Leeslogboek #8 Augustus 2023

Voor mijn gevoel had ik in augustus helemaal niet veel gelezen, omdat er maar weinig boeken van de ’te lezen boeken’ stapel zijn verdwenen. Toch viel het alles bij elkaar opgeteld reuze mee. Kijk maar mee in deze terugblik.

Gelezen boeken
Ik las maar vijf fysieke boeken, maar tijdens het klussen in mijn huisje en het opbouwen van diverse legosets (voor de verkoop) heb ik luisterboeken geluisterd en dat waren er nog eens vijf, wat het totaal aantal gelezen boeken gewoon op tien brengt.

 1. Neem me met je mee // Courtney Walsh (fysiek boek)
 2. De zevende zus // Lucinda Riley (audioboek)
 3. Band of Brothers // Stephen E. Ambrose (fysiek boek // herlezen)
 4. Wonder // R. J. Palacio (fysiek boek // herlezen)
 5. Atlas: the story of Pa Salt // Harry Whitaker & Lucinda Riley (audioboek)
 6. Bramenweelde // Irene Hannon (fysiek boek // herlezen)
 7. Voor altijd // Ellie Dean (audioboek)
 8. Het eilandhotel // Jenny Colgan (audioboek)
 9. Love in the details // Becky Wade (audioboek)
 10. Vlucht uit Falaise // John Flanagan (fysiek boek // herlezen)

Het grappige is dat bijna alle fysieke boeken herlezen exemplaren zijn. En Band of Brothers lag ook helemaal niet op de stapel, maar ik keek met mijn vader de mini-serie weer terug en besloot dat ik het boek ook weer wilde lezen.

Favorieten
Best lastig om favorieten te kiezen, maar hier zijn ze (op willekeurige volgorde):

 1. Neem me met je mee // Vanmiddag komt er ook een podcastaflevering online waarin Anna Laura en ik dit boek bespreken, maar ik vond ‘m echt het lezen waard!
 2. Voor altijd // Ik vond dit nieuwste deel in de Veilige Haven serie best leuk om te lezen (eh … luisteren). Een aantal boeken uit de reeks vond ik maar matig, deze had wel weer een interessant onderwerp.
 3. Band of Brothers // Tegen de regels kies ik een non-fictie en herlezen boek uit, maar het is inmiddels al bijna tien jaar geleden dat ik het boek las, dus dat geldt toch eigenlijk als nieuw? Ik schrok een beetje toen ik tien jaar geleden schreef, want ik dacht: toen was ik nog maar vijftien, toch? Maar nee, tien jaar geleden was ik twintig. Toen ik vijftien was heb ik het boek trouwens ook gelezen, ik zag de mini-serie voor het eerst toen ik dertien was. Maar goed, ik vond dit een heel, heel indrukwekkend verhaal en dat zal ik altijd blijven vinden.

Teleurstelling van de maand
Echt teleurgesteld was ik niet, al vond ik het begin van De zevende zus erg slecht. Verder heb ik nog een boek geDNFt deze maand. Ik was begonnen in Nooit meer wachten van Sarah van der Maas, maar ik kwam er niet doorheen. Het boek voelde te veel als iemand die literair wil schrijven en daar houd ik niet van. Ook vond ik het verhaal nogal warrig en ik dacht: als ik niet gauw stop kom ik in een leesdip terecht.

Book haul
14 augustus was het zo ver: mijn boekenkoopstop van 100 dagen was voorbij. Omdat ik graag op maandagmiddag boeken wilde kopen (dan is het meestal niet druk in de Wedloop) zijn er nog enkele dagen bij gekomen, want de bewuste maandag dat ik weer boeken mocht kopen, werkte ik niet. De week erna wel en toen kocht ik een flinke stapel. Ik zocht er toen acht uit, Bloesempad was niet op voorraad. Vrijdag kwam het boek binnen en omdat ik iets vergeten was had ik nog budget over voor een boek: Het huwelijk van Tim Keller. Uiteindelijk heb ik zeven van de tien boeken ingepakt voor mijn adventskalender omdat de TBR-stapel nog lang niet gelezen is. In januari 2024 zal je deze boeken pas zien bij de book haul. De adventskalender is nu klaar, hopelijk wordt het de komende maanden zo druk dat ik volledig vergeet welke boeken er allemaal in zitten. Ga ik niet helemaal vanuit, maar af en toe een verrassing zou wel leuk zijn.

Vooruitblik september
Of ik in september veel van de fysieke TBR ga lezen weet ik niet. Dinsdag ga ik op vakantie en dan neem ik waarschijnlijk alleen het boek van Tim Keller mee en m’n e-reader. Ik kijk er nu al naar uit om lekker te lezen op een strandbedje en zo een voorsprong op te bouwen in m’n leeschallenge. In augustus liep ik een tijdje achter, al loop ik nu gelukkig weer op schema. Maar een beetje voorlopen zou wel fijn zijn, gezien de drukke tijd die nog komt 😉

De afgelopen maand kwam er niet zo veel van gewoon lezen. Dat lag niet, zoals bij het schrijven, aan de drukte, denk ik. De grootste oorzaak was een spelletje wat ik op m’n telefoon had staan. In plaats van te relaxen met een boek greep ik daar steeds naar (hetzelfde spelletje wat ik vorige maand van m’n telefoon had gegooid). Inmiddels heb ik het spel verwijderd en tegen Jaap en mijn moeder gezegd dat ze me er op mogen aanspreken als ik ‘m weer installeer. Het is té verslavend en ik word er ook een beetje onrustig van. Het past niet in het leven dat ik wil leiden, dus ik hoop oprecht dat ik er nu mee kan stoppen. Een boek lezen is veel rustgevender denk ik.

Ik hoop in september weer twaalf boeken te lezen, maar ik heb nog geen idee welke. Of ja, wel een paar. Ik wil Bloesempad lezen en De wolven van Arazan (die laatste heb ik al uit) en als non-fictie boek dus Het huwelijk van Tim Keller. Verder zie ik het wel.

Heb jij veel kunnen lezen in augustus?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

3 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.