Lezen met Mirjam #2 Februari 2020

Vorige maand introduceerde ik de nieuwe categorie waarin ik met jullie mijn leesmaand doorneem. Ik heb echt heel veel zin om jullie te vertellen welke boeken ik las in februari, dus laten we maar meteen beginnen!

Welke boeken las ik?
Februari was natuurlijk de maand dat ik wintersport ging. Ook de maand dat ik van mezelf Kobo plus mocht activeren. Eerst wilde ik dat voor één maand doen en ‘m dan weer opzeggen, maar ik kwam zoveel leuke boeken tegen, dat ik besloten heb mijn abonnement te houden. Eerst stopte ik elke maand 10 euro in mijn boekenspaarpot (gewoon via de spaarpotjes van de bank), maar dat heb ik nu stopgezet. Ik las echt veel boeken in februari, zeker als je bedenkt dat deze maand gewoon 2 dagen korter was dan januari. Het totaal deze maand staat op 17 boeken, waarvan de dikste meer dan 800 pagina’s telde. Maar, eerlijk is eerlijk, er was ook een boek van slechts 39 pagina’s bij 😉 Voor de rest lag het gemiddelde op ongeveer 300 pagina’s, volgens mij.

 • Het probleem van het lijden // C.S. Lewis
 • The librarian of Auschwitz // Antonio Iturbe
 • Laatste vlucht // Lynn Austin
 • Tuinfluiter trilogie // Jos van Manen-Pieters (eigenlijk waren dit 3 boeken, maar heb het als 1 boek geteld)
 • Ik wist het wel // Kristen Heitzman
 • Hier voor jou // Kristen Heitzman
 • Cinder // Marissa Meyer
 • Scarlett // Marissa Meyer
 • Cress // Marissa Meyer
 • Winter // Marissa Meyer
 • De vrienden van Jezus // Karen Kingsbury
 • Hemelkinderen // Willy Zeldenrust-ter Harkel
 • 1984 // George Orwell
 • Duur huis, nooit thuis // Renée Lamboo
 • Bevrijd van jezelf // Tim Keller
 • Witte chocolade // Lori Wick
 • Ik mis je // Gilian King

Non-fictie
Deze maand las ik maar liefst 4 non-fictie boeken. Ik had vantevoren al bedacht dat ik Het probleem van het lijden wilde lezen in februari. Wat ik echter niet kon weten, was dat ik dat boek heel hard nodig had de afgelopen maand. Een goede vriend van mij uit Engeland is eind januari verongelukt en ik hoorde dat begin februari. Verder las ik Hemelkinderen, hiervoor ga ik voor Fleurrijk een recensie schrijven. Ook een verdrietig boek, maar met een hoopvolle boodschap. Het derde non-fictie boek dat ik las, was nogal een bijzonder uitstapje voor mij. Een boek over financiën: Duur huis, nooit thuis. Tot slot, toen er nog een paar dagen over waren van de maand en ik wel een non-fictie boek wilde lezen naast fictiewerken, las ik Bevrijd van jezelf, wat eigenlijk meer een essay is over je identiteit en het loslaten van jezelf, dat was het boek van 39 bladzijden.

DNF
Ook begon ik in een boek (ik las 1,5 hoofdstuk) en legde het weer weg (Did Not Finish). Dat was het boek Crown of midnight van Sarah J. Maas. Afgelopen zomer las ik het eerste deel uit de Throne of glass serie en die vond ik erg leuk. Ik merkte echter toen ik begonnen was in deel 2, dat ik heel veel informatie alweer vergeten was (dat is het nadeel van zoveel boeken lezen, haha). Dus heb ik besloten het boek weg te leggen en weer bij deel 1 te beginnen op het moment dat ik de hele serie heb. Ik had trouwens ook de neiging om het boek van Karen Kingsbury weg te leggen, want dat vond ik wel heel zoetsappig, veel bijverzonnen (het was een Bijbels-historische roman) en een slechte schrijfstijl. Maar goed, ik hield vol en las ‘m uit.

Top 3 (in willekeurige volgorde)

 • The librarian of Auschwitz // Antonio Iturbe
  Een fijne schrijfstijl en er was meer dan genoeg spanning aanwezig. Het ging over boeken, dus dan kan er weinig misgaan.
 • Cinder // Marissa Meyer
  Ik heb echt genoten van het eerste deel uit de Lunar Chronicles. Wat een originele retelling van Assepoester/Cinderella. Het vervolg, Scarlet vond ik ook heel mooi. Deel drie vond ik al iets minder en deel vier vond ik het minst leuk. Daar waren iets teveel personages naar mijn zin. Maar leuk was het zeker.
 • Duur huis, nooit thuis // Renée Lamboo
  En ja, dat vreemde uitstapje van mij is nog in mijn favorieten beland ook. Echt, dit was een heel nuttig en herkenbaar boek voor mij. Volgende week hoop ik er meer over te delen!

Book haul
Er werden deze maand drie boeken aan mijn verzameling toegevoegd. Allereerst kreeg ik een recensie-exemplaar van Hemelkinderen. Toen kocht ik Onder moeders vleugels (mijn eerste boekenaankoop van 2020) en ik kreeg voor mijn verjaardag het boek Finale van Stephanie Graber, de Engelse versie. Ik kreeg voor m’n verjaardag ook een boek over tekenen, maar dat reken ik niet bij mijn boekenverzameling 😉 Net als de Peuterbijbel die ik kreeg om te recenseren, want die staat nu in de kast van m’n moeder voor de kleinkinderen.

Wat was het mooiste boek dat jij in februari las?

Liefs,

Mirjam


6 Reacties

 1. Hoi Mirjam. Zo veel boeken…. een droom. En 1984 heb ik vroeger op school gelezen, en wil het graag nog eens gerlezen. Is vermoedelijk actueler als ons lief is. Nu ik heb 3 boeken gelezen, waarvan er 2 de zelfde titel hebben. Dat gebeurt bijna nooit. Dat realiseerde ik me pas achteraf. Alzo “der Sturm” van Gruber, speelt tijdens ds WO II in Südtirol, dan “Wie wir gehen”, dat is van een zwitserse schrijver en heb ik gewonnen! (telt dat voor de book haul?) En als 3e boek die Sturmschwester, deel 2 van dd zeven zusters. En je ziet 2 boeken met Storm erin, en dat terwijl we in februari extreem veel storm hebben gehad. Toeval? Over de book haul zeg ik liever niet. Is weer in plus. Veel leesplezier.

  1. Ik had 1984 inderdaad ook op de middelbare school gelezen en wilde het eens herlezen. Het is wel actueel, maar toch zijn er (gelukkig) verschillen! Ik heb boeken die ik heb gewonnen/gekregen wel meegerekend in m’n book haul, omdat het voor mij vooral boeken zijn die erbij gekomen zijn in m’n boekenkast, maar dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten 😉 Ik ben heel benieuwd naar de zeven zussen serie, ze staan echt al een tijdje op m’n lijstje. Misschien moet ik binnenkort toch maar eens deel 1 aanschaffen, zodat ik kan kijken of het wat voor me is. En ik ben de laatste die opmerkingen maakt over book hauls, ikzelf heb ook een gat in m’n hand als het gaat om boeken hoor 😉 Veel leesplezier de komende maand!

 2. Oh ja Cinder vond ik echt een geweldig boek! Zo gaaf bedacht, goed geschreven en ik hou van sprookjes. Lees je ook poëzie? Want dan kan ik me de drift van Sneeuwwitje van Bas Bellemans zeker aanraden. Hij heeft op een hele toffe en originele manier sprookjes herschreven.

  Afgelopen maand heb ik de duiventil herlezen. En ook de delen 8 en 9 die ik niet eerder had gelezen. Ik vond het wel een leuke serie. Ook heb ik de ps i love you club gelezen van cecelia ahern. Honderd keer beter dan het eerste deel en duizend keer beter dan de film PS i love you. Wat is dat een gedrocht. Ik ben begonnen in Anna Karenina. En heb het idee dat ik nog boeken vergeet, maar goed dit is ook al heel wat. (Dit is vooral een serie maand denk ik ;))

  1. Ik heb nog niet zo vaak poëzie gelezen, maar ik word hier wle nieuwsgierig van! Cinder was inderdaad echt supertof, echt zo leuk bedacht!
   En wat grappig dat je De duiventil herlezen hebt. Dat boek van Cecelia Ahern staat ook nog op mijn lijstje. Vond P.S. I love you best wel tegenvallen, maar hoorde inderdaad goede verhalen over deze.
   Veel leesplezier komende maand!

   Enne, ps: ik ga nog steeds op je mailtje reageren, maar heb gewoon de rust er nog niet voor kunnen vinden :/

 3. Yeah voor kobo plus. Echt de beste uitvinding ooit :). Je hebt echt een flinke stapel boeken gelezen. Ik denk dat ik pas aan dat aantal kom als ik ooit met pensioen ben, tenzij ik dan zo’n heel druk dametje ben. Dan ga ik het denk ik nooit halen.

  Mijn favoriet van de maand was trouwens The oceans between us, daar begon ik in te lezen en die kon ik niet meer wegleggen zo mooi was het boek!

  1. Inderdaad, beste uitvinding ooit! Ik ben heel benieuwd naar The oceans between us, wilde ‘m eigenlijk kopen toen die nog in de aanbieding was, maar omdat ik ziek werd is daar niks meer van gekomen 🙁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: