Fun facts #34 Nog 7 weetjes over Help! Mam is verliefd

Vandaag is het alweer tijd voor het tweede deel van weetjes over mijn zesde boek, Help! Mam is verliefd. Vorige week deelde ik zeven spoilervrije weetjes, maar deze week ga ik wel in op gebeurtenissen in het boek. Mocht je het boek nog niet gelezen hebben en dat wel willen doen, raad ik je aan om later een keer terug te komen om dit bericht te lezen.

 1. Allereerst het mountainbike-avontuur van Fenna is iets dat ik zelf mee heb gemaakt op een vakantie in Luxemburg (2008). Inclusief schaafwonden op de beschreven plaatsen, een rit met het golfkarretje naar de camping en zolang in iemands hand mogen knijpen dat deze persoon compleet verstijfde vingers had. Is er toch nog iets goeds voortgekomen van deze ervaring.
 2. Mijn lievelingsboek wordt ook genoemd in het boek. Dit was een perfecte gelegenheid om het eens te hebben over De brief voor de koning.
 3. Laatst heb ik zelf ook het boek gelezen en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik twee lievelingsscènes heb. Allereerst het moment dat Fleur, Fenna en Sem op het terras zitten en Sem precies uitlegt hoe kipnuggets volgens hem worden gemaakt (Sems personage is voor een deel gebaseerd op mijn broer en die verteld ook altijd zulke gruwelverhalen). De andere scène is de ruzie tussen Fleur en Juda, waarbij Juda dreigt de lijmpot in Fleurs haar leeg te kiepen. Het was een feest om te schrijven en ook om weer terug te lezen (sorry Fleur).
 4. Over die laatste scène gesproken, de posteropdracht die Fleur en haar klasgenoten van hun docent Engels hebben gekregen, is er eentje die ik ook gaf aan mijn havo-2 klassen, toen ik nog les gaf in Gouda.
 5. Fleur, Fenna en ik delen dezelfde hobby, we houden alle drie van bullet journalen en handletteren. Nu moet ik het zeggen dat ik het laatste bijna nooit meer doe, alleen om mooie letters in m’n bullet journal te maken. Ik heb zelfs een aantal pagina’s van Fleurs bullet journal zelf gemaakt.
 6. Daarnaast delen Fleur en ik ook het feit dat we badlezers zijn. In het laatste hoofdstuk kun je lezen dat Fleur altijd een boek meeneemt als ze in bad gaat en pas het bad uitkomt als ze het boek uitheeft. Nu hebben wijzelf thuis helaas geen bad, maar altijd als ik op vakantie ben waar wel een bad is, doe ik dat ook.
 7. Ook de spelletjesverslaving van Sem en Fleur is iets wat ik met hen deel. Veel van de spelletjes die in het boek gespeeld worden zijn mijn lievelingsspellen en ik kan je nu al verklappen dat er in toekomstige delen ook weer nieuwe spellen worden genoemd.

Ik hoop dat je het leuk vond om meer te lezen over de achtergrond van Help! Mam is verliefd, het eerste deel in de Samen! serie.

Speel jij graag bordspelletjes? Zo ja, welke speel je het liefst?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Leuk te lezen hoe je je eigen interesse en ervaringen in een boek verwerkt. Maar doen niet alle schrijvers dat? Ik kan me niet voorstellen dat je iets schrijft waar niet op de een of andere manier iets van jezelf in zit. Maar nu ben ik nog benieuwder naar het boek.

  1. Jazeker, ik denk dat iedere auteur dit doet. Dat maakt het schrijven ook zo leuk, vind ikzelf. Toch is er ook wel genoeg in het verhaal dat ik niet zelf heb meegemaakt 🙂 Heel veel leesplezier in ieder geval!

 2. Heel leuk om de achtergrond te lezen van het verhaal. En leuk omdat veel van de gebeurtenissen je eigen ervaringen zijn.
  Ik ben niet zo’n hele grote fan van grote bordspellen, maar het spel Ticket to Ride vind ik wel heel leuk sinds kort!

  1. Dank je wel voor je reactie 🙂 Ticket to ride vind ik ook heel erg leuk om te doen. Wie weet, leer je andere grote spellen ook nog wel waarderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.