Boekreview #30 Kleurenspel // Deborah Raney

Al eerder vertelde ik dat ik fan ben van de boeken van Deborah Raney. Ze lezen vaak makkelijk weg en bevatten mooie lessen. Vandaag vertel ik je wat ik van een van haar nieuwste boeken, Kleurenspel, vond.

Specificaties: Roman // Kok Boekencentrum // 320 blz’s // Nederlands, vert. // 2019

Olivia en haar man Derek hebben moeilijke jaren achter de rug. Om zijn affaire voor altijd achter te laten en te strijden voor hun huwelijk, verhuizen ze naar een andere staat. Maar als Derek onverwacht overlijdt, is Olivia eenzamer dan ooit. Ze is in een stad waar ze niemand kent, heeft een torenhoge hypotheek en nauwelijks inkomsten. Gelukkig vindt ze snel een baan als assistent in het atelier van schilder Reed Vincent. Zelf schilderde Olivia ook graag, maar Derek meende dat je er je brood niet mee kon verdienen. Maar dan ontdekt Olivia een geheim van Reed en ze vraagt zich af of zijn bedoelingen met haar wel zuiver zijn …

Al op bladzijde 1 kreeg ik een hekel aan Derek, omdat hij niet inzag hoeveel kunst voor Olivia betekende. Toen hij stierf was ik enerzijds blij dat ze van hem af was, maar aan de andere kant vond ik het ook jammer dat ze niet eens de kans kregen om weer dichter bij elkaar te komen. Het was fijn om te lezen over de groeiende relatie van Olivia en Reed, maar het geheim was geen grote verrassing. Ik zag het al mijlenver aankomen en vond het lastig om me in te leven in Olivia, ze maakte er een heel groot punt van (maar misschien komt dat ook wel omdat ik Derek absoluut niet mocht).

Desondanks heb ik genoten van Kleurenspel, zo’n boek dat gemakkelijk leest en waar je ook nog wat van leert, zoals geen overhaaste conclusies trekken.

Kleurenspel heeft van mij 3,5 sterren gekregen.

Welk feelgood boek moet, volgens jou, iedereen gelezen hebben?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *