Day in the life #13 Donderdag 23 januari 2020

2020 typt toch echt een stuk makkelijker dan 2019 😉 Voor mijn nieuwe dagverslag kreeg ik (via instagram) de datum 23 januari door. Ik vergat (veel) foto’s te maken, dus verwacht er niet te veel van. Ik baalde zelf eerst dat deze dag gekozen was, want ik dacht: het is gewoon een werkdag, dat gaat ook vervelen. Maar uiteindelijk deed ik deze dag nog best wel veel ongewone dingen. Lees maar snel verder!

Mijn wekker ging deze ochtend vroeg, om 6:00 uur al. Ik ging namelijk zwemmen en wilde graag om 7:00 uur in het zwembad zijn. Het werd iets later, omdat ik eerst nog moest tanken. Ergens vind ik het nog steeds een beetje gek om op te schrijven. Ik heb nog maar sinds april 2019 een eigen auto en ik ben daar nog steeds niet helemaal aan gewend, haha. Na het zwemmen ontbeet ik (ervoor at ik wel een banaan) en om 9:00 uur ging ik aan het werk.

Sinds november werk ik minder (20 uur per week ipv bijna 35) en omdat ik op mijn andere vaste werkdagen (maandag en dinsdag) al veel had gewerkt, hoefde ik die donderdag maar een half dagje te maken. Ik was vooral druk met brieven schrijven en social media posts inplannen. Dat laatste vind ik een van de leukste onderdelen van mijn werk 🙂

Rond half 4 had ik mijn taken afgerond, dus sloot ik mijn werklaptop af. Ik wilde graag nog wat schrijven (werk voor mezelf), maar merkte dat ik vooral nutteloos aan het rondstruinen was op het internet. In plaats van daarmee door te gaan tot ik mezelf schuldig voelde, besloot ik mijn werkkamer te verlaten en een tijdje te gaan lezen op bed. Onder een kleedje, want er is niets lekkerders dan dat. Ik had diezelfde week de indeling van mijn kamer veranderd en ik merk dat ik het zo leuk vind, dat ik me sneller terugtrek in mijn slaapkamer om een poosje te lezen. Natuurlijk gaat het nieuwe er vast wel een keertje af, maar tot nu toe ben ik nog erg blij met hoe het er nu uitziet. Ik las trouwens Emma, van Jane Austen, waar ik een mooie hardcover editie van heb.

Mijn avond begon ik met een filmpje van Kate Cavanaugh, een authortuber, waardoor ik geïnspireerd ben om zelf ook te gaan vloggen over schrijven. Ik was benieuwd naar haar schrijfroutine en door haar filmpje kwam ik zelf op het idee om het vrijdag (mijn schrijfdag) eens anders te doen. In plaats van eerst ontbijten en rond 10:00 uur beginnen met schrijven, voor het ontbijt proberen al flink wat geschreven te hebben. Als je m’n Insta-stories gevolgd hebt van afgelopen vrijdag, weet je dat ik daardoor een heel goede, fijne schrijfdag heb gehad!

Nadat ik Kate’s filmpje had gekeken, kriebelde het om zelf ook nog wat te schrijven. Dus pakte ik mijn vervolgverhaal erbij, ik had woensdag een hoofdstuk geschreven die eindigde met een mini-cliffhanger, dus wilde ik graag verder gaan, zodat ik dat ook weer af kon ronden. Het gaat om hoofdstuk 17 en 18, dus het duurt nog wel een tijdje voordat jullie dat kunnen lezen 😉

Ik had het plan om vroeg naar bed te gaan, zodat ik vrijdagochtend vroeg kon beginnen aan mijn experiment, maar het werd uiteindelijk nog wel 22:15 uur voordat de lamp uitging (misschien vind jij het vroeg, voor mijn doen is het nog behoorlijk laat). Dat kwam ook omdat ik in bed nog een poos heb gelezen.

Lukt het jou om iets anders te doen op het moment dat je afgeleid wordt door het internet?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Soms is het lastig om wat anders te doen als je afgeleid bent door internet, dus ik hoop dat ik zo weer aan het werk kom, ondanks deze blog-lees-pauze even tussen het werken door. 😉
  Maar leuk om te lezen je ‘gewone’ dag! En woon je in Putten? Leuk dorp en mooie omgeving daar. Ben er jaren geleden een aantal jaren achter elkaar op vakantie geweest.

  1. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of het gelukt is, haha 😉 Maar wel herkenbaar dat het heel lastig is om jezelf er van los te maken.
   Ik woon in Barneveld, dus dat ligt wel een beetje in de buurt van Putten. Ik rijd altijd binnendoor naar het zwembad toe, dus dan zie ik ook wat van de mooie omgeving, wat ik niet zou zien als ik over de snelweg reed (en dat is ook nog eens een stuk langer). Ik zwem altijd in Putten omdat het binnenzwembad in Barneveld onhandige openingstijden heeft (zoals: de hele zomer gesloten).

 2. Ahh afgeleid worden door het internet. Echt altijd. Maar goed, op het moment is het niet zo erg want zo veel hoef nu ook weer niet te doen. Maar tijdens het schrijven mijn scriptie gebruikte ik de app “selfcontrol” op mijn computer. Daarin geef je aan welke sites je geblockt wilde hebben en de tijd en dan vervolgens drukte je op start. En voor die tijd kon je dus ook echt niet op die websites. Zelfs niet als je je computer opnieuw zou opstarten. Werkte echt fantastisch.

  Goed trouwens dat je eerst ging sporten voor het werken. Ik moet toch ook eens wat gaan doen aan sport.. :).

  1. Nogmaals bedankt voor de tip 🙂 Toch vind ik het, ook al hoef ik niet veel te doen, vervelend als ik de hele tijd op internet zit rond te struinen. Het geeft zo’n onbevredigend, onproductief gevoel. Maar misschien is dat mijn Calvinistische arbeidsethos xD. En omdat ik al zoveel tijd achter m’n computer doorbreng, is het gezond als ik ook af en toe wat afstand neem en bijvoorbeeld lekker een boek ga lezen.

   En yay! Jij gaat ook sporten 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: