Boekreview #21 The undomestic goddess // Sophie Kinsella

In november was ik een weekje in Engeland en op de ochtend voordat ik naar huis ging, besloot ik nog even een kijkje te nemen in de winkel van de British Heart Foundation. Voor 1 pond kocht ik daar het boek wat ik vandaag hoop te reviewen: The undomestic goddess, geschreven door chicklit champion Sophie Kinsella. De Nederlandse titel van dit boek is Aanpakken!.

Samantha, een jonge topadvocate in Londen heeft het helemaal voor elkaar. Ze staat op het punt om tot partner benoemd te worden bij haar firma. Maar dan maakt ze een grote fout. Niet zomaar een fout, maar eentje die 10 miljoen pond kost. Samantha slaat op de vlucht en de familie Geiser, waar ze terecht komt zien haar aan voor huishoudster. Samantha mag aan de slag en krijgt wekelijks een salaris waar ze in Londen slechts een uur voor hoefde te werken. Toch begint Samantha langzamerhand van het leven op het platteland, als huishoudster, te houden én, wat ook wel fijn is voor haar werkgevers, ze wordt er steeds beter in. Daarnaast krijgt ze hulp van knappe tuinman Nathaniël en zijn moeder. Toch laat het werk bij haar firma Samantha niet los en als ze iets ontdekt over een van haar vroegere managers, gaat ze de zaak tot op de bodem uitzoeken…

The undomestic goddess is een heerlijke chicklit, vol humor en hier en daar wat wijsheid. Ik vond het natuurlijk fantastisch omdat het zich afspeelt in Londen en Surrey (mijn favoriete plek in Engeland, Woking, ligt in Surrey) en wat ik zelf erg gaaf vond om te merken dat Samantha langzaam groeide in haar rol van huishoudster en ook tot rust kwam. In het begin van het verhaal was ze ontzettend gestresst en had ze geen enkel vrij moment. Op het moment dat ze voor de Geisers gaat werken, heeft ze opeens vrije weekenden en kan ze die doorbrengen met vrienden (Nathaniël ;-)). Als Samantha uiteindelijk de kans krijgt om weer in de advocatuur te gaan werken (waar ze goed in is), maakt ze een verrassende keuze. Dat vind ik het sterkste punt van dit boek: het gaat over het volgen van je hart, beslissingen maken die andere mensen niet begrijpen, maar die goed voor jou zijn. Het mag dan wel een oppervlakkige feelgood lijken, onder de oppervlakte gaat meer schuil. Sommige aspecten, zoals Samantha die erachter kwam dat ze erin geluisd was, waren wel voorspelbaar.

Ik geef The undomestic goddess 4 sterren.

Heb jij weleens een boek van Sophie Kinsella gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

  1. Jaaaah dit is een van haar leukste boeken! Ik vind ‘wat spook jij uit’ haar beste en meest grappige boek. En ook de YA ‘niet te filmen’ is erg leuk.
    Haar nieuwste boeken vind ik niet zo. Jij wel?

    1. Ik vond ‘Verras me’ en ‘Mijn niet zo perfecte leven’ best leuk. ‘Shopaholic naar de sterren’ vond ik ontzettend tegenvallen, het schijnt dat het vervolgdeel wel goed is, maar die heb ik nog niet gelezen 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: