Day in the life #10 Woensdag 23 oktober 2019

Ook deze maand deel ik weer verslagje van een dag uit mijn leven. Elizabeth koos de vorige keer 23 oktober. Op dat moment dacht ik: dat wordt vast een normale werkdag, maar uiteindelijk bleek het toch een bijzondere dag te zijn… Lees en kijk maar mee!

Vooraf wil ik mijn excuses aanbieden voor de hoeveelheid foto’s met eten, ik voel me een heuse millenial die van iedere maaltijd foto’s moet maken.

Ik werd vroeg wakker (6:15) en begon mijn dag met het lezen van een paragraaf uit Onversneden christendom van C.S. Lewis. Het is de tweede keer dat ik dit boek lees, maar ik sta versteld van alle nieuwe dingen die ik leer. Ik ontbeet met lactosevrije vanilleyoghurt, blauwe bessen en zelfgemaakte granola. Ik begon mijn werkdag wat later dan normaal, meestal zit ik om 7:30 uur al achter m’n computer, maar omdat ik zaterdag de 26e ook flink wat uren zou maken, besloot ik een uurtje later te beginnen. Zo kon ik rustig opstarten, met douchen en dergelijke. De werkuren vlogen voorbij en voor ik het wist dat ik aan m’n lunch. Dat was een beetje een vreemde combinatie. Ik maakte een omelet met spekjes en champignons, maar er was ook nog een beetje witte rijst over. Daar besloot ik boter, suiker en kaneel doorheen te mengen. Ach, het was lekker.

Na het eten ging ik met mijn vader een rondje lopen, waarna ik nog een paar uurtjes heb gewerkt. Toen mijn werkdag voorbij was, had ik een mailtje gekregen van Eurostar, dat mijn boeking was bevestigd. Ik had de avond ervoor al een treinkaartje geboekt naar Londen, maar er ging iets mis bij de betaling. Uiteindelijk is het toch goedgekomen en reis ik 8 november naar Engeland. Ik ga een exemplaar van Time-out brengen bij de familie aan wie het boek is opgedragen. Ik wilde eigenlijk 11 november weer naar huis, maar door onderhoud tussen Brussel en Calais rijden er op die maandag geen treinen, dus blijf ik een dagje langer. Ik heb er heel veel zin in.
Ik deed nog een writing prompt en rond half 6 reden mijn ouders en ik weg, want we gingen uit eten. Mijn vader is begin oktober jarig geweest en eigenlijk gaan we altijd, als een van mijn ouders jarig is, met het hele gezin uit eten. Iets wat ik altijd best spannend vind, in verband met mijn coeliakie. Gelukkig hebben we inmiddels een vast restaurant gevonden waar het altijd wel goed gaat. De Garderense Berg is een grill- en wokrestaurant (all-you-can-eat). Glutenvrij eten wordt bereid in een aparte keuken en netjes opgediend (waar de anderen zelf hun bordjes vol moeten laden). Ik heb heerlijk gegeten en geen last van mijn buik gehad (of andere ellendige dingen) en we hadden het erg gezellig met z’n allen. Mijn neefje deed zich vooral tegoed aan garnalen, m’n jongste nichtje at twee ijsjes en de oudste genoot van heerlijke donuts.

We kwamen rond kwart voor 9 weer thuis. Ik was eigenlijk best moe en ben naar boven gegaan en heb in bed nog een tijdje gelezen. Rond half 10 deed ik de lamp uit en heb die nacht heerlijk geslapen.

Ook voor mijn volgende ‘Day in the life’ blog, dat maandag 25 november 2019 online zal komen, ben ik op zoek naar een datum. Zoals altijd mag een lezer deze datum uitkiezen, deze keer wil ik graag een datum tussen 1 en 22 november 2019, over de eerste datum die genoemd wordt, schrijf ik een nieuw dagverslag.

Waar ga jij graag uit eten?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

 1. Hallo Mirjam, zoals altijd lees ik je blog graag. Heel inspirerend. Je schrijft goed. En motiveert mij ook weer te gaan schrijven, en verschillende projekten op te starten. Super.

  Alleen nu moet ik je zeggen dat de 6e regel (…meestal zit ik om 7:30 uur al achter m’n computer, maar ik zaterdag de 26e ook flink wat uren zou maken…) niet loopt. “maar” moet vast iets anders zijn.

  Een datum noemen…. nu wat denk je van 11 november? 11.11. is begin van carnaval, maar daar doe jij (en ik) vast niet aan.

  Veel succe met alles. En veel plezier in Londen / Engeland. Koop niet te veel boeken… (dat zou voor mij een gevaar zijn.).

  Groetjes Johanna

  1. Leuk om te horen dat je m’n blog graag leest. En tja, soms sluipen er foutjes in, zoals in de genoemde regel was ik het woordje ‘omdat’ vergeten. Als het goed is loopt het nu weer goed 😉
   11 november vind ik prima! Dan ben ik in Engeland, dus dat is wel leuk 🙂 Ik neem maar een klein koffertje mee, dus zoveel boeken zal ik niet kunnen kopen. Maar ik ken mezelf en weet dat ik er zoveel mogelijk in zal proberen te proppen.

 2. Gaaf dat je weer naar Londen gaat! Veel plezier alvast toegewenst.
  Blijft mooi hé, CS Lewis. En zo mooi ook om andere dingen uit een boek te halen als je het een tweede keer leest. Dat heb ik ook vaak.

  1. Dank je wel! Ik heb er heel veel zin in, Engeland is echt mijn tweede thuis! En C.S. Lewis zal altijd mijn favoriete auteur blijven, denk ik. Die nieuwe dingen die je ziet maken het herlezen een feestje, maar ook de herkenning van de eerste keer dat je het las (tenminste, dat vind ik).

 3. Wat een fijne dag! Vind het altijd zo leuk om een kijkje in je leven te krijgen met deze blogs, ook al ken ik je best wel goed :). Voordat ik naar Engeland vertrok was ik begonnen in onversneden christendom maar het was me niet gelukt om verder te komen dan hoofdstuk 1. Fijn dat het uiteten zo goed was gegaan. En ik vind het heel leuk dat je aankomend weekend voor een paar dagen in dezelfde tijdzone als ik bevind 🙂

  1. Ja, dit zijn ook echt mijn favoriete blogjes om te schrijven. En het bellen afgelopen zaterdag was echt superleuk! Zo heerlijk om met iemand te kunnen ‘fangirlen’ over Engeland. Heb echt zin in maart!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: