Boekreview #15 Everything, everything // Nicola Yoon

Op mijn Instagram heb je hem vast al voorbij zien komen. De bestseller Everything, everything. Of, zoals hij in het Nederlands heet: Alles wat je lief is. Nu vind ik de Nederlandse titel een stuk minder geweldig en de cover nog minder mooi. Dus heb ik voor de foto mijn Engelse exemplaar gebruikt. Ik leende het boek vervolgens uit aan Anna Laura die er vandaag ook een review over plaatst. Nieuwsgierig naar wat wij van dit boek vonden? Lees dan snel verder!

Madeline heeft een ernstig gecombineerde immuunstoornis en heeft, voor zover ze zich kan herinneren, nog nooit andere mensen gezien dan haar moeder, zuster Carla en ontsmette docenten. Tot ze een nieuwe buurjongen krijgt: Oliver. Ze wisselt berichtjes met hem uit en dankzij zuster Carla kan ze hem ook daadwerkelijk ontmoeten. Op een dag wordt Oliver door zijn vader in elkaar geslagen en Maddy rent naar buiten om hem te helpen. Haar moeder is boos, ontslaat zuster Carla en verbiedt Maddy om nog contact te hebben met Olly. Maddy besluit dat leven in een bubbel geen leven is en loopt, samen met Oliver, weg naar Hawaii. Tot haar verrassing wordt ze niet ziek…

Everything, everything is een vlot geschreven boek met verrassende wendingen. Omdat ik de trailer van de film had gezien wist ik dat Nick Robinson (een van mijn favoriete acteurs) de rol van Oliver speelt, dus ik was helemaal fan van Oliver. In het boek stonden leuke tekeningetjes, gemaakt door David Yoon, de echtgenoot van de auteur. Het einde van het verhaal zag ik zeker niet aankomen en gaf genoeg stof om over na te denken en te dromen.

Minpunten kan ik niet echt bedenken, al vond ik het verhaal van Oliver, wiens vader nogal losse handjes had, niet echt origineel. En ja, ik las het boek erg snel uit, het had van mij nog wel even door mogen gaan. Maar gelukkig heb ik het tweede boek van Nicola Yoon ook aangeschaft: The sun is also a star en ik hoop dat deze mij net zo weet te boeien als Everything, everything. 

Ik kan niet anders, dit boek verdient 5 sterren!

Nieuwsgierig naar wat Anna Laura ervan vond? Lees het vandaag op Life with anchors.

Heb jij Everything, everything ook al gelezen? Zo ja, wat vond je er van? En zo nee, ben je van plan om hem te gaan lezen?

Liefs,

Mirjam

 

4 Reacties

    1. Ja, dat einde had ik echt niet aan zien komen! Vond het trouwens wel lastig om de review te schrijven vanwege het spoilingsgehalte. Ik las dat jij daar ook moeite mee had 😀

  1. Ik ben eerst naar de bios gegaan en vervolgens heb ik het boek gelezen. Vond het boek wel leuk maar de film vond ik leuker haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: