Auteur uitgelicht #18 Melanie Dobson

In mijn leeslogboeken heb je al vaker iets kunnen lezen over Melanie Dobson. Ik ben de afgelopen jaren echt fan geworden van deze auteur en hoop dat ze nog veel boeken zal schrijven! Het leek me leuk om wat meer over haar te delen op mijn blog, dus dat doen we in dit bericht.

Hoe is het leven van deze auteur tot nu toe verlopen?
Op haar website is Melanie erg summier over haar eigen levensverhaal, maar ze vertelt dat ze haar echtgenoot Jon ontmoette in Colorado Springs. Ze heeft in heel veel verschillende landen gewoond in verband met het werk van Jon. Supercool feitje (wat ik echt net pas ontdek). Jon werkt mee aan the Bible Project (vorig jaar volgde ik hun Bijbelrooster en bekeek alle video’s, echt zo indrukwekkend). Melanie en Jon hebben twee meisjes geadopteerd, hier schrijft ze wel heel uitgebreid over. Als Melanie niet schrijft of tijd met haar familie doorbrengt, vindt ze het geweldig om les te geven, te dansen en geniet ze van het lezen van inspirerende romans.

Hoeveel boeken heeft ze geschreven en welke heb ik gelezen?
Melanie heeft, volgens haar website, al meer dan dertig boeken geschreven, maar slechts een handjevol is vertaald in het Nederlands. Van de boeken die in het Nederlands zijn vertaald, heb ik alleen De tragedie van Ladenbrooke Manor niet gelezen, de rest allemaal wel, dus Rozen in de nacht, Het geheim van Chateau d’ Epines, Tot ik je vind, Een kamer vol lichtjes en Dochter van het derde rijk.

Welke boeken zijn mijn favoriet?
Ik vind de boeken van Melanie allemaal prachtig, ze verweeft de verhaallijnen zo goed in elkaar. Maar mijn favorieten zijn wel Een kamer vol lichtjes en Dochter van het derde rijk en zou ik dan ook iedereen aanraden!

Hoe inspireert Melanie Dobson mijn schrijversleven?
Ik denk niet dat Melanie een directe inspiratie is voor mijn schrijversleven, omdat ik niet de wens heb een historische roman te schrijven. Ik wil echt veel genres uitproberen, maar een historische roman of dual timeline niet (bijbels historisch wel, maar dat zie ik als een ander genre). Toch vind ik de manier waarop ze schrijft en hoe ze haar verhaallijnen met elkaar verbindt inspirerend en daar kan ik ook zeker wat mee voor mijn schrijfleven.

Heb jij al eens een boek van Melanie Dobson gelezen? Zo ja, welke was jouw favoriet?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s) naar een webshop van een lokale ondernemer. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.