Fun Facts #13 7 weetjes over Vrije val

Zelf ben ik dol op Fun facts, allerlei weetjes over mijn favoriete boeken/auteurs of wat dan ook. Hiervanuit is mijn categorie Fun facts ontstaan en tot nu toe heb ik van ieder boek dat ik schreef een aantal posts gedeeld over enkele feitjes van het boek. Behalve van Vrije val, maar dat ga ik vandaag doen. In het bericht van vandaag zijn (bijna) geen spoilers te vinden, dus als je Vrije val nog niet gelezen hebt, kun je het gerust lezen 😉

  1. 1 maand: dat is alle tijd die ik nodig had om de eerste versie uit te schrijven. Nadat ik al 3 maanden bezig was geweest met informatie verzamelen, de hoofdpersonen en verhaallijn uitwerken.
  2. #metoo: Tja, erg leuk is het niet, maar ik was dus net van plan om een verhaal te schrijven over sexting (in de refo-wereld), toen de #metoo beerput open ging. Dat vind ik echt nog steeds heel bizar.
  3. Bas & Lotte: De namen van mijn hoofdpersonages had ik al tijden in mijn hoofd zitten, maar het waren eigenlijk karakters die ik in eerste instantie voor een feelgood-verhaal had bedacht. Nou, Vrije val is niet echt een feelgood verhaal geworden…
  4. Hanna & Niek: Sorry, dit gaat toch wel een beetje over de inhoud van het boek, maar over Bas’ goede vriend Niek en zijn crush Hanna heb ik eerder een verhaal geschreven, in 2015, nadat mijn debuut was verschenen. Uiteindelijk heb ik dit manuscript nooit afgemaakt, maar die karakters had ik wel. Er kwam in dat verhaal ook een Nikki voor, dus om die reden heb ik ervoor gekozen om Nikki (uit Lijmen) bij Bas, Lotte, Hanna en Niek in de klas te laten komen. Gewoon … omdat het kon. En wie weet … ga ik ooit nog een boek over Hanna en Niek schrijven.
  5. Omslag: Normaal gesproken krijg ik één, hooguit twee voorstellen voor omslagen te zien. Vrije val spant de kroon met wel vijf verschillende omslagen. Nu ja … bij sommigen verschilde alleen het lettertype, of de centrale kleur. Uiteindelijk ben ik heel blij met de paarse kleur die de rug en de letters hebben gekregen.
  6. Madeira: In tegenstelling tot Lijmen en Chaos heb ik aan Vrije val geen woord geschreven in Engeland. Maar … ik heb wel de laatste wijzigingen aan dit meesterwerk gedaan op het zonnige Madeira. Ik had geen laptop bij me, alleen maar mijn telefoon en het moest echt die week nog gedaan worden.
  7. Connectie met andere boeken: Een gedeelte van Vrije val speelt zich af tijdens Chaos (het perspectief van Bas) en een gedeelte speelt zich af tijdens Lijmen (het grootste gedeelte van het perspectief van Lotte). Ook spelen twee personages uit De opdracht een kleine rol in het verhaal 🙂 Ik ben benieuwd wie hen is tegengekomen …

Dit waren 7 fun facts over mijn vierde boek. Welke daarvan vond je het leukst?

Over 2 weken hoop ik nog 7 fun facts te lezen over Vrije val, maar dan over de inhoud van het verhaal, dus met spoilers 😉

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.