Lezen met Mirjam #11 November 2020

Yes! Eindelijk is m’n Lezen met Mirjam blog weer op tijd! Ik ben gelukkig weer zo goed als beter, al ben ik nog wel snel moe en af en toe heb ik hoofdpijn. Maar zo moe dat ik echt helemaal niks meer kan, daar heb ik gelukkig geen last meer van! Het lezen gaat gelukkig ook weer goed, begin november waren er twee dagen dat ik echt niet kon lezen, maar uiteindelijk heb ik de afgelopen maand echt flink wat boeken gelezen, meer dan ik had verwacht!

Welke boeken las ik?
Het lijkt nu net alsof ik maar drie boeken heb gelezen de afgelopen maand, maar het waren er maar liefst 25! Veelal e-books. Ik (her)las de Shopaholic serie. Sommige boeken van die reeks las ik voor het eerst, maar omdat ik niet helemaal helder heb welke dat waren, heb ik de boeken niet toegevoegd aan het lijstje dat ik las. Verder las ik deze boeken voor het eerst:

 • Een leeskamer in het grote huis // Ewald McKay (fysiek boek)
 • Het wachten waard // Becky Wade (e-book)
 • The scarlet thread // Francine Rivers (e-book)
 • De bruggenbouwer // Marcus Zusak (e-book)
 • Onder een bloedrode hemel // Chris Fabry (e-book)
 • Zwijgplicht // Clay Jacobsen (fysiek boek)
 • De afschaffing van de mens // C.S. Lewis (e-book)
 • Friet in de kliniek // Marit Brugman (e-book)
 • Het Gutenberg complot // Christoph Born (fysiek boek)
 • Nightingale // Susan May Warren (e-book)
 • Het vijfde gewijde dagboek van Adrian Plass: Het gemeenteweekend // Adrian Plass (e-book)
 • Take a chance on me // Susan May Warren (e-book)
 • It had to be you // Susan May Warren (e-book)
 • When I fall in love // Susan May Warren (e-book)
 • Always on my mind // Susan May Warren (e-book)
 • Komkomma // Wim Daniëls (e-book)

Ik las nog een boek van Wim Daniëls, maar omdat de titel nogal controversieel is, zet ik die niet in m’n blog 😉 Het was een kinderboek over een meisje wiens moeder borstkanker heeft. Het was wel een indrukwekkend boek, dus check even op Wim Daniëls en dit onderwerp en dan weet je over welk boek ik het heb. Ik heb zelf geen moeite met de titel, maar ik ben bang dat sommige internetfilters (Solcon of Kliksafe) hier meer moeite mee hebben 😉

Favorieten
Ik vond Friet in de kliniek een indrukwekkend boek, het was non-fictie maar las heel gemakkelijk weg. Ook Nightingale vond ik prachtig, evenals It had to be you en When I fall in love. Ik heb Susan May Warren weer helemaal herontdekt. Al enkele jaren heb ik één boek van haar in mijn kast staan en een tijdje terug kwam ik erachter dat er heel veel (maar dan ook echt heel veel!) boeken van haar op Kobo Plus staan, in het Engels. Ze lezen gemakkelijk weg! Maar het boek dat in november de meeste indruk heeft gemaakt is wel Het vijfde gewijde dagboek van Adrian Plass: het gemeenteweekend. Om dat boek heb ik gelachen en gehuild. Precies uitleggen waarom zou echt veel te veel tijd kosten, ik zou zeggen: ga het gewoon lezen. Helemaal als je christen bent 😉

Teleurstelling van de maand
Deze maand had ik ook wat teleurstellingen te verduren qua boeken. Zo viel The scarlet thread van Francine Rivers me ontzettend tegen. Francine Rivers is een van mijn favoriete auteurs en ik had hier echt veel meer van verwacht. Van De afschaffing van de mens kan ik me heel weinig herinneren, maar dat ligt wellicht ook aan het feit dat ik, toen ik het las, weinig concentratie had. Misschien moet ik dat boek over een jaar nog eens proberen. Ook Het Gutenberg complot vond ik een beetje tegenvallen, het was wel redelijk spannend, maar ik had gewoon een heel ander boek verwacht. Maar goed dat ik ‘m tweedehands heb gekocht, dan hoef ik over die ene euro niet wakker te liggen.

