Boekreview #14 Onder Zijn vleugels // Marianne Grandia

Een tijdje geleden moest ik op vrijdag naar het ziekenhuis, naar de MDL arts. Ik zag hier heel erg tegenop, dus om mezelf te ’troosten’ kocht ik een boek: Onder Zijn vleugels. En dat heb ik dezelfde avond uitgelezen. Wat ik ervan vond? Dat lees je in deze boekreview!

Riemke is ziek. Ze voelt zich al een tijdje niet lekker en ze weet zeker dat er iets aan de hand is. Haar omgeving (echtgenoot, zoon en beste vriendin) lijkt het niet al te serieus te nemen. Er is echter wel iets met haar aan de hand. Dit zorgt voor moeilijkheden in haar huwelijk, maar ook een worsteling met de vraag: Waarom geneest God niet iedereen? Naast het verhaal lezen we ook meer over Jim, waar Riemke wél mee kan praten over haar problemen.

Ik vond Onder Zijn vleugels een boek met een prachtige, christelijke boodschap. Voor mij zat er veel herkenning in met name over gezondheid, ziekte en genezingsdiensten. Wat ik ook mooi vond is dat het niet een Amerikaans christelijk boek is, waar vaak het ene wonder na het andere plaatsvindt, maar het gaat over christenen met Hollandse nuchterheid. Ook was het verhaal niet langdradig en met name de stukken vanuit het perspectief van Riemke raakten me. Ook hoe ze uiteindelijk vrede vond met haar ziekte en het feit dat niet iedereen zal genezen. Het heeft me zeker geholpen toen ik de volgende dag naar het ziekenhuis ging. Helemaal prachtig vond ik de verwijzing naar Sela en mijn lievelingslied van hen: Een weg naar U. 

Het duurde erg lang om te bedenken wat nu de minpunten waren van het verhaal. Soms vond ik het iets te beknopt en wilde ik net iets meer weten en bij het personage Jim kan ik me nog niet echt een beeld vormen, maar dit kan ook aan mij liggen omdat ik het fijn vind om vanuit het perspectief van slechts één persoon te lezen. Achterin het boek kondigde Marianne aan dat ze een vervolg gaat schrijven op Onder Zijn vleugels, dus misschien leer ik daar wel meer over Jim en waardeer ik hem ook meer.

Ik raad het boek zeker aan, vooral aan mensen die worstelen met vragen over genezing en gebedsverhoring. Mij heeft het toch weer geholpen in het acceptatieproces van coeliakie.

Al met al vond ik het een mooi, ontroerend, herkenbaar verhaal  daarom geef ik het gewoon 5 sterren.

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

1 Comment

  1. Alle boeken van Marianne Grandia heb ik met heel veel plezier gelezen en deze ook! Het is inderdaad een prachtig boek die mij ook heel veel inzichten heeft gegeven over chronisch ziek zijn en genezing. En net wat jij zegt, die heerlijke nederlandse nuchterheid. Ook wel eens fijn om te lezen naast alle amerikaanse christelijke romans!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.