Schrijflogboek #42 Mei 2021

Nog steeds vind ik de logboeken het leukst om te schrijven en ik denk niet dat het verandert. Voordat ik mijn uren ging uitrekenen had ik het gevoel dat mei eigenlijk wel een redelijke schrijfmaand was. In dit bericht lees je of ik daar nog steeds zo over dacht nadat ik alles had uitgerekend 😉

Zoals je misschien wel kunt zien heb ik niet al mijn doelen af kunnen strepen voor mei, maar sommigen waren ook wel erg ambitieus. Zoals altijd vertel ik kort wat ik per project heb gedaan en hoeveel tijd ik daaraan heb besteed. Vervolgens deel ik wat hoogtepunten en dan onthul ik wat statistieken en het totaal. Tot slot blik ik vast vooruit naar de komende maand.

Verhalen

 • City – 30 minuten
  Om de een of andere reden kreeg ik heel veel zin in werken aan dit project als ik luisterde naar de C.S. Lewis podcast of het luisterboek over C.S. Lewis, waar ik afgelopen donderdag al meer over vertelde. Dus ik mocht van mezelf (ook al was ik nog niet klaar met m’n andere projecten), hier voorzichtig weer aan gaan werken.
 • Nova – 45 minuten
  Ik had de afgelopen weken wat last van RSI en daardoor schreef ik wat minder aan Nova. Inmiddels heb ik een speciale anti-RSI muis (had teveel filmpjes bewerkt denk ik) en ik hoop dan ook dat ik de komende maand wat meer tijd hieraan zal besteden.
 • Roos – 75 minuten
  De tweede herschrijfronde nam heel wat minder tijd in beslag dan de eerste en ook door de correctieronde was ik zo heen. Nu hoeft alleen de drukproef nog maar doorgenomen te worden en is het wachten tot het boek verschijnt. Met de redacteur heb ik afgesproken dat ik de titel en cover in juli mag onthullen, ik kan niet wachten, jij wel?
 • Kort verhaal – 90 minuten
  Ik schreef weer eens een kort verhaal, dat was lang geleden. Het was een vervolg op de bundel Zomerdromen die vorig jaar onder het beheer van Lianne uitkwam.
 • Friends 4-ever – 175 minuten
  Ik schreef vier hoofdstukken aan het vervolgverhaal. Dat is minder dan ik hoopte, maar nog steeds fijn, want nu kan er tenminste wekelijks een hoofdstuk online komen. Al hoop ik binnenkort wel weer wat verder vooruit te zijn dan nu.
 • Samen! deel 3 – 340 minuten
  Ook aan dit project had ik graag veel meer gedaan. Ik ben nu bij hoofdstuk 13 met herschrijven, terwijl ik eigenlijk al klaar had willen zijn. Maar goed, ik vind het nog steeds een lastig project. Ik hoop het herschrijven in de eerste helft van juni af te hebben. Eigenlijk moet er dan nog een herschrijfronde komen (microniveau), maar ik denk dat ik die uitstel en eerst mijn proeflezers het manuscript laat lezen.

Sociale media kanalen

Overig

 • Van alles en nog wat – 170 minuten
  Ik schreef wat persoonlijke stukjes en plande weer wat af, dat (en nog meer) valt onder van alles en nog wat.
 • Writing prompts – 185 minuten
  De afgelopen maand heb ik weer wat meer tijd besteed aan mijn writing prompts en ik wil toch weer proberen om er elke werkdag in ieder geval eentje te doen. Voor juni ga ik dus weer wat meer writing prompts doen! Ik hoop dat het me helpt om gemotiveerd te blijven voor schrijfwerk en nieuwe ideeën op te doen.
Foto door Anna Laura

Hoogtepunten
In mei gebeurden er weer een aantal leuke dingen, waarvan ik er een paar uitlicht:

 • Op 28 mei rondde ik de correctieronde van Roos af. Het is nu echt bijna klaar en dat is altijd reden voor een feestje!
 • In mei heb ik maar liefst twee keer een dag gehad waarop ik meer dan 10.000 woorden schreef (10kdag), namelijk op 8 mei en op 14 mei.
 • Op 17 mei tikte ik de 50 abonnees aan op YouTube, ook een leuke mijlpaal. Op moment van schrijven staat de teller op 54, maar ik hoop natuurlijk dat dat er nog meer gaan worden de komende tijd!

Terugblik + statistieken
Nu tijdens het schrijven van dit bericht kom ik erachter dat ik weer veel meer had willen doen dan ik uiteindelijk gedaan heb. De eerste helft van mei ging het echt goed, lukte het me goed om mijn aandacht te verdelen over van alles en nog wat. Maar zo richting het einde had ik wat meer afspraken en moest ik vaker weg. En op 23 mei (Eerste Pinksterdag) ben ik voor de vierde keer tante geworden van een heel lief neefje. Ik was eigenlijk van plan om op Tweede Pinksterdag veel te schrijven, maar daar kwam niet zoveel meer van nadat we de dag ervoor de hele dag in spanning hadden gezeten (want we wisten dat mijn schoonzus aan het bevallen was omdat we op moesten passen op mijn nichtje). Maar alles bij elkaar valt het me niet tegen en ben ik blij dat ik zoveel heb kunnen doen. En belangrijker nog, dat ik echt het schrijfplezier weer terug heb gevonden! Ik schreef in totaal 2345 minuten, wat goed is voor 39 uur en 5 minuten (ja, die 5 minuten zijn echt belangrijk :-P). Net mijn doel van 40 uur niet gehaald, maar ik ben tevreden! Ik schreef namelijk 12.085 verhaalwoorden in mei en dat is voor 2021 een record. In totaal schreef ik 31.219 woorden en ook dat is een record voor 2021. Zie je nou wel dat tijd niet altijd alles zegt?

Vooruitblik juni
In juni wil ik héél graag de eerste versie van Samen! deel 3 afronden en me voorbereiden op Camp NaNoWriMo. En natuurlijk moet ik minstens 4 hoofdstukken aan het vervolgverhaal schrijven, anders kan je over een paar weken niet meer verder lezen. Nu staat er in juni wel weer het een en ander op de planning, vooral qua werk. Maar nu het warmer wordt en de dagen zo lekker lang zijn, verwacht ik wel dat ik ook in de avonduren wat schrijfklusjes op kan pakken. Ik heb er in ieder geval weer erg veel zin in!

Was mei een productieve maand voor jou?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. O. je, rsi. Mijn tip en ervaring uit mijn praktijk. Train je spieren rond om je schouders, want meestal is de oorzaak, dat er te veel uit de onderarm/pols wordt gewerkt, en de schouders blijven handen. En dan raken de (kleine) spieren onder totaal overbelast. En een andere houding, tafel hoogte etc, kan ook wonderen doen.
  Fijn dat je zoveel geschreven hebt. Voor mijn gevoel was mei een goede maand, maar produktief? Niet bewijsbaar.

  1. Ja, ik denk dat het ook wel een beetje met m’n schouders en dergelijke te maken heeft. Ik heb sinds kort een zadelkruk en sindsdien zit ik veel beter rechtop (nog niet perfect, maar het gaat beter). Daar moeten m’n polsen en dergelijke ook weer aan wennen en m’n bureau moet ook nog op de juiste hoogte worden afgesteld. Maar het gaat al een stuk beter met het toetsenbord en de nieuwe muis.

 2. Leuk weer om te zien aan welke projecten je hebt gewerkt! Mei was voor mij wel wat rustiger dan aprul en ik ben niet helemaal tevreden over hoeveel tijd ik aan projecten heb besteed. Ik probeer in juni echt wat meer te gaan schrijven! Tot nu toe lukt dat aardig, dus wie weet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d