Book haul
Het was de bedoeling dat ik in november geen boeken zou kopen. Maar … op 11 november ging ik (voor de zoveelste keer) naar de website van Waterstones en besloot toch een stapel boeken in te slaan. Het overgrote deel van de bestelling is al binnen en ik vind het echt tof om toch een stapeltje nieuwe Engelse boeken in huis te hebben, dat heb ik echt wel gemist dit jaar! Deze zeven boeken kwamen binnen:

 • The boy, the mole, the fox and the horse // Charles Mackesy
 • Seeing other people // Mike Gayle
 • The starless sea // Erin Nightingale
 • Us against you // Fredrik Backman
 • Anxious people // Fredrik Backman
 • The ballad of songbirds and snakes // Suzanne Collins
 • Christmas at little beach street bakery // Jenny Colgan

Deze maand mag ik nog een aantal nieuwe boeken kopen bij De Wedloop, mijn favoriete boekhandel in Barneveld. Ik wacht wel tot na de Kerst, allereerst wacht ik even af wat ik voor cadeaus ik met Kerst krijg en ten tweede kan ik dan nog heel even doorsparen. Ik heb een lijstje gemaakt van boeken die ik heel graag wil hebben en ik zou het heel tof vinden als me dat gaat lukken van m’n boekenspaargeld!

Jaardoel
Mijn jaardoel om 150 boeken te lezen heb ik natuurlijk al lang gehaald en ik heb je vast ook al verteld dat ik ‘m heb opgehoogd naar 250. Op dit moment moet ik nog 29 boeken lezen om dat te halen, maar ik heb goede hoop dat het wel gaat lukken (ondanks dat ik ook veel wil schrijven in december). Het is in ieder geval een goede training voor 2021, dan ga ik proberen om 365 boeken te lezen! Ik ben nog aan het brainstormen hoe ik m’n Lezen met Mirjam blogs dan vorm ga geven, omdat het me ook een beetje saai lijkt om iedere keer zo’n enorme lijst te zien. Als je nog tips hiervoor hebt, hoor ik ze graag!

Heb jij je leesdoel voor dit jaar al gehaald? Zo nee, ga je het wel redden?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

 1. Fijn dat het weer goed met je gaat! En zoooo, wat heb je weer een flinke lijst gelezen boeken. 250 boeken in een jaar halen zou wel heel tof zijn. Dat gaat je vast lukken.

 2. Mijn eerste leesdoel (25) ja, maar mijn 2e 50 nog niet. Verder heb ik slechts 1 van al mijn x andere doelen gehaald. Namelijk 15 van Duitse, Oostenrijkse of Zwitserse schrijvers lezen. En de rest ga ik zeker niet allemaal halen. Bijvoorbeeld 10 nederlandstalige boeken lezen, van nederlandse schrijvers, daar ben ik nu bij 5. En er liggen er nog 2 half uit, dus dat wordt 7.
  Ja, daar heb jij jezelf een mooie uitdaging gesteld. Niet alleen het aantal boeken voor 2021, maar ook hoe houd je het voor ons interessant. Ja… ben benieuwd. Worden dat allemaal nog niet gelezen boeken, of deels ook herlezen? Er is genoeg te lezen.

  1. Veel leesplezier dan nog even, hopen dat het met het tweede doel nog goed gaat komen! Ik heb gelukkig inmiddels al iets bedacht voor de leeslijst van 2021 😉 Het worden niet allemaal nieuwe boeken, maar ook wel wat herlezen boeken. Dat wil ik hetzelfde aanpakken als het afgelopen halfjaar: twee losse boeken of één serie per maand herlezen.

 3. Nog een vraagje. Lees jij ook boeken voor de doelgroep van jouw boeken. (teenagers) Om te vergelijken bv. ? Of om te zien wat hun bezig houdt?

  1. Om te zien wat jongeren bezig houd, volg ik verschillende oud-leerlingen op Instagram 😉 En ik houd trends in de gaten (ook ivm m’n andere baan). Maar ik lees ook zeker YA boeken, omdat ze me inspireren.

 4. Wat een fijn lijstje boeken heb je weer gelezen! De boeken van Susan May Warren gaan op mijn TBR lijstje want ben echt heel benieuwd nu naar die boeken. Succes met lezen deze maand!
  Ik heb mijn leesdoel voor dit jaar al gehaald, maar heb hem nu voor de laatste maand nog even opgeschroefd, maar ik denk dat ik dat wel ga halen als ik mijn leesflow hou zoals die nu is!

  1. Yes! Zou echt tof zijn als je je tweede doel haalt! En jaa, die boeken van Susan May Warren zijn echte aanraders. Kwam erachter dat er nog heel veel meer op kobo staan 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: