Day in the life #17 Zondag 3 mei 2020

Het coronavirus zet heel ons leven op z’n kop, daar zijn we het vast over eens. Maar wat je misschien zal verbazen is dat van alle dagen, voor mij de zondag het meest verschilt met de situatie voor de lockdown. En in het dagverslagje van vandaag kun je lezen waarom, want ik heb via Instagram door gekregen dat ik over zondag 3 mei een dagverslag moet schrijven. En dat was meteen een heel speciale zondag!

Oei, de kerk hangt scheef

Normaal gesproken ga ik op zondag 2 keer naar de kerk, of … ik luister in ieder geval twee keer naar een kerkdienst. Omdat ik regelmatig last heb van m’n rug, lukt het niet altijd om twee keer in de kerk te zitten. Maar goed, door het coronavirus ben ik al sinds 8 maart niet meer in de kerk geweest. Gelukkig zendt mijn kerk tegenwoordig de kerkdiensten uit via YouTube en kunnen we de dominee thuis zien. Ik mis het naar de kerk gaan heel erg, misschien zul je zeggen: maar thuis kun je ook luisteren, wat is het probleem?! Maar lid zijn van een kerk is veel meer dan dat! Ik mis de gesprekjes voor en na de dienst met gemeenteleden, ik mis het samen zingen, bidden en de fijne sfeer die er (meestal) in het gebouw is, waardoor je veel aandachtiger kunt luisteren. In ieder geval, zondag 3 mei was een speciale zondag! Wij kregen namelijk weer een eigen dominee 🙂 De ochtenddienst was echt heel mooi en speciaal, de nieuwe dominee werd namelijk bevestigd door onze eerste dominee.

Na de dienst dronken we gezellig koffie met iets lekkers. Ik had glutenvrije stroopwafelboterkoek, dat was echt superlekker. Ook heb ik een poosje gelezen en praatte ik na met m’n ouders over de dienst. Na het middageten heb ik met mijn moeder een eind gewandeld. Mijn vader ging het eerste stuk ook mee, maar omdat hij kort ervoor door zijn rug gegaan was, kon hij niet zo heel ver lopen.

’s Middags hadden we weer een kerkdienst. Normaal hebben we altijd ’s morgens en ’s avonds kerk, maar in verband met de komst van de nieuwe dominee, was de avonddienst verplaatst. Zo kon iedereen die uitgenodigd was om de eerste dienst van de dominee mee te maken, via het internet meekijken. Ook dit was wederom weer een mooie en speciale dienst.

Tussen de diensten door heb ik veel gelezen in dit boek en het vervolg. Volgens mij had ik deze ’s morgens al uit! Echt een prachtige serie, die ik nu al voor de vijfde of zesde keer lees. Eigenlijk deed ik die zondag helemaal niet zo veel bijzonders, ook omdat het nog weer een beetje anders was dan normaal, denk ik.

’s Avonds aten we tomatensoep en als toetje zelfgemaakt kokosroomijs. Omdat ik, naast glutenintolerant, ook lactose-intolerant ben, konden we een recept (dat m’n vader op nu.nl gevonden had) niet met gecondenseerde melk maken, maar gelukkig bestaat er ook gecondenseerde kokosmelk. Het was echt superlekker, echt een aanrader!

Na het eten heb ik, voor het eerst sinds lange tijd, weer een Bijbel journaling bladzijde gemaakt in de HSV journaling Bijbel, die ik met Kerst kreeg. Ik vind luchtballonnen altijd mooi en ik vond ‘m goed passen bij de tekst over Zoekt de dingen die boven zijn. Ook heb ik weer een poos gelezen en ik heb een poging gedaan om vroeg naar bed te gaan, maar omdat m’n boek zo mooi was, duurde het een hele tijd voordat ik in slaap viel.

Op welke dag van jouw leven heeft het coronavirus het meeste invloed?

Liefs,

Mirjam

10 Reacties

  1. Haha, die zijn niet zo heel erg veranderd. Vooral veel werken, zowel voor ‘de baas’ als voor mezelf 😉

 1. Wat leuk om te lezen wat je zoal op zondag doet. En wat is die journaling pagina mooi zeg! Wauw!
  Ik denk dat voor mij de zaterdag en ook wel de zondag de dagen zijn geworden die het meest zijn veranderd. Vooral op zaterdag was ik nog wel eens weg of ging ik gewoon voor een aantal uren de stad in, maar dat kan nu niet echt.

  1. Dank je wel voor je reactie & compliment 🙂
   Nu bel je iedere zaterdag met mij, kan me voorstellen dat dat echt een grote verandering is, haha!

 2. Nu bij mij zijn juist de doordeweekse dagen het meest verandert. Het is stiller geworden, er wordt minder gewinkeld, (de eeuwige shoppingdrang is weg), en mijn partner is altijd thuis (home office). Verder ook minimale stress. Dus vaak weet ik niet meer of het nu weekend is, of niet. Dus alles lijkt een zondag hier. Maar die extra rust is erg welkom. Succes!

  1. Fijn dat je de extra rust goed kunt gebruiken! Kan me voorstellen dat de doordeweekse dagen meer veranderen, hoor dat bij veel mensen. Ik ben een uitzondering, haha

 3. Leuk om te lezen. De weekenden zijn bij mij wel heel anders geworden. Ik ging er regelmatig op uit. Nu ben ik thuis. Doordeweeks is er bijna niets anders omdat ik naar mijn werk ga.

  1. Ja, ik vind het echt heerlijk om m’n creativiteit erin kwijt te kunnen. Een paar jaar geleden kwam ik achter het bestaan van deze bijbels en inmiddels heb ik er al 3 (2 Engelse en 1 in het Nederlands)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: