Fun facts #31 7 weetjes over mij (die je misschien nog niet wist)

Volgens mij ben ik best een open boek, maar er zijn nog heel veel dingen die je nog niet over mij weet. Daarom heb ik besloten om eens in de zoveel tijd maar een paar leuke of grappige weetjes over mezelf te delen. Ben je er klaar voor om mij nog iets beter te leren kennen?

 1. Mijn favoriete seizoen is de herfst. Dat is niet altijd zo geweest, ik heb een tijdlang gehad dat ik elk seizoen zijn charme vond hebben. Daar ben ik het deels nog wel mee eens, maar die hete zomers hoeven van mij niet. Ik krijg heel snel hoofdpijn als het zo warm is, komt ook door de luchtvochtigheid in Nederland. Als ik minder last van hooikoorts had, zou ik de lente vast ook wel kunnen waarderen en ook de winter vind ik fijn. Maar het liefst heb ik de herfst en het begin van de winter. Soms voel ik me daar wel schuldig over, veel mensen krijgen lichamelijke of psychische klachten in deze seizoenen. Zelf heb ik dat laatste ook jaren gehad (ik denk dat ik daarom de herfst niet zo leuk vond als nu), maar sinds m’n coeliakie diagnose is het een stuk minder en nu ik vitamine D slik in de maanden met de R gaat het echt heel veel beter. Echt … eigenlijk moet iedereen in Nederland in de winter vitamine D slikken (vertelde mijn arts, dus dan moet het wel waar zijn).
 2. Ik luister het liefst naar de muziek van Casting Crowns. Natuurlijk luister ik ook genoeg andere muziek, maar dit is toch wel de muziek waar ik steeds weer naar terugkom. In m’n jaaroverzicht van Spotify staat deze christelijke band uit Amerika standaard op nummer 1. Ik vind van hun albums ook altijd alle nummers mooi, wat echt zeldzaam is. Favoriete nummers zijn East to west en Love moved first. Ook het kerstlied Somewhere in your silent night vind ik fantastisch en daar heb ik twee jaar geleden zelfs een kerstverhaal over geschreven!
 3. Op het moment van schrijven, ben ik in het bezit van 489 boeken. Als het goed is, is dat nu nog steeds zo, aangezien ik in september, oktober en november geen boeken mag kopen van mezelf. Ik spaar al het boekengeld op tot december, zodat ik dan een hele stapel kan kopen. Moet ik wel veel doelen behalen en boeken lezen… 😉
 4. Ik schrijf het liefst met m’n vulpen. Sinds ik voor m’n verjaardag een supertoffe Parkerpen van m’n ouders heb gekregen, heb ik eigenlijk niet meer met een balpen geschreven. In m’n bullet journal gebruik ik fineliners van muji, maar verder grijp ik altijd meteen naar de vulpen! De keren dat ik met een balpen schreef zijn op één hand te tellen!
 5. Ik ben in het bezit van een heleboel Leuchtturm 1917 notitieboekjes. Op dit moment zijn er vijf intensief in gebruik. Eentje voor m’n werk, eentje voor m’n schrijfwerk, m’n bullet journal, m’n leesjournal en eentje waarin ik m’n blogstatistieken bijhoud. Ja, ik weet het … op en top stationery diva.
 6. Ik bak ieder weekend iets, tenminste, dat is het idee. Vaak iets lekkers voor de zondag, maar soms ook een ontbijttaart. En ik wil op termijn me toch weer gaan verdiepen in broodbakken. Glutenvrij brood is niet goedkoop (glutenvrij meel helaas ook niet), en het lijkt me heel erg leuk om te experimenteren met verschillende smaken en structuren. Voor zover dat dus lukt met glutenvrij brood. Update: Ik heb afgelopen weekend voor het eerst een brood gebakken en dat was heel goed gelukt 😀
 7. Tot nu toe heb ik zeven verschillende brillen gehad. Dat voelt echt als heel erg veel. Toen ik in groep 7 zat op de basisschool kreeg ik m’n eerste bril. Ik had plusglazen nodig, dus voor dichtbij. De verf sleet echter heel snel van deze bril af, dus toen kreeg ik een nieuwe. Na een tijdje merkte ik dat ik zonder bril net zo goed zag als met, dus toen stopte ik met brildragen. In de derde klas kreeg ik echter weer heel veel hoofdpijn, dus toen moest ik weer aan de bril. Nog steeds plusglazen. Een tijd later had ik ‘m niet meer nodig. Tot ik de lerarenopleiding ging doen, weer had ik veel hoofdpijn. Ik liet m’n ogen opmeten, de normale afwijking was minimaal (0 links en -0,5 rechts, als ik me niet vergis), maar ik had ook een cilinderafwijking. Je oogbol is dan geen mooi rondje, zoals een voetbal, maar een rugbybal. Daardoor valt het licht niet in één straal naar binnen en zie je zowel dichtbij als ver weg wazig. En daarom draag ik nu alweer 8 jaar een bril. Wow, dat voelt lang! M’n nieuwste bril heb ik nog niet zo heel lang, want m’n vorige bril ging kapot omdat het zonnescherm uit m’n hand glipte. O, wat was ik daar verdrietig over (het doet serieus nog steeds een beetje pijn om dit op te schrijven).

Ik hoop dat je het leuk vond om deze zeven feitjes te lezen. Welke was helemaal nieuw voor jou? En wat is een leuk feitje over jou wat nog (bijna) niemand weet?

Liefs,

Mirjam

12 Reacties

 1. Nu herfst is altijd goed. Mooie kleuren etc. Voor mij is elk jaargetijde goed, als het maar niet te heet is. Bijna 500 boeken…. daar ga ik vermoedelijk overheen. Maar op je foto’s zie ik altijd een heel bescheiden rijtje boeken. (dus dat wist ik nog niet). Nu verder begrijp ik eindelijk een beetje hoe jij je notitieboekjes gebruikt, heel interessant. Wat ik niet wist, is dat je altijd iets bakt. Zou ik ook graag doen, maar heb te weinig mensen op het op te eten.
  Iets was je van mij niet weet? Geen idee…. veel vermoedelijk. Dat we een hele schattige, mega grote, 6 kg, oudere kattedame hebben, die we voor een jaar uit het asiel gehaald hebben, en momenteel achter me op het onopgemaakte bed ligt, wat eigenlijk niet het idee is.

  1. Tja, mijn boeken zijn een beetje verdeeld over mijn kamer, dus ik krijg ze met geen mogelijkheid allemaal op de foto 😉 Maar wie weet komt daar ooit nog verandering in. Meestal ben ik zelf de enige