Boekreview #3 Bevrijdende liefde // Francine Rivers

In deze categorie schrijf ik reviews van boeken die ik gelezen heb. Een van mijn doelen met mijn blog is om mensen weer meer aan het lezen te krijgen, dus vaak zul je hier enthousiaste boek reviews aantreffen. Vandaag deel ik je een review van een van mijn lievelingsboeken: Bevrijdende liefde, geschreven door Francine Rivers.

Sarah wordt als meisje van 8 verkocht aan een bordeel. Ze krijgt een andere naam – Angel – en eerst ‘werkt’ ze alleen voor Duke. Op oudere leeftijd ontsnapt ze, maar kan eigenlijk niets anders met haar leven dan weer de prostitutie in gaan.

Michael Hosea is landbouwer, hij levert groenten en fruit aan de goudzoekers in de omgeving. Hij een godvrezende man. Op een dag krijgt hij van God te horen dat hij met Angel moet trouwen. Eerst weigert Angel, maar als ze in elkaar geslagen wordt door de uitsmijter van het bordeel, bedenkt ze dat er weinig anders op zit dan te trouwen met Michael. Ze kan altijd nog bij hem weglopen en een ander leven opbouwen, denkt ze. Het leven als boerin is hard en Angel kan zich niet goed aanpassen. Maar het onverwachte gebeurt wel: ze begint van Michael te houden…

Bevrijdende liefde is gebaseerd op het Bijbelboek Hosea en als je het boek nog niet gelezen hebt, maar wel wilt lezen: lees dan eerst het boek uit de Bijbel.

Zelf heb ik de Engelse versie in mijn bezit (vandaar de foto), maar je kunt ook het Nederlandse boek lezen. Persoonlijk vind ik dat de schrijfstijl in het Engels beter overkomt, het boek maakt nog meer indruk.

Francine Rivers schrikt er niet voor terug om boeken over heftige thema’s te schrijven. Ze schreef ook Kind van verzoening (over abortus) en een serie over het Romeinse Rijk. Ze beschrijft de zaken zoals ze zijn en zegt waar het op staat. Je wordt meegezogen met de emoties van de hoofdpersonen en beleeft het verhaal van heel dichtbij.

Wat ik zelf een klein minpuntje vond, maar dit kan ook liggen aan de druk/uitgave die ik heb, is dat er soms een verandering van perspectief is, zonder bijvoorbeeld een witregel ertussen. Dus het ene moment lezen we de gedachten van Michael en daarna die van Angel, zonder duidelijke aanduiding. Dat was wel verwarrend af en toe.

Bevrijdende liefde is een geweldig verhaal over liefde die werkelijk bevrijdend is en ik vind eigenlijk dat iedereen het weleens gelezen moet hebben!

Heb jij het boek al weleens gelezen? Zo niet, snel doen dan!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: