Fun facts #19 Nog 7 weetjes over Time-out

Twee weken geleden heb je het eerste bericht met Fun facts over mijn nieuwste boek, Time-out kunnen lezen. In de weetjes die ik vandaag met je deel, ga ik echt in op de inhoud van het boek, dus als je het nog niet hebt gelezen en dat wel van plan bent, is het verstandig om niet verder te lezen.

Het is mogelijk dat je een van deze fun facts al eerder hebt gezien in een van mijn blogs, of op mijn Instagram. In deze berichten probeer ik je de complete verzameling aan te bieden.

 1. Brownies bakken: In een van de eerste hoofdstukken heeft Lynn een gezellig middagje met Nikki. Samen bakken ze brownies. Natuurlijk heb ik de dames niet zomaar wat laten doen, maar een echt brownie recept gebruikt. Een van mijn lievelingsrecepten zelfs. Je kunt het hier vinden.
 2. Woking vs Cambridge: Lynn krijgt te horen dat een gezin in Woking een au pair nodig heeft. Mijn allereerste idee voor het verhaal was om Lynn naar Cambridge te sturen, omdat dit een wat bekendere stad is in Engeland. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om over Woking te schrijven, omdat dit de stad is die ik het allerbeste ken!
 3. Vliegtuigen voeren: Ter inspiratie las ik in mijn dagboek over mijn allereerste jaar als au pair (in 2012). Ik ontdekte toen ook een grapje van mijn vader, dat ik helemaal vergeten was. Hij vroeg de avond voordat ik mijn allereerste vliegreis zou maken, aan mijn moeder of we nog oud brood hadden, dat we aan de vliegtuigen konden voeren.
 4. Naambord: Als Lynn aankomt op London Heathrow, staan Andrew, Katie en Oliver haar op te wachten met een kartonnen bord waar haar naam in sierlijke letters staat. Tijdens mijn eerste zomer in Woking werd ik ook op diezelfde manier verwelkomd in Engeland.
 5. Kerk: Lynn gaat in Engeland ook naar de plaatselijke kerk. Deze is grotendeels gebaseerd op de kerk waar ik altijd naartoe ga als ik in Woking ben. Zelfs de naam van de dominee is hetzelfde. Jarenlang werd ik begroet door ds. Peter, maar helaas heeft hij afgelopen jaar afscheid genomen van de gemeente in Woking.
 6. Lizzie: In de kerk ontmoet Lynn Lizzie, een meisje van ongeveer haar leeftijd. Lizzie is meteen enthousiast en de meiden sluiten vriendschap. Natuurlijk is Lizzie niet uit de lucht komen vallen, een goede Engelse vriendin van mij heet ook Lizzie (eigenlijk Elizabeth). Ik had de naam eerst met een ‘y’ geschreven, dus Lizzy, maar gelukkig waarschuwde ze me ruim op tijd dat dat heel Amerikaans is, dus heb ik er gauw Lizzie van gemaakt. En eigenlijk vind ik dat veel leuker staan.
 7. Park: In een van de hoofdstukken gaat Lynn met Oliver en Katie naar het park. De eerste zomers dat ik als au pair werkte in Engeland, was het park dé plek waar ik met de jongens naartoe ging. Zij speelden de hele middag en ik kon gewoon lekker m’n boek lezen 😉

Dat waren ze alweer voor vandaag. En ja, dat laatste lees je goed. Over twee weken volgt een derde ronde met fun facts over Time-out.

Houd jij van brownies?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

5 Comments

 1. Leuk om te lezen. Ik ben ooit een weekje in Woking geweest, moet ruim 30 jaar terug zijn, omdat mijn tante daar woonde, en nu nog steeds, maar niet meer in het mooie landhuis. Helaas ken ik weinig van het stadje, wel weet ik dat ze ca. 10 tot 15 minuten van het station woonde, omdat we te voet gingen.

  O brownies….. niet echt, zijn me te massief, of te plakkerig. Geef mij maar een goede cake.

  Gr. Johanna

  1. O wat leuk, dat je ook een keer in Woking bent geweest. De familie waar ik altijd verblijf woont ook zo’n 10 tot 15 minuten lopen vanaf het station.
   Bedankt voor je leuke reactie 🙂

   1. Die foto van die eettafel met dat venster leek me bekend, maar waarschijnlijk ziet elk landhuis er zo uit. Moet kijken of ik nog een foto vind.

 2. Jammie brownies! Het liefst nog met extra stukjes chocolade en noten. Hmm, krijg spontaan zin om ze te bakken.

  Echt leuk om te lezen hoeveel persoonlijke elementen er in het boek zijn verwerkt. Dat maakt het denk ik echt wel speciaal en misschien zelfs wel een mooi aandenken aan je tijd in Woking!

  1. Yay! Browniefan #2 hier. Helaas reageert m’n lijf vaak niet zo leuk op chocola, zelfs niet met lactasepilletjes.
   En Time-out is wel echt mijn lievelingsboek, maar ja, dat zeg ik van ieder nieuw boek. Al blijf Time-out altijd speciaal.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.