Day in the life #23 Dinsdag 19 januari 2021

Toen ik op Instagram vroeg welke dag in januari ik moest gebruiken voor mijn Day in the life stemden de meeste mensen op dinsdag 19 januari. Misschien wel omdat toen ik de poll hield, dit de dag zou zijn dat de lockdown werd opgeheven. Maar helaas, die werd verlengd. Ik zag ook heel erg op tegen deze dag, maar gelukkig bleek het achteraf wel iets mee te vallen. Kijk je mee?

Om kwart over zes ging de wekker en begon ik met mijn Miracle Morning. Ik ben nog steeds niet terug in het ritme dat ik in augustus had, maar het begint de goede kant op te gaan. Tegenwoordig word ik vaak voor de wekker wakker en die tijd gebruik ik om een boek te lezen, in plaats dat ik meteen aan m’n Miracle Morning begin.

Ik ontbeet met bosbessenmuffins die ik nog had staan. Ook dronk ik, zoals je kunt zien een bak koffie. Iets waar ik na deze dag weer vanaf gestapt ben. Mijn lijf reageert er gewoon heel erg slecht op. Natuurlijk las ik tijdens het ontbijt in een boek, ik moet ergens dat doel van 365 boeken halen hè 😉

Om kwart voor acht begon ik met werken. Er stond een volle werkdag gepland met een digitale teamvergadering (via Teams, haha) en een overleg met een collega. Daarnaast nog allerlei andere klusjes die gedaan moesten worden.

Ik lunchte met een avocado, eitje en een restje Tikki masala van de avond ervoor. Natuurlijk las ik ondertussen weer m’n boek, haha. Dinsdag is meestal de dag dat ik (bijna) alles op m’n eigen tempo doe, omdat m’n ouders allebei thuis zijn en ook hun eigen ding doen. Tijdens m’n wandelingen tussendoor heb ik naar een luisterboek geluisterd.

Om half vijf of vijf uur stopte ik met werken, ik weet het niet helemaal zeker meer. Vervolgens maakte ik mijn slaapkamer en werkkamer schoon, dat doe ik altijd op dinsdagavond. Ik weet eigenlijk niet zo goed meer wat we die dinsdagavond aten, o ja … een plaattaart uit de oven, door m’n moeder gemaakt.

Vlak voor het eten maakte ik het beslag van dit bananenbrood (zonder toegevoegde suikers, dus geschikt als ontbijt) en zodra de plaattaart uit de oven was en de oven was afgekoeld tot de juiste temperatuur kon ik deze erin schuiven.

’s Avonds had ik een kringavond van de kerk via Teams, die om acht uur begon. Vooraf wilde ik nog wat schrijfwerk doen en dit schreef ik in m’n journalschriftje. Ik ben nog steeds snel moe en als ik zo’n lange werkdag heb gehad heb ik vaak hoofdpijn. Eigenlijk is dan het enige wat helpt rustig zitten met een boek. Dat lukt gelukkig wel en van lezen krijg ik geen extra hoofdpijn. Ergens vind ik het bizar, want het is al ruim twee maanden geleden dat ik covid-19 had. Maar er is inmiddels genoeg over het coronavirus en de ziekte bekend om te weten dat het nog wel een tijdje kan duren voordat het helemaal beter gaat. Kleine stapjes, zullen we maar zeggen.

Ik moest de inleiding verzorgen op de jongvolwassenenkring. Voor zover ik weet ging het wel goed. Ik had m’n werklaptop gepakt (omdat m’n computer geen webcam heeft) en was lekker op m’n bed gaan zitten. De avond was om half 10 afgelopen, iets vroeger dan normaal. Dat vond ik zelf wel fijn, want ik was echt helemaal op na deze lange dag. Ik deed nog snel een lesje Duolingo, ik ben Noors aan het leren en ging daarna lekker slapen.

Weet jij nog wat je op 19 januari deed?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

  1. Mijn 19e? Niets speciaals. Leuk dat je noors leert. Een andere taal is altijd een verrijking wat woorden en grammatica betreft, die ook je kijk op je eigen taal verrijkt. Die hoofdpijn kannook van de toename van afvalstoffen in je lichaam komen, is bekend bij covid, en dan zou regelmatig water drinken kunnen helpen omdat dat weer verdunt en afvoert. Succes!

    1. Ja, ik merk echt dat een nieuwe taal leren je kijk op taal verrijkt. Nu verwacht ik niet dat ik ooit vloeiend Noors zou kunnen spreken, maar ik kan in ieder geval aan een Noor vragen (in het Noors) of hij ook Engels spreekt, dat zal vast wel helpen! Ja, dat van die afvalstoffen is mij bekend, maar het is bij mij echt inspanningshoofdpijn. (Veel) drinken is voor mij nooit een probleem geweest, ik drink per dag zo’n 2-3 liter water (en daarnaast vaak nog thee), maar ik merk dat als ik veel werk (en veel moet nadenken) dat dan de hoofdpijn op komt zetten. Gelukkig gaat het langzamerhand wel beter gelukkig 🙂 Maar in ieder geval bedankt voor het meedenken!

  2. O wat een leuke manier om een blogpost te vullen. Als ik zoiets als dit maak ben ik meestal onderweg naar iets. Je lunch zonder avocado ziet er superlekker uit klinkt ook lekker samen met eitjes. En serieus 365 boeken, pffff! Je bijbel die er zo lekker gelezen uitziet mooi! Ga ik nu even rondneuzen op je blog.

    1. Dank je wel voor je reactie 🙂 Geen avocado-fan? Haha, ik voel me wel een echte millennial als ik er eentje opeet, maar ik vind het lekker.

  3. Leuk om zo over je dag te lezen! Haha en je bent zo lekker millenial met je avocado. Vorig jaar las ik ergens een keer dat millenials geen huis kunnen kopen omdat ze veel avocado eten, haha. Mijn 19 januari was volgens mij zoals elke dinsdag. Werken en dan ’s avonds niet zo veel meer doen.

    1. Haha. Ik ga nu geen avocado-grap meer maken, want het wordt een beetje flauw zo. Maar goed, deze avocado was dus gratis, maar ik kan inderdaad nog steeds geen huis kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.