Boekreview #2 De song // Chris Fabry

In deze categorie schrijf ik reviews van boeken die ik gelezen heb. Een van de doelen van mijn blog is om mensen weer meer aan het lezen te krijgen, dus vaak zul je hier enthousiaste boek reviews aantreffen. Vandaag een boek wat ik, min of meer, toevallig las. Ik ging namelijk naar de bibliotheek om even snel een boek in te leveren, maar natuurlijk kon ik niet zonder nieuw boek vertrekken. Dat werd De song, geschreven door Chris Fabry. Ik had nog niet eerder van deze auteur gehoord, maar het boek zag er interessant uit. En dat was het ook, lees maar in deze review:

Jed is de zoon van de beroemde countryzanger David King. Het is voor hem moeilijk om uit de schaduw van zijn vader te stappen. Zijn manager vindt dat er meer gevoel, meer passie in zijn muziek moet. Op een dag gaat Jed optreden op een Oogstfeest, bij de wijngaard van Rose. Hij valt als een blok voor Rose en bedenkt ter plekke een lied voor haar, wat hij ook zingt. Het duurt niet lang voor de twee gaan trouwen. Tijdens hun huwelijksreis schrijft Jed een lied voor Rose. Rose vindt dat hij het naar zijn manager moet sturen. De song blijkt precies het lied te zijn wat Jeds manager wilde horen en Jed wordt beroemd. Rose raakt al snel zwanger en is vaak alleen, omdat Jed op tournee gaat. Toch houden de twee zielsveel van elkaar. Hun zoontje Ray wordt geboren, maar Jed heeft moeite met het vaderschap, ook omdat hij zo vaak weg is. Het lange weg zijn heeft ook invloed op de relatie van Jed en Rose, helemaal als er een andere band in het voorprogramma van Jeds band komt te staan. Deze band heeft namelijk een bloedmooie violiste die Jed verleidt en meesleept naar de wereld van drank en drugs. Kan het huwelijk van Rose en Jed nog gered worden?

De song is, zoals je misschien al wel hebt kunnen merken, gebaseerd op het verhaal van Salomo, maar dan in een modern jasje. Zo heet Jed volledig Jedidja (de naam die Salomo kreeg van God) en het zoontje van Jed en Rose heet Ray, wat wel van Rehabeam moet komen. Ook het verhaal van David en Batséba is er in verwerkt, als Jeds moeder hem gaat vertellen hoe zijn vader en zij elkaar ontmoet hebben. Sommige overeenkomsten vond ik overbodig voor het verhaal, maar de meesten waren wel nuttig.

Het is een vertaald boek, maar er staat nog vrij veel Engels in het boek. De teksten van de liedjes die Jed schrijft en over aan het brainstormen is zijn namelijk niet vertaald. Voor mij was dit geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat andere mensen hier wel moeite mee hebben. De schrijfstijl vond ik verrassend en verfrissend. Alles wordt kort en bondig beschreven, zelfs dialogen. Het versterkte het verhaal, emotionele momenten werden niet uitvoerig beschreven, maar bleven wel emotioneel. Dat vond ik heel erg knap! Het boek verscheen in 2015 en is gebaseerd op de gelijknamige film die in 2014 uitkwam.

De song is een indrukwekkend verhaal over het belang van liefde en trouw en ik kan het iedereen aanraden eens te lezen. Achterin het boek vind je nog 12 gespreksvragen om het boek te bespreken.

Had jij al eens van de song gehoord? Lijkt het je een mooi boek? Laat het weten in een reactie!


Liefs,

Mirjam

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.