Brief aan Anna Laura #3 Engelse of Nederlandse boeken & boekcovers

Voor mijn gevoel is het nog maar pasgeleden dat ik mijn tweede brief aan Anna Laura schreef, maar het is toch alweer echt een maand geleden. Inmiddels schreef Anna Laura ook een brief terug waarin ze heel goed advies gaf. Tijd voor brief nummer 3 van mijn kant!

Lieve Anna Laura,

Dank je wel voor je leuke en gezellige brief! Super om te horen dat je ook een TBR potje hebt gemaakt en dat het (tot nu toe) redelijk goed werkt. En je hebt gelijk hoor, dat je af en toe tussendoor een boek leest dat niet in het potje zit. Dat doe ik ook weleens, maar zolang het uitzondering blijft, is het volgens mij geen probleem.

Dankzij jouw brief (en een appje dat je me pas stuurde) heb ik eindelijk een systeem voor het herlezen van boeken. Nu maar hopen dat het gaat werken, haha. Ik mag elke maand één boek of serie herlezen, niet meer dan dat. Ik heb zelfs al nagedacht hoe ik dit systeem kan verwerken in m’n TBR potje. Als het potje leeg is (er zitten nu nog 12 briefjes in) ga ik gebruikmaken van verschillende kleuren briefjes. Dus blauw voor herlezen en geel voor nieuwe boeken (bijvoorbeeld).

Oei, daar vraag je me wat. Ik snap wel dat je met de struggle Engelse boeken en Nederlandse boeken zit, daar loop ik ook al een paar jaar mee rond. Toen ik nog bezig was met m’n studie vond ik Engelse boeken lezen minder leuk. Ik las (en lees) voor m’n ontspanning en als ik dan een Engels boek las, voelde het altijd alsof ik bezig was met m’n studie. Achteraf gezien vind ik het een beetje een domme redenatie. Tegenwoordig lees ik het liefst boeken in het Engels, zeker als ze van oorsprong ook Engels zijn. We hebben het er al wel vaker over gehad (niet in onze brieven, maar live) en Engelse boeken zijn ook een stuk goedkoper dan Nederlandse boeken. Dus als ik in Engeland ben, koop ik vaak een flinke stapel boeken, zodat mijn voorraad weer aangevuld wordt. Maar op dit moment lees ik nog wel meer Nederlandse boeken dan Engelse, omdat mijn kast nu eenmaal meer Nederlandse boeken bevat.

Je vraag deed me denken aan boekcovers. Soms heeft een boek in het Engels een prachtige cover en is de Nederlandse versie echt niet mooi (bijvoorbeeld bij Everything, Everything). Nu vroeg ik me af (ook omdat de cover van mijn nieuwe boek gemaakt wordt), hoe belangrijk is het voor jou dat het boek een mooie cover heeft? Kies je een boek uit op basis van de cover? En of je, als je bijvoorbeeld van een auteur al eerder een boek hebt gelezen en er komt een nieuw boek met een minder mooie cover uit, dat boek alsnog koopt/lees? Ik ben heel benieuwd!

Dan nog wat boekentips. Afgelopen zaterdag deed ik natuurlijk al heel geheimzinnig (aan de telefoon) over het non-fictie boek dat ik aan het lezen ben. Het heet Eat that frog en is geschreven door Brian Tracy. Ik heb ‘m nog niet uit, maar heb tot nu toe al heel veel geleerd over time-management enzo. Het is officieel een Engels boek, maar staat op Kobo plus in het Nederlands. En dan nog een boek, dat je misschien al wel gelezen hebt, maar goed, ik noem ‘m toch: Bloedlink van Harry Kraus Jr. Spanning, geloof en een beetje romantiek, dus dat past wel bij jou 🙂 Hij heeft nog meer boeken geschreven, maar die heb ik nog niet gelezen 😉

Veel leesplezier de komende tijd!

Liefs,

Mirjam

PS: Vraagje voor de andere lezers van deze brief: Hoe belangrijk vind jij het dat een boek een mooie cover heeft?

4 Reacties

  1. Hoe belangrijk is de voorkant… Nu als ik een schrijver al ken, dan maakt het niet zo veel meer uit. Maar als ik een boek van een onbekende schrijver zie, dan ga ik op de voorkant of titel af. Eerlijk gezegd, weet ik niet wat belangrijker is. Dan lees ik de achterkant en beslis of ik het koop. Wel moet de voorkant en de tekst op de achterkant een logische verbinding hebben. Maar als de voorkant lelijk (slecht beeld, lelijke kleuren, goedkoop opgemaakt), gruwelijk of schokkend is, dan laat ik het zeker liggen. Verder hangt het ook een beetje van mijn stemming af, of ik eerder een vrolijke of sfeervol voorkant koop. Maar jouw boeken zien er goed uit.

    1. Herkenbaar wat je schrijft! Vooral goedkoop opgemaakte boeken gruw ik van, maar als ik de auteur al ken vind ik het minder erg. Bedankt voor het toffe compliment 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.