Boekentip #3 Vijf zomerse feelgood-verhalen

Zoals ik een maand geleden al schreef ben ik van plan om vaker een blog met boekentips te geven. Deze blogs zijn anders dan de mini-reviews waar ik duidelijk mijn mening over het boek vertel. Je krijgt hier alleen de flaptekst te lezen en in één of twee zinnen of ik genoten heb van dit boek. Vandaag deel ik vijf heerlijke, zomerse feelgood boeken met je.

Ik ben trouwens dol op de boeken van het label Feelgood met een hart van KokBoekencentrum. Drie van de vijf boeken die ik hier noem zijn van deze uitgeverij en het zijn bijna allemaal boeken die deel uitmaken van een serie, dus als je één boek hebt gelezen zijn er nog meer om te lezen.

Hartsgeheim // Denise Hunter
Jade McKinley keert zwanger en single terug naar haar de plaats waar ze opgroeide en haar hart brak: Chapel Springs. Ze klopt aan bij Daniel, een familievriend die altijd als een broer voor haar is geweest, en vraagt of hij haar wil helpen aan de man te komen. Met tegenzin regelt Daniel een paar dates voor Jade, worstelend met zijn eigen gevoelens voor haar die alleen maar sterker zijn geworden sinds ze Chapel Springs verliet. Maar dan oppert ze om een verstandshuwelijk met hem te sluiten…

Dit is officieel het tweede deel in een serie en om het verhaal helemaal goed te begrijpen moet je wellicht eerst Blootvoets lezen. Maar ik vond dit verhaal het mooist, van alle boeken die ik van Denise Hunter heb gelezen. Het leest vlot weg, is heerlijk romantisch, maar heeft ook een diepere boodschap. Bij het herlezen viel me echter wel op hoe makkelijk er over sommige dingen heen gepraat werd, maar verder was het wel een prettig boek om te lezen.

Kijk omhoog // Courtney Walsh
‘Kijk omhoog’ van Courtney Walsh begint met een telefoontje. Juist als interieurdesigner en workaholic Lane Kelley op het punt staat de promotie van haar dromen binnen te slepen, moet ze halsoverkop terug naar haar geboorteplaats. Haar broer heeft een ongeluk gehad en ligt in coma. Met haar telefoon en laptop binnen handbereik probeert Lane haar aandacht bij haar broer én haar werk te houden. Lanes familie kan dit niet begrijpen en confronteert haar met pijnlijke jeugdherinneringen. En dan is er ook nog haar jeugdvriend Ryan… Als hij de muur die Lane heeft opgetrokken probeert te doorbreken, stuit hij op een afschuwelijk geheim uit het verleden.

Dit boek vond ik echt geweldig, leerde me ook weer wat minder met m’n telefoon bezig te houden (kijk omhoog) en het verhaal zat ook goed in elkaar. In deze serie zijn nog twee boeken verschenen: Pak mijn hand en Vang me op. Binnenkort verschijnt het vierde deel: Dans met me en ik kijk er ontzettend naar uit deze ook te lezen!

Cranberryzomer // Irene Hannon
Na een tragische gebeurtenis is Tracy weer terug in haar geboorteplaats, waar ze haar cranberryboerderij op de rit probeert te houden. Aan romantiek denkt ze niet. Ook Michael Hunter is niet van plan romantiek in zijn leven toe te laten. De uitgebluste zakenman die in Hope Harbor wat rust hoopt te vinden na de dood van zijn vrouw, heeft zo zijn eigen geheimen. Maar wanneer Tracy hem uit de brand helpt, is het daarna zijn beurt om haar te helpen met de cranberryboerderij. Al snel waait er een frisse wind door Hope Harbor, die genezing, hoop en liefde brengt in vele levens – inclusief die van Tracy en Michael.

Het eerste deel in de Hope Harbor serie – echt … als je van dit boek geniet staat je een geweldige reis te wachten. Er zijn namelijk nog vijf delen in de serie en deze zomer verschijnt het zevende deel. Ook heeft de auteur een contract getekend voor nog drie of vier boeken.

Morgenlicht // Deborah Raney
Na de dood van hun moeder heeft hun vader opeens een piepjonge vriendin. Na zijn vertrek voelt de oudste zus, Phee, zich verantwoordelijk voor het gezin. Het leven rondom haar heen gaat door, maar zij heeft het gevoel dat haar leven stilstaat. Dan komt Quinn Mitchell, haar vaders zakenpartner, met een interessante uitdaging, die ze graag aanneemt. Ze had er echter niet op gerekend dat hij verliefd op haar zou worden…

Dit boek is het eerste deel in de serie over de drie zussen Chandler. Het derde deel, Avondrood, is begin mei uitgekomen en moet ik nog lezen. Dit verhaal speelt zich af in dezelfde plaats als de serie over Chickory Inn en je leest af en toe iets over de personages uit deze serie. Ook een heel leuke serie om te lezen trouwens. Maar heerlijk boek én in de maanden juni en juli is dit boek in de aanbieding, als ik me niet vergis… Dan ga ik ‘m zelf ook toevoegen aan m’n collectie, want zoals je aan de foto ziet heb ik het eerste deel nog niet (deel 2 en 3 wel).

Meer dan ooit // Marina Folkers
Kort na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking en haar wereld stort in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze toe kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waarop ze had gehoopt.
David is eigenaar van camping Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.

Ongeveer twee jaar geleden begon ik voor het eerst aan een boek van Marina Folkers. Ik had haar boeken al vaak voorbij zien komen op Instagram, maar omdat ze bij een reguliere uitgeverij waren verschenen vond ik het spannend om erin te beginnen. Ik houd namelijk niet van expliciete scènes en dat is bij veel reguliere feelgood vaak wel zo. Maar toen zag ik dat De Wedloop de boeken ook ging verkopen, onder andere omdat Marina in Barneveld woont. Nou … als De Wedloop de boeken in het assortiment nam, kon ik ze vast wel lezen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Marina behandelt best ingewikkelde thema’s in haar boeken, maar wel met een fijne schrijfstijl en in feelgood setting. Meer dan ooit behoort, samen met Onder de sterren van Montpellier en Ik hou je vast tot mijn favoriete boeken van deze auteur.

Kan je nog meer zomerse feelgood boekentips gebruiken? Luister dan naar deze podcastaflevering. Hij is al bijna een jaar oud, maar er staan zeker relevante tips in!

Wat is jouw favoriete zomerse feelgood book?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

    1. Dankjewel voor je reactie. En hopelijk kan je hier weer meer vooruit (al denk ik niet dat er een moment komt dat je geen boeken meer hebt om te lezen ;-))

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: