Friday Fun #2 Wees voorzichtig…

Via verschillende Social Media sites kom ik vaak grappige quotes en plaatjes tegen over schrijven. Vandaag een quote die ik al heel lang ken en die inderdaad wel een beetje van toepassing is op mijn verhalen. Kijk en lees maar mee!

Wees voorzichtig, anders beland je in mijn (nieuwe) verhaal!”

Ideeën voor nieuwe verhalen ontstaan vaak door gebeurtenissen om mij heen. Ik sta er vaak van versteld hoeveel een uitspraak, een schijnbaar onbeduidend artikel uit de krant of een Facebook statusupdate in mij los kan maken. Soms hoef ik maar een paar woorden te horen en in mijn hoofd ontstaat al een heel verhaal. Ook tijdens de verdere vormgeving van het verhaal hoef ik vaak niet ver te zoeken, ik kom genoeg interessante mensen tegen die ik in mijn verhaal kan stoppen.

Dat kan heel positief zijn, maar ook iets minder. Hieronder drie voorbeelden uit de praktijk:

1) Voor al die verhalen heb ik natuurlijk veel namen nodig, over het algemeen gaat dat wel, maar soms zit ik echt met mijn handen in het haar. Als ik echt niets weet ga ik na of er in de afgelopen week leerlingen zijn geweest die, om wat voor reden dan ook, opvielen. Als ze een naam hebben die bij het verhaal en het personage past, komt die er in.

2) Tijdens het schrijven van Lijmen zocht ik naar een leuk achtergrondverhaal voor Lynn, de beste vriendin van Nikki. Het moest iets zijn waardoor ze meer op Nikki leunde dan Nikki eigenlijk aan kon. Haast automatisch dacht ik aan iets wat ik zelf had meegemaakt: na een aantal dates liet een jongen niets meer van zich horen, dat paste perfect bij hoe ik me Lynn voorstelde. Het is verder niet uit wraak dat ik dat geschreven heb, voor het geval iemand zich dat afvraagt.

3) Lang geleden begon ik aan de studie Engelse Taal en Cultuur. Tijdens de introductieweek werden we begeleid door een groepje derdejaars studenten. Ik bad voor mijn eten, dus iedereen wist dat ik christen was. Een van de derdejaars studenten vond het nodig om er iedere keer met mij over te praten en mij te vertellen dat het eigenlijk best wel dom was dat ik geloofde. Toen ik de opdracht schreef besloot ik er een scène in te stoppen dat Jill bij Lars thuis is en Lars vraagt om stilte of ze mogen bidden. De vriend van zijn zus, Sjoerd, maakt een aantal (nare) opmerkingen. Sjoerd is dus gebaseerd op die derdejaars student.

Zou jij het leuk vinden om in een van mijn verhalen terecht te komen? Laat het me weten in een reactie en dan zal ik zien wat ik voor je kan betekenen 😉

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: