Boekreview #19 Grace O’Malley serie // Ann Moore

Officieel zou dit de eerste review van het jaar zijn, maar omdat ik heel graag eerst ‘De dief van Korinthe’ wilde reviewen, heb ik deze twee weken op geschoven. Vandaag review ik een wat oudere serie: Grace O’Malley (2001), geschreven door Ann Moore.

Grace is de enige dochter van een Ierse pachtboer. In het eerste boek trouwt zij met een rijke landheer, die een brute man blijkt te zijn. Als hij sterft trouwt Grace met haar beste jeugdvriend, Morgan. Niet lang na hun bruiloft wordt hij in de gevangenis gegooid wegens opstand tegen Ierland. In het tweede boek gaat Grace met haar dochter naar Amerika toe. Op de boot ontmoet ze verschillende mensen, waaronder de kapitein van het schip waar ze indruk op maakt. Ook in Amerika gebeurt van alles. Grace tweede echtgenoot, Morgan, is vermoedelijk in de gevangenis gedood. In het derde en laatste deel werkt Grace bij een dokter in huis. Ze is verloofd met de kapitein uit boek 2 en er gebeurt weer van alles…

Een paar jaar geleden was ik ook al begonnen in deze serie, maar halverwege boek 1 afgehaakt. Niet eens omdat ik het niet leuk vond, maar omdat ik graag andere boeken wilde lezen. Nu nam ik het eerste boek mee naar Engeland waar ik het in één avond uit las. De overige delen volgden al snel. Wat ik erg mooi vond was dat de boeken een goed inzicht gaven in de geschiedenis van Ierland en de ‘potato famine’. Ook leerde ik veel over de kolonisten in Amerika. Het is een mooi verhaal over het overwinnen van vooroordelen en liefde die uiteindelijk overwint. De serie bevat een aantal sterke personages en interessante plottwists. Ik vond zelf het tweede boek het mooist, het eerste boek was een beetje te voorspelbaar en het derde boek soms te zweverig. Af en toe werd het verhaal wel een beetje langdradig, maar mijn liefde voor de karakters maakte dat weer goed. Grace zelf is ook een sterk persoanges, al ergerde ik me af en toe aan haar opstandige karakter. Dan dacht ik: ‘Zeg dit nu niet, dan breng je jezelf in de problemen!’ De serie loopt goed af en na het laatste hoofdstuk was ik tevreden met hoe het verhaal eindigde.

Ik geef de serie 3,5 ster.

Heb jij weleens gehoord van deze serie? Als je hem weleens gelezen had: wat vond jij ervan?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

    1. Ja, het zijn zeker interessante boeken. Het is volgens mij ook de enige serie die geschreven is door deze schrijfster, want ik heb geen andere boeken van haar kunnen vinden.

    1. Dat kan ik me heel goed voorstellen, ik vond ze een paar jaar geleden ook erg pittig. Vind het ook niet de leukste boeken die ik in mijn leven heb gelezen 😉

  1. Ik heb met veel plezier deel 3 gelezen. Ik wist niet dat het een driedelige serie was… ik lees nu deel 1. Boeiend verhaal. Stukje geschiedenis over Ierland vind ik leerzaam en opmerkelijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.