Day in the life #26 Donderdag 8 april 2021

Ongelooflijk dat ik tot nu toe al 25 dagen uit mijn leven met jullie gedeeld heb en dat het vandaag tijd is voor de 26e. Het was op Instagram tot het laatste moment spannend welke dag het zou worden, maar uiteindelijk kreeg donderdag 8 april in de poll de meeste stemmen. Dat was een heel drukke, maar ook speciale dag! Lees en kijk maar mee…

Ik werd die ochtend vroeg wakker (6 uur precies), terwijl ik de avond ervoor niet echt op tijd sliep. Al toen ik wakker werd had ik hoofdpijn, waarschijnlijk omdat er zoveel te doen was die dag. Vanwege vermoeidheid heb ik een tijdje minder gewerkt, maar in die week ging ik het weer opbouwen. Er waren wat deadlines en ik denk dat ik daarom zo vroeg wakker werd, dat ze me onbewust uit mijn slaap haalden. Ik maak tegenwoordig tijdens mijn ochtendroutine een planning voor de dag met tijdsindeling en die zag er zo uit.

Mijn ontbijt was wat vreemd, we hadden nog een pannenkoek over die ik belegde met stroop en kaas. Daarnaast nam ik een klein beetje kokos/ananasyoghurt met stukjes gedroogde abrikoos, rozijnen, amandel en kokosschaafsel (gewoon uit een potje dat ik bij de Jumbo kocht). Ondertussen las ik in Anne of Green Gables. Ik heb vast wat gemist in mijn leven, want dit was de eerste keer dat ik dit boek las en ik heb ervan genoten!

Na m’n ontbijt ging ik aan het werk, uiteindelijk pas om acht uur in tegenstelling tot wat op de planning vermeld stond. Eerst was ik daar een beetje gestrest over, vanwege die deadlines. Maar het is me uiteindelijk gelukt om alles op tijd af te krijgen. Ieder jaar in mei en november brengen we van onze organisatie magazines uit (vanuit het LCJ en HJW) en ik ben eindredacteur. Deze dag moest alle content bij de vormgever zijn zodat ze met de opmaak konden beginnen. Uiteindelijk was ik nog eerder klaar dan ik verwacht had!

Als lunch at ik geen avocado’s, maar havercrackers (glutenvrij natuurlijk) met roomkaas, zelfgemaakte tonijnsalade en komkommer. En nog een eitje dat over was 😉 Ik vond het heel erg lekker. En daarna ging ik natuurlijk een rondje lopen, ik merk dat ik altijd vergeet om daar foto’s van te maken voor de dagverslagen.

’s Middags werkte ik nog verder want er waren natuurlijk nog genoeg andere dingen om te doen. De dag ervoor had ik bij de Jumbo deze fruitbak gered uit de Too good to go bak en toen had ik al ongeveer de helft op. Ik besloot de gok te wagen en bewaarde de andere helft. Het smaakte nog prima!

Om vier uur ’s middags gebeurden er allemaal dingen tegelijk. Een van mijn vriendinnen ging deze dag trouwen en ik maakte digitaal de kerkdienst mee. Daarnaast ging ook de eerste aflevering van De eindeloze boekenkast (de podcast die ik samen met Anna Laura heb gemaakt) live. Gelukkig heeft Anna Laura de social media geregeld, zodat ik gewoon naar de trouwdienst kon kijken 🙂

En nu vergat ik bijna iets te vertellen. De postbode kwam een heel leuke brief brengen. Want op onze blogs zijn we dan wel gestopt met brieven schrijven, in het echt schrijven Anna Laura en ik elkaar regelmatig een brief. Daar zijn we nog niet zo heel lang geleden mee begonnen (dit was brief nummer twee die ik van haar kreeg), maar ik vind het echt geweldig! Het was helemaal tof om een brief te krijgen op de dag dat het 5 jaar geleden was dat Anna Laura en ik elkaar voor het eerst in het echt hebben ontmoet. Over het verdere ontstaan van die vriendschap vertellen we je van alles in de eerste aflevering van De eindeloze boekenkast, dus daar ga ik je verder niet mee vermoeien.

Omdat ik de volgende dag vroeg moest opstaan om bloed te laten prikken én in de avond niets meer mocht eten (na 22:00) besloot ik vroeg naar bed te gaan. Ik heb de laatste tijd erg snel/veel trek en ik bedacht dat als ik naar bed zou gaan, ik dat niet zo zou merken. Daarnaast was ik ook erg moe na deze dag. Ik las nog een poos in bed, langer dan de bedoeling was, want ik wilde per se m’n boek uitlezen (gelukt). Ik denk dat ik uiteindelijk 21:15 de lamp uitdeed. Ik weet dat het vroeg is, maar eigenlijk was het op dat moment voor mij zelfs laat.

Hoe laat ga jij meestal slapen op een doordeweekse avond?

Liefs,

Mirjam

P.S. Inmiddels heb ik de uitslagen van alle onderzoeken binnen en er is niets ernstigs aan de hand. De klachten die ik heb zijn toch een nasleep van het coronavirus dat ik in november heb gehad. Ik ben nu voorzichtig bezig wat conditie op te bouwen (heb daar zelfs een mini trampoline voor aangeschaft 🙂 ) en ik merk dat het langzamerhand wel weer beter gaat. En ik leer steeds weer beter omgaan met de energie die ik heb.

5 Reacties

  1. Fijn dat je niets ernstigs hebt, en met de zomer wordt het ook makkelijker om energie op te bouwen. Toch vreemd zo’n trouwen per zoom. Was er wel een soort receptie op zo? Lijkt me eenzaam voor iets dat normaal een hoogtepunt is. Overigens schrijf ik ook nog steeds echte brieven met een vriendin, en dat doen we sinds ik kan schrijven. Zij is 2 jaar ouder. En dat houden we ook gewoon bij! Succes.

    1. Ja, mooi weer is zeker fijn en helpt echt om beter te worden! Er was volgens mij wel een receptie voor de familie van het bruidspaar, maar die was al vrij groot, daarom konden ze niet zoveel mensen uitnodigen. Ik hoor van verschillende stellen dat ze het juist wel prettig vinden om met zo’n kleine groep te trouwen. Ik zou het zelf ook wel fijn vinden eigenlijk, maar ja … je kunt niet in je eentje trouwen 😛 En wat heerlijk dat je brieven schrijft aan een vriendin, bewaar je ze ook allemaal?

      1. Die brieven heb ik eens met een verhuizing, midden 20, opgeruimd, maar sindsdien heb ik ze bewaard. Alle brieven, geboortekaarte, kerstkaarten etc. in een grote doos. Ja, jammer dat vooral de hele oude brieven weg zijn. Wat heb ik haar als 8 of 10 jarige geschreven? Dat zou ik graag willen weten. Misschien heeft zij ze nog, eens vragen.

  2. Leuke day in the life weer! volgens mij zeg ik dat bij alles wat je plaatst maar je plaatst gewoon superleuke en interessante dingen! De podcast was zoals ik eerder heb gezegt top! en fijn dat je niks ernstigs hebt! Dat die coronaklachten nog zolang kunnen blijven voortzetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: