Day in the life #19 Donderdag 9 juli 2020

Ook de afgelopen maand stelde ik met behulp van een poll op Instagram vast over welke datum ik mijn nieuwe dagverslag ik zou gaan schrijven. Hier kwam donderdag 9 juli uit. Een dag die er anders uit zag dan mijn normale donderdagen…

Normaal gesproken werk ik op donderdag, maar omdat ik die week op woensdag een vergadering heb, had ik mijn werkdagen omgeruild. Over het algemeen ga ik op donderdagochtend ook altijd zwemmen, maar ik was heel erg moe die dag. Dus ik had geen wekker gezet en werd om 8:15 wakker! Ja, het is dat ik het een beetje lelijk vind staan, maar anders had ik hier drie uitroeptekens geplaatst! Voor mij is het echt heel bijzonder als ik na 6:00 wakker wordt, dus dit was echt welkom! Het was verder een vrij sombere dag qua weer, dus ik heb permanent de kerstlampjes aan gehad in mijn werkkamer.

Na m’n ontbijt heb ik toch nog iets voor mijn werk gedaan. Ik beheer de sociale media accounts van onze organisatie en woensdag was het er niet meer van gekomen om deze berichten in te plannen (ik had ze wel allemaal klaarstaan, dat kun je ook zien in het documentje dat onder Teams geopend staat (vrijdag 10 juli), dus dat heb ik gedaan. Erna ben ik gaan douchen en vervolgens wilde ik wat schrijfwerk doen.

Uiteindelijk ben ik best wel lang bezig geweest met het maken van ondertiteling voor deze video. Het was dan ook een lang filmpje (bijna 18 minuten) en ik moest de Nederlandse én Engelse ondertiteling maken. Tenminste, dat moest van mezelf. Ik weet wel dat ik me die donderdag herhaaldelijk heb afgevraagd waarom ik dat eigenlijk deed. Het levert me niet heel veel op, maar aan de andere kant: ik blijf het leuk vinden om te doen (meestal), dus dan doen we het maar gewoon 😉

Ik deed nog meer schrijfklusjes: ik ruimde ein-de-lijk mijn mailbox op, nu ga ik het écht bijhouden, beloofd! Daarnaast schreef ik natuurlijk een hoofdstuk aan het vervolgverhaal, aangezien dat mijn Camp NaNoWriMo project was. Door de vergadering en het teamuitje op mijn werk de dagen ervoor liep ik hopeloos achter. Maar gelukkig heb ik dat in de dagen erna wel weer kunnen inhalen.

’s Avonds keek ik wat YouTube filmpjes. Zoals je in de zijlijn misschien kunt zien heb ik de afgelopen tijd veel filmpjes van Doctor Mike gekeken, maar mijn favoriete Booktuber (Jessethereader) had ook weer een filmpje opgenomen, daar was ik wel nieuwsgierig naar. Maar goed, genoeg foto’s van m’n beeldscherm. Ik had echt heel graag m’n ontbijt, lunch of avondeten vast willen leggen, maar ik vergat het gewoon. Ik hoop echt dat dit de volgende keer beter gaat lukken.

Ik ging ’s avonds vroeg naar bed, om halfnegen al! Ervoor liep ik nog een rondje met mijn vader, maar de reden dat ik zo vroeg naar bed ging was ten eerste omdat ik erg moe was (ondanks de uitslaapsessie van die morgen) en ten tweede omdat ik in m’n bed dit boek wilde uitlezen. Dat is gelukt en uiteindelijk ging de lamp om kwart voor tien (volgens mij) uit. Het liefst zou ik dit minstens elke week doen, vroeg naar bed gaan en dan een hele tijd lezen. Ik ben het wel heel vaak van plan, maar meestal zit ik toch tot laat achter m’n computer YouTube filmpjes te kijken of dat soort onzinnige dingen.

Wat ik me vooral van die donderdag herinner was dat het een vreemde dag was. Omdat ik normaal altijd werk voelde het heel gek om dat op donderdag niet te doen. Ik kreeg bijna een soort schuldgevoel. Maar het was uiteindelijk ook een fijne dag, zeker omdat ik m’n boek kon uitlezen.

Kijk jij weleens YouTube filmpjes? Zo ja, heb je een favoriet kanaal?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Die eerste foto is echt lekker winters. Krijg spontaan zin in sneeuw :). Ziet er uit dat je alsnog een productieve dag had.
  Ik kijk best wel veel YouTube eigenlijk. Mijn favoriete kanaal op het moment is Grackle en Ruby Granger. Echt heel fijn om te kijken!

  1. Haha, ja hij is idd wel erg winters. Maar zo voelde die dag ook echt. En supergrappig, ik heb vorige week het kanaal van Ruby Granger ontdekt (zou trouwens best kunnen dat jij er weleens over geschreven hebt, maar dat dat nooit tot me door is gedrongen). Haar video’s zijn echt superleuk en ze heeft zo’n heerlijk accent om naar te luisteren 😀

 2. Leuk om te lezen! Ik kijk zelden YouTube filmpjes. Eigenlijk alleen als het gedeeld wordt op een website, zoals bij jou, en dat ik het dan gelijk al blog lezend aan kan klikken. 😉
  Heerlijk is dat hè, vroeg naar bed gaan om lang te lezen. Ik deed dat gisteren, toen lag ik er kort na negen uur in en heb fijn anderhalf uur liggen lezen.

  1. Ik keek ook bijna nooit YouTube filmpjes, totdat ik m’n eigen kanaal begon, nu voel ik me een beetje verplicht, haha. Valt ook wel iets mee, maar ik kom er nu gewoon veel vaker. Ondertussen probeer ik wel vaak iets anders te doen, bijvoorbeeld haken of kleuren/tekenen. En vroeg naar bed gaan om lekker lang te lezen is een van de leukste dingen die bestaan (vind ik).

 3. Leuk om weer een dagje te lezen en wat je zoal hebt gedaan. Ik lees ook heel graag in bed, al doe ik dat in de winter meer dan tijdens de zomermaanden.

  1. Bedankt voor je reactie 🙂 Ik vind die dagverslagjes zelf ook wel leuk om te schrijven en ik merk zelf ook wel dat ik in de winter vaker vroeg naar bed ga om te lezen dan in de zomer, maar deze zomer heeft (tot nu toe) wat koudere dagen, dus dan ga ik ook graag op tijd naar bed om nog een poos te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: