Schrijflogboek #20 Juli 2019

Wauw! Alweer het twintigste logboek. En wat voor één! Ik vertel je vandaag meer over de projecten waar ik mij de afgelopen maand mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

Ja … ik besloot om even een lekker koekje erbij te leggen: een glutenvrije Angel’s slice 🙂

Ik zeg het altijd en ook nu weer, voor de nieuwe lezers. Iedere maand geef ik een overzicht van de projecten waar ik aan gewerkt heb en hoeveel tijd ik hieraan besteed heb. Daarna volgt een (kort) lijstje hoogtepunten en ik sluit af met het totaal en een vooruitblik voor de komende maand.

Bergen van chaos – 120 minuten
Ik schaam me gewoon een beetje, dit is het project waar ik het minste tijd in heb gestoken de afgelopen maand. En het is juist het project dat nu veel aandacht nodig heeft. Maar ik ga met goede hoop de nieuwe maand in, het was misschien ook wel nodig om even afstand hiervan te nemen.

Fleurrijk – 155 minuten
Ook voor Fleurrijk ben ik weer in de spreekwoordelijke pen geklommen. Ik heb een lijstje gemaakt met onderwerpen waar ik nog over wil schrijven (zowel op het Happy Single vlak, als het schrijversleven) en een paar onderwerpen uitgewerkt.

Short story – 225 minuten
In september komt er weer een Short story aan, ik heb nog een verhaaltje over Emma en Milo geschreven. Hij zal in twee delen op de website verschijnen. Verder heb ik een lijstje gemaakt met korte verhalen die ik uit wil werken, over diverse onderwerpen en in diverse categorieën.

Writing prompts – 350 minuten
De afgelopen maand heb ik mijn liefde voor writing prompts weer herontdekt. Ik heb veel van de prompts gebruikt om een karakter uit de serie beter te leren kennen. Helaas is het erg moeilijk om tot hem door te dringen, dus ik ga dit zeker nog eens doen. Op dit moment gebruik ik de writing prompts voor mijn Camp Nano project (dat is nog niet af, maar dat komt zo), om in het verhaal te komen. De laatste twee weken maak ik ook gebruik van een timer als ik een writing prompt doe. Dat werkt een stuk beter dan afspraken over het al dan niet volschrijven van 1 A4.

Vervolgverhaal – 555 minuten
Technisch gesproken valt dit onder blogcontent. In de update van mijn schrijfdoelen schreef ik al over het plan om een vervolgverhaal voor mijn blog te schrijven. Dit heeft wat vastere vormen aangenomen, al moet ik mezelf nog even aanleren dat andere projecten voorgaan (zoals Bergen van Chaos). Toch zie ik het schrijven van dit verhaal als een goede oefening en daarom geef ik het een eigen categorie.

Blogcontent – 615 minuten
Ja, ik heb de afgelopen maand weer behoorlijk wat tijd besteed aan blogcontent en ik ben van plan dit ook in augustus te doen. Ik ben nu in Engeland en heb veel tijd om te schrijven, dus het lijkt me handig om veel blogs die vooraf geschreven kunnen worden, ruim op tijd te schrijven. Het betekent dat ik het thuis, als mijn schrijftijd beperkter is, meteen aan mijn projecten kan werken. Ik heb goede hoop dat deze tactiek gaat werken (ik heb al tot half oktober blogs geschreven :-)).

Roos // Camp Nano – 650 minuten
Uiteindelijk bleek juli toch een behoorlijk drukke maand op mijn werk te zijn en heb ik Roos een beetje verwaarloosd. Ook kwam ik niet echt lekker in het verhaal, waardoor ik in ieder geval zeker weet dat ik de eerste hoofdstukken grondig moet herschrijven) en pas toen ik erin kwam, was het voor de succesvolle afronding van Camp Nano te laat. De teller staat nu op 12.762 wooorden. Dus heb ik besloten dat ik in augustus gewoon vrolijk verder ga en zo’n 1500 woorden per dag probeer te schrijven.

Overig – 190 minuten
Ook heb ik de afgelopen maand gebruikt om mijn focus terug te vinden. Heel vaak heb ik op donderdagavond veel zin om te gaan schrijven op vrijdag, maar als het eenmaal zo ver is, zijn er zoveel dingen die ik wil doen in plaats van schrijven. Ik ben nog steeds een beetje zoekende naar de juiste aanpak, dus wil ik elke maand tijd vrijmaken om mij weer te focussen op mijn dromen/doelen. Ook heb ik deze maand wat Show, Don’t Tell oefeningen gedaan, omdat dat een van mijn zwakke punten is. Daarnaast heb ik sinds kort het boekje ‘Schrijven vanuit je hart’ en elke dag lees ik een hoofdstuk (3 pagina’s) en schrijf op wat ik ermee kan voor mijn schrijfpraktijk. Ik ben alleen vergeten het boekje in mijn koffer te stoppen, dus dat komt wel weer als ik thuis ben.

Hoogtepunten
Wat het schrijven betreft heb ik in juli niet bijster veel hoogtepunten meegemaakt, maar ik deel ze toch:

  • Op 4 juli had ik 425 volgers op Instagram.
  • Op 16 juli had ik totaal 400 reacties op mijn blogs. Misschien vind je dat helemaal niet veel voor een blog dat al 1,5 jaar bestaat, maar ik ben er blij mee.
  • En oké, dit is niet echt een schrijfhoogtepunt, maar wel gerelateerd aan schrijven. Zondag 28 juli liet ik het dankwoord van Time-out zien aan een van mijn Engelse vrienden (ik heb het stukje dat over hem ging even vertaald naar het Engels). Dit was trouwens in de digitale proefdruk, want Time-out is nog niet verschenen.

Totaal + vooruitblik
Ook deze maand heb ik weer veel geschreven, de meeste uren sinds ik voor het LCJ werk. Dat komt natuurlijk ook omdat ik nu vakantie heb. Het is wel minder dan in juli 2018, maar niet eens heel veel minder. Ik schreef 2860 minuten, maar ik denk dat 47 uur en 40 minuten iets meer tot de verbeelding spreekt.

In augustus hoop ik natuurlijk nog meer te schrijven. Ik blijf nog tot 16 augustus in Engeland, dus ik denk dat het wel gaat lukken. Maar ook als ik weer terug ben wil ik proberen om iedere week zo’n 8-10 schrijfuren te maken. Zoals ik al schreef wil ik met mijn blogcontent wat vooruit werken, ook ga ik verder met het verhaal van Roos en is er veel te doen aan de serie die ik met mijn broer schrijf. En ter ontspanning werk ik aan het vervolgverhaal. Ik heb er dus weer zin in!

Hoe krijg jij je focus op je doelen/dromen terug?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

    1. Dank je wel voor je lieve reactie! En ja, de laatste tijd ben ik erg productief geweest, maar heb ik nog steeds niet alles gedaan wat ik wilde doen… Heb je soms 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: