Boekreview #54 Waar de wereld in de oceaan valt // Charles Martin

Het is mijn droom om alle boeken die Charles Martin heeft geschreven te bezitten. Zijn schrijfstijl is uniek, heel anders dan andere schrijvers. Daarom wilde ik natuurlijk ook zijn nieuwste boek: Waar de wereld in de oceaan valt, lezen. Omdat ik dit een prachtig boek vond wil ik ook graag een review delen!

Specificaties: Roman // Uitgeverij Kok Boekencentrum // Nederlands, vert. // 2020

Samenvatting
Murphy Shepherd is een man met veel geheimen. Hij woont alleen op een eiland, verzorgt het terrein van een kerk zonder parochianen, en hij zet zijn leven in om mensen in gevaar te redden. Maar terwijl hij rouwt om het verlies van zijn mentor en vriend, is Murph zelf misschien meer verloren dan hij beseft.
Wanneer hij een vrouw met de naam Summer uit Florida’s Intracoastal Waterway haalt, neemt Murphs missie om zijn mentor aan het einde van de wereld te laten rusten een gevaarlijke wending. Tot Summer aangetrokken en wanhopig op zoek naar haar vermiste dochter, wordt Murph dieper en dieper getrokken in de donkere en gevaarlijke wereld van de moderne slavernij.
Met de hulp van onverwachte nieuwe vrienden gaan ze de strijd met de klok aan om het meisje te vinden.

Mijn mening
Het duurde wel even voordat ik in het verhaal kwam, maar dat kwam wellicht ook door de boeken die ik las voordat ik aan Waar de wereld in de oceaan valt begon. Dat waren feelgood romans, dus dan moet ik altijd even schakelen. Martins personages zijn meestal ijzersterk, maar een personage in dit verhaal vond ik een beetje tegenvallen. Zij had mijns inziens beter uitgewerkt kunnen worden, dan was de plottwist nog beter uit de verf gekomen. Natuurlijk kent het verhaal geheimzinnige wendingen, maar één ding zag ik al vrij snel aankomen, dat vond ik echt typisch iets voor de auteur. Charles Martin deinst nergens voor terug en zijn beschrijvingen van de mensenhandel en de sfeer die eromheen heerst is direct en rauw. Het is onvoorstelbaar dat het gebeurt, maar ik weet dat het zo is. Hoe mooi is het dan dat in de gebrokenheid van deze wereld, mensen zijn die het goede proberen te doen. Een prachtig verhaal, echt een must-read!

Waar de wereld in de oceaan valt heeft van mij 5 sterren gekregen.

Liefs,

Mirjam

PS: Hier vind je twee andere reviews van boeken van Charles Martin:

2 Reacties

  1. Haha toevallig dat we echt allebei een recensie over dit boek delen deze week :). Ik vond het boek ook echt heel tof. Echt wel een beetje anders dan zijn andere boeken maar net als wat jij zegt schrijft hij heel waarheidsgetrouw over het onderwerp en schuwt hij echt niet van de details. Ik vind dit boek ook echt een grote aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.