Boekentip #4 Vijf spannende boeken

Juni is al jaren de maand van het spannende boek, dus kan ik natuurlijk niet anders dan deze maand vijf spannende boeken uitlichten. Vroeger was ik meer een thriller-lezer dan nu, maar ik houd nog steeds van zogeheten ‘suspense’ verhalen. Er is niet echt een goede Nederlandse vertaling voor dit woord, helaas. Maar hier volgt dus een rijtje spannende boeken die een angsthaas als ik je zeker aan kan raden!

Op de vlucht // Terri Blackstock
Iedereen denkt dat Casey Cox schuldig is aan moord, haar DNA op het plaats delict is het bewijs. Het heeft geen zin om uitleg te geven aan de politie, ze weet zeker dat die haar toch niet zal geloven. Zo snel mogelijk vluchten is de enige optie, voordat ze opgepakt wordt.
Maar wat is er echt gebeurd? Die vraag achtervolgt Dylan Roberts, die ingehuurd wordt om Casey te vinden. De details van de moordzaak blijven vaag en Casey past niet in het profiel van een moordenaar. Maar waarom is ze gevlucht als ze onschuldig is?

Dit boek is het eerste deel in een trilogie, eentje die ik achter elkaar verslonden heb. Ik denk dat dit zelfs het begin is van dat idee om 365 boeken te gaan lezen in 2021, omdat ik ze in de zomer van 2020 achter elkaar las. Alles bij elkaar heb ik denk ik anderhalve dag nodig gehad om de drie boeken te lezen. Spannend, maar zonder superbloederige taferelen en ook een boodschap van hoop!

Dri3 // Ted Dekker
Kevin Parson zit achter het stuur als zijn mobiele telefoon gaat. Ene Slater meldt: “Je krijgt precies drie minuten om je zonde te belijden aan de wereld. Wanneer je weigert dat te doen, vliegt je auto de lucht in.” Einde gesprek. Kevin raakt in paniek. Wie is deze Slater? Maakt hij zijn dreigementen ook waar? Kevin neemt het zekere voor het onzekere, zet de auto stil en springt eruit. Precies drie minuten later volgt de ontploffing. Zo begint een nachtmerrie, waarin steeds meer levens op het spel komen te staan.

Op m’n veertiende las ik volgens mij m’n eerste boek van Ted Dekker en dat was óf Zwart (cirkel serie) of dit boek. Echt een bizar verhaal dat tot de laatste bladzijde spannend blijft.

Inferno // Dan Brown
In Inferno reis je met Robert Langdon mee naar Florence, waar hij in een duizelingwekkend Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur.

Het enige boek dat ik ooit van Dan Brown heb gelezen, maar wel eentje die me zeker aangreep. Ik herinner me nog dat ik het boek meenam naar Cambridge, waar ik voor school een midweek was. Overdag hadden we les, maar we hadden ook één vrije middag en die middag heb ik lezend doorgebracht in de bibliotheek van Cambridge. Toch heb ik na dit boek nooit de behoefte gevoeld nog een Dan Brown boek te lezen… geen idee waarom eigenlijk.

Bedrog // Randy Alcorn
Rechercheur moordzaken Ollie Chandler heeft het allemaal gezien. Hij heeft meer gedaan dan hij wil toegeven. Maar als hij gebeld wordt om een onderzoek te starten naar de moord op een professor van Portland State University, komt hij terecht in situaties die hij nog niet eerder heeft meegemaakt. Omdat uit al het bewijs slechts één afschuwelijke conclusie getrokken kan worden: de moordenaar is iemand van zijn eigen afdeling. Maar dat is nog niet het ergste. Ollie heeft last van knagende twijfel… aan zichzelf. Waar was hij op het tijdstip van de moord?
Bijgestaan door journalist Clarence Abernathy en hun gezamenlijke vriend Jake Woods gaat Ollie verder met zijn onderzoek. Al snel raken ze alle drie verwikkeld in corruptie en politieke spanningen die hen dreigen te vernietigen – en niet alleen hen, maar ook iedereen die hen probeert te helpen. Ze zitten er echter al te diep in om nog te kunnen stoppen. Ze hebben geen keus. Ze moeten het bewijs volgen tot ze de waarheid vinden…

Het is al een hele tijd geleden dat ik dit boek las, ik wil ‘m zelfs graag herlezen binnenkort. Ik herinner me nog dat ik het, ondanks dat het een dik boek was, binnen enkele dagen uit had en er echt ontzettend van heb genoten.

Het Rama document // Paul Maier
Nog voor zijn sabbatsjaar goed en wel begonnen is, wordt de briljante bijbelwetenschapper Jonathan Weber ontboden bij de Paus. Tijdens een bezoek aan de archieven van het Vaticaan wordt hij geconfronteerd met een verontrustende ontdekking. Met veel vragen vertrekt hij naar Israël om daar mee te werken aan een veelbelovende archeologische opgraving bij de plaats Rama. Wanneer Weber na enige tijd stuit op een unieke vondst lijkt de droom van iedere archeoloog voor hem werkelijkheid te worden. Deze droom verandert echter met één slag in een nachtmerrie bij de volgende ontdekking: een 2000 jaar oude brief. Nog nooit heeft een archeologische vondst de wereld zo op zijn kop gezet als het Rama-document. Terwijl de wereld en haar religieuze leiders discussiëren over de betekenis van de archeologische ontdekking gaat Weber, samen met de eigenzinnige Shannon Jennings, op zoek naar meer gegevens. Dat hun leven daarbij gevaar loopt, kan hen niet meer tegenhouden. Maar hoe meer zij ontdekken, hoe meer vragen er rijzen.

Voor de lerarenopleiding moest ik de Engelse versie van dit boek lezen en ik kan je verzekeren dat ik dat met veel plezier en vreugde heb gedaan. Enkele jaren geleden schreef ik er zelfs een boekreview van voor m’n blog, die kan je hier teruglezen. Ik vond het echt een goed boek waar je als christen veel van kunt leren.

Welk boek gaat op jouw leeslijstje?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: