Boekreview #17 Elke dag dichter bij de sterren // Kate Ling

Een tijdje geleden won ik, via het blog van Anneke, een exemplaar van het boek Elke dag dichter bij de sterren, een prequel van de Ventura saga (waar ik nog nooit van gehoord had). Toen ze het boek bij mij op de deurmat belandde was ik nog in Engeland, maar zodra ik thuis was las ik het en schreef een review. Het duurde even voordat er een plekje was om hem ook op mijn blog te delen, maar vandaag is het eindelijk zo ver. 

In Elke dag dichter bij de sterren, maken we kennis met Bea, die haar leven helemaal zat is. Ze heeft genoeg van alles en droomt van een uitweg. Een oproep om zich aan te melden als vrijwilliger op de Ventura, een ruimteschip dat een signaal uit de ruimte gaat onderzoeken, lijkt perfect. De missie zal honderden jaren duren en Bea zal haar hele leven achter zich moeten laten. Samen met stiefbroer Jam en vrienden Micah en Mali gaat ze op een roadtrip naar Spanje waar de tests worden gehouden. Het is een beetje lastig, omdat Micah en Mali een stel zijn, terwijl Bea ook verliefd is op Micah. Maar als ze naar de ruimte gaat, zal dat wellicht verholpen worden, net als de auto-immuunziekte waar ze aan lijdt.

Zoals ik al schreef kende ik de Ventura-saga nog niet voor ik aan dit boek begon. Gelukkig bleek het boek prima afzonderlijk te lezen zijn van de andere boeken in deze saga. Ik vond vooral de roadtrip een leuk element van het verhaal en het personage Jam (afkorting voor Joram, wat ik een nóg leukere naam vind) vond ik erg interessant. De verhaallijn was erg interessant en wat mij betreft was het nóg leuker geweest als er er iets minder nadruk lag op de gevoelens van Bea voor Micah. Ook had ik vrij snel door dat Jam gevoelens had voor Bea, maar dat kan natuurlijk ook de bedoeling van de auteur zijn geweest. Wat ik erg jammer vond was dat Bea’s auto-immuunziekte erg vaag blijft. Uiteindelijk neemt ze de beslissing om de ruimte in te gaan (spoiler!) omdat haar beloofd is dat haar immuunsysteem gereset kan worden, waardoor ze wél oud kan worden, wat ze dus blijkbaar eerst niet kon worden. Ik als lezer wist hier echter niets van en vond het een beetje jammer dat die nieuwe informatie pas zo laat gegeven werd.

Mijn eindoordeel voor dit boek is 2 sterren. Het verhaal was wel vermakelijk en las snel weg, maar ik vond het niet super bijzonder. Mijns inziens mis je niet zoveel als je dit boek niet leest.

Inmiddels heb ik trouwens ook de andere delen in de Ventura-saga gelezen. Dat was eerst ook vermakelijk, maar op een gegeven moment was ik het zoetsappige gehalte van de boeken zat. Dapper heb ik ze uitgelezen, maar daar is ook alles mee gezegd.

Ken jij de Ventura-saga en zo ja, wat vind jij ervan? Of durf je dat nu niet meer te zeggen nu ik er niet zo positief over ben? 😛

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

    1. Dank je ;). Ik was nieuwsgierig naar deze boeken, vooral omdat ze zo bekend zijn. Ook vanuit het schrijfperspectief en wat ik ervan kan leren. Ze vielen best wel tegen, maar ik heb er wel van geleerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: