Persoonlijk #1 Een nieuw avontuur

Afgelopen zaterdag beloofde ik al dat ik een blogbericht zou schrijven over rust. Vandaag is het dan zo ver. Het is een lang en persoonlijk verhaal, maar ik wil het toch graag delen. Ik vertel je mijn plannen en dromen voor de komende tijd, dus lees maar snel verder. 

Ik kan een heel lang verhaal met allerlei omwegen vertellen over wat ik ga doen, maar eigenlijk is het heel simpel: ik stop met werken in het onderwijs. Op 31 juli loopt mijn contract officieel af en heb ik geen baan meer. Nu is dat met mijn opleiding geen groot probleem, er zijn genoeg onderwijsbanen te vinden, maar ik doe het even niet. Ik neem een tijd rust.

Misschien vind je het onverstandig of een slecht idee van mij. Dat mag. Maar ik probeer me niet zoveel aan te trekken van wat andere mensen vinden of denken. Dat heb ik namelijk veel te lang gedaan.

Toen ik te horen kreeg dat ik geen contractverlenging kreeg op de school waar ik werkte, heb ik langzaam maar zeker het besluit genomen om minstens een jaar rust te nemen en me te focussen op mijn schrijfwerk. Nu wilde ik eerst helemaal niet gaan solliciteren en een tijd volledig rust nemen, maar twee weken terug kwam er zo’n leuke vacature voorbij dat ik toch heb gesolliciteerd. De rust houdt vooral in dat ik niet actief op zoek hoef naar een baan, maar solliciteer als ik iets écht heel erg leuk vind, dat gun ik mezelf.

De eerste reden voor deze rust is dat ik na mijn afstuderen in december 2017 een beetje ingestort ben. Om af te studeren had ik het uiterste van mijn lichaam gevergd, of eigenlijk zelfs meer dan dat. Maar in plaats van mezelf rust gunnen ging ik gewoon door. Dat moest ook, want ik had ten slotte mijn verplichtingen. Lesgeven veranderde van iets waar ik plezier in had naar moeten en buiten mijn werk had ik weinig energie om andere dingen te doen.

De tweede reden heeft te maken met de diagnose coeliakie, die ik nu anderhalf jaar geleden heb gekregen. Je lichaam heeft een tijd nodig om hiervan te herstellen en daar heb ik de kans nog niet echt voor gekregen.Daarnaast ben ik afgelopen maand ook onderzocht op gerelateerde ziektes. Gelukkig viel de uitslag alles mee. Het bleek dat mijn antistofwaardes nog niet laag genoeg zijn, dus streng glutenvrij blijven eten is wel noodzakelijk. Daarnaast heb ik osteopenie (de voorloper van botontkalking) en hier heb ik medicijnen voor gekregen.

Gerelateerd aan bovenstaande reden is mijn energie-niveau. Met mijn huidige vermoeidheidsklachten is een baan in het onderwijs niet haalbaar. Het is even slikken, maar het kan gewoon niet. Mijn lichaam en geest moeten eerst herstellen van de klappen die ze de afgelopen jaren hebben gehad. Daarna kan ik altijd nog kijken of ik terug wil het onderwijs in of een andere richting.

Maar wat ga ik dan wel doen? Ik noemde het al in een eerdere alinea: ik ga mij focussen op het schrijfwerk. De lijst met projecten is lang genoeg, dus ik hoef me voorlopig niet te vervelen. Verder ben ik de mogelijkheden aan het uitzoeken om een eigen bedrijf te beginnen. Dan ga ik aan de slag als freelance tekstschrijver en/of blogger. Daarnaast wil ik jeugdboeken blijven schrijven, heb ik meerdere ideeën liggen voor een boek voor volwassenen en werk ik natuurlijk met mijn broer aan onze fantasy serie. De afgelopen week is aan dit lijstje ook nog een parttime baan toegevoegd waar ik naar ga solliciteren, maar als ik deze niet krijg zijn er nog genoeg andere mogelijkheden.

De toekomst ga ik met vertrouwen tegemoet. Ik geloof dat God mij hierin leidt en dat Hij zal voorzien in opdrachten, energie, een baan of wat ik dan ook nodig heb. Voor nu heb ik erg veel zin in dit avontuur!

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

3 Comments

  1. Ik wist het natuurlijk al een beetje maar wat een dappere beslissing!
    Goed dat je je droom achterna gaat en tegelijk rust neemt voor je lijf.
    Veel succes, ik hoop dat het je lukt 🙂

  2. Wow, wat een beslissing! Veel succes en Gods zegen toegewenst in je verdere leven!
    Wat goed, dat je ook je lichaam tegelijkertijd de rust geeft die het nodig heeft. Dat zal voor jezelf echt heel fijn zijn!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.