Lezen met Mirjam #9 September 2020

Door verschillende gebeurtenissen komt het ‘Lezen met Mirjam’ bericht wat later online dan je gewend bent. Maar ik hoop dat je het nog steeds erg leuk vind om te lezen welke boeken ik in september las. Ik heb gelukkig mijn leesdoel gehaald, maar omdat ik in augustus zoveel boeken las (31) vond ik het aantal van deze maand een beetje tegenvallen…

Welke boeken las ik?
Ik weet het, ik moet niet zeuren, want ik las de afgelopen maand in totaal 20 boeken, waarvan 17 stuks die ik nog niet eerder had gelezen. De vliegeraar staat er wel bij op de foto, maar eigenlijk was dat een herlezen boek. Tien jaar geleden las ik ‘m namelijk ook in het Engels, voor m’n leeslijst. Maar ik wist eigenlijk helemaal niet meer wat er in gebeurde, dus ik had bedacht om hem er nu ook bij te zetten. Verder las ik deze boeken voor het eerst:

 • Zo word je een productiviteitsninja // Graham Alcott (e-book)
 • De vreemdeling // Beverly Lewis (e-book)
 • De broeders // Beverly Lewis (e-book)
 • Letters to the lost // Brigid Kemmer (fysiek boek)
 • Wat Alice vergat // Liane Moriarty (e-book)
 • Cranberry zomer // Irene Hannon (e-book)
 • Zeerozen // Irene Hannon (e-book)
 • Een dubbeltje op z’n kant // Annemarie van Gaal en John Williams (e-book)
 • Het zoutpad // Raynor Winn (fysiek boek)
 • Half a world away // Mike Gayle (fysiek boek)
 • Eva: onvoltooid leven // Eva Seesing (fysiek boek)
 • Schindlers lijst // Thomas Kenally (fysiek boek)
 • Lenteregen // Marianne Grandia (e-book)
 • Hemeldauw // Marianne Grandia (e-book)
 • Verborgen motieven // Terri Blackstock (fysiek boek)
 • Het winkeltje in Cockleberry Bay // Nicola May (audioboek)
 • American Dirt // Jeanine Cummins (fysiek boek)

Het was weer een flinke lijst en er zaten ook een paar boeken bij waar ik (voor mijn doen) best lang over deed. Maar dat was ook wel lekker, gewoon langzaam genieten van een boek. Ik was trouwens ook aan het luisteren naar Storm, van Lucinda Riley, maar er gebeurde iets dat ik niet leuk vond, dus toen heb ik ‘m uitgezet. Misschien dat ik ‘m in de toekomst nog weer ga luisteren, maar ik neem in januari 2021 pas weer een luisterabonnement van Koboplus.

Favorieten
De meeste boeken die ik in september las vond ik erg leuk, maar Letters to the lost, wat Alice vergat, Half a world away, Lenteregen, Hemeldauw en American dirt (in het Nederlands verschenen als Wie omkijkt) hebben een plekje op mijn favorietenlijst gekregen. Ik heb de afgelopen maand ook verschillende keren gehuild om boeken.

Teleurstelling van de maand
Ik vond Het winkeltje van Cockleberry Bay heel erg tegenvallen. Ik vond ‘m niet direct stom, zoals vorige maand bij de vierurige werkweek, maar ik genoot er ook niet echt van. Ik denk dat het daarom bijna een hele maand duurde om ‘m af te luisteren, terwijl ik in augustus maar liefst naar drie boeken luisterde. Er was nog een boek dat erg tegenviel, maar hier moet ik nog een review voor schrijven voor Fleurrijk…

Book haul
In het vorige bericht vertelde ik natuurlijk dat ik drie maanden lang geen nieuwe boeken wilde kopen en dat is wel gelukt. Er is in september wel een boek bijgekomen in mijn boekenkast, een recensie-exemplaar (Eva: onvoltooid leven). Maar ik denk niet dat dit boek een vast plekje in mijn kast krijgt. Ik vond het heel erg tegenvallen en zie er ontzettend tegenop om hier een recensie over te schrijven, maar ik ga m’n best doen.

In oktober wil ik graag proberen om weer net zoveel boeken te lezen als in augustus, omdat ik in november waarschijnlijk minder tijd zal hebben om te lezen, met NaNoWriMo. Maar het belangrijkste blijft om ervan te genieten!

Heb jij de afgelopen maand gehuild om een boek dat je las?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Nee, ik heb niet gehuild om een boek, maar het lage aantal gelezen boeken (2) was om te huilen. Geen idee waarom, maar kom er momenteel gewoon te weinig aan toe. Eigenlijk moet ik weer een vaste routine maken. Wel zijn er te veel nieuwe boeken bij gekomen. Maar dat is eigenlijk normaal. Ik vind het ook vaak moeilijk om een recensie te schrijven over een boek wat je eigenlijk slecht vindt. Ik probeer toch het boek eerlijk te beschrijven, en niet te positief. Maar het is altijd een spagaat. Veel plezier met het oktober lezen.

  1. Haha, dan heb je in ieder geval iets om te huilen 😉 Ach … soms lukt het lezen gewoon niet, hè. Jij ook veel leesplezier in oktober!

 2. Wat een fijne lijst boeken heb je weer gelezen! Wat langer over een boek doen is ook wel eens fijn. Ik deed bijna een week over het boek Wat Alice vergat en vond dat aan de ene kant heel vervelend maar vond het ook wel weer leuk want zo heb ik echt van het boek genoten. Oh en volgens mij heb ik wel een paar keer gehuild tijdens het lezen deze maand. Er zaten in mijn lijstje echt een paar tranentrekkers.

  1. Ja hè, soms is het echt even lekker om wat langer jezelf met zo’n boek op te sluiten. Maar ik snap ook wel weer dat je het aan de andere kant vervelend vind. Ik ben benieuwd hoe dat volgend jaar bij mij gaat, als ik in theorie maar 1 dag per boek heb. Maar goed, daar zullen af en toe ook wat langzamere boeken tussen zitten, dat is volgens mij onvermijdelijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.