Schrijfproces #8 Time-out fase 1

Wie mijn blog al wat langer volgt, of mijn Instagram in de gaten houdt, weet al dat er heel wat tijd zit tussen het allereerste verhaalidee en het moment dat het boek daadwerkelijk in de boekhandel te verkrijgen is. Omdat het iedere keer korte momentjes zijn waarop ik het een en ander deel, wil ik nu een wat uitgebreider verslag schrijven van het schrijfproces van mijn vijfde boek: Time-out.

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om een vervolg te schrijven op Chaos, maar toen een vriendin van me, die tegelijk proeflezer was, aangaf dat ze benieuwd was naar de toekomst van Lynn, besloot ik dat het wel een leuk idee zou zijn om ermee aan de slag te gaan. Ik besloot het een kans te geven en in december 2017 had ik wat ideeën, die uiteindelijk de basis voor het verhaal werden.

Het was in de tijd dat ik nog in de vulpenfase zat, want ik schreef alles netjes, met vulpen in een van mijn (vele) Leuchtturms. Het was heerlijk dat alles op z’n plek viel, met elk idee paste er een nieuw stukje van de puzzel.

In maart 2018, kort na het verschijnen van Chaos, was de hoofdstukindeling klaar. Diezelfde maand schreef ik de eerste negen hoofdstukken van het verhaal. Omdat ik in april Vrije val moest herschrijven, besloot ik dat ik in Engeland verder zou gaan schrijven. Een groot deel van Time-out speelde zich immers in Engeland af. Aan het einde van hoofdstuk 9 komt Lynn aan in Engeland, dus het leek me wel passend om de stukjes die zich in Woking afspelen, ook in Woking te schrijven.

In juli en augustus heb ik veel aan het verhaal geschreven en was de uiteindelijke eerste versie af. Maar tussen die versie en het uiteindelijke boek, zitten nog heel wat verschillen. Hoe het verder ging, vertel ik je graag over twee weken!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: