnenkort laten weten wat het is. Ik heb in ieder geval erg veel zin in juli, jij ook?

Liefs,

Mirjam

 

 

2 Reacties

  1. echt handig dat je het zo op een rijtje zet. dat is voor jezelf denk ik ook fijner. Jammer genoeg heb ik geen instagram, maar goed. Heel veel succes ook met Bergen van chaos. ik ben erg benieuwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: