Schrijflogboek #6 Mei 2018

Ook de maand mei is weer voorbij gevlogen, hoewel het niet altijd zo voelde voor mij. Ik denk dat de afgelopen maand een van de heftigste maanden van het jaar is geweest, voor mij. Pfoeh, dit klinkt ernstig en het valt wel iets mee. Maar de afgelopen maand zat ik soms best wel in een dip, zelfs wat schrijven betreft. Desondanks heb ik toch aardig wat schrijfuurtjes gemaakt! Lees en kijk maar mee!

Zoals altijd deel ik mijn schrijfactiviteiten op in verschillende categorieën en geef ik per categorie een kleine uitleg.

Vrije val – 85 minuten
Eigenlijk is het een schande, dat ik zo weinig tijd aan dit boek heb gewerkt. Over een kleine twee maanden moet deze versie af zijn, zodat hij geredigeerd kan worden. Gelukkig kreeg ik anderhalve week geleden een voorstel voor de cover. Die is zo mooi dat ik meteen hier weer aan dit verhaal wilde werken en dat heb ik de laatste dagen van mei dan ook gedaan.

Blog – 315 minuten
Wat bloggen aangaat heb ik goed nieuws: Ik ben blogberichten gaan inplannen en tot 1 september heb ik content bedacht. Een aantal berichten moet ik nog wel schrijven, maar zeker de laatste dagen van mei ging het hard met het schrijven. Ik kan niet wachten om alle leuke dingen die ik heb verzonnen met jullie te delen.

Korte verhalen – 425 minuten
Mijn uitgever is van plan om een Kerstbundel uit te brengen. Ik heb een poging gedaan om een niet al te standaard Kerstverhaal te schrijven. Dit is ook de reden geweest dat ik niet zo veel heb geschreven aan ‘Vrije val’, want de deadline van het Kerstverhaal was afgelopen zaterdag. Gelukkig heb ik dat gehaald en kan ik de komende maand weer lekker hard werken aan ‘Vrije val’.

Geheim project – 995 minuten
Dit wordt echt iedere maand meer en dat is ook precies de bedoeling. We hebben de afgelopen maand veel bereikt met dit project en ik ben momenteel bezig met een van mijn favoriete zaken aan het schrijversschap: karakters verzinnen. Het leuke daaraan vind ik altijd dat als je een personage bedenkt en zijn of haar storyline uitstippelt, je weer overvallen wordt door een nieuwe lading ideeën.

Overig – 495 minuten
Zoals iedere maand heb ik ook tijd besteed aan kleine verhalen, mijn LOI cursus en onzinverhalen. Ook heb ik de afgelopen maand gewerkt aan een blog in opdracht en de tijd die ik hieraan besteed heb, heb ik onder deze werkuren gerekend. 

Totaal + vooruitblik
Het aantal minuten dat ik de afgelopen maand aan schrijven heb besteed is goed voor 38 uur en daar komt nog drie kwartier bij. Best netjes gedaan, zeker als ik me bedenk dat ik me echt een tijdje niet lekker heb gevoeld, de afgelopen maand.
Hoe het in juni zal gaan weet ik niet. De laatste schoolweken zijn aangebroken en dat is best een drukke tijd. Maar aan de andere kant haal ik veel energie uit het schrijven, dus ik ga er gewoon voor. Daarnaast hoop ik deze maand mee te doen aan een challenge. Iedere dag een stuk schrijven naar aanleiding van een writing prompt. Ik ben nu al benieuwd naar de schrijfupdate van juni 😉

Liefs,

Mirjam

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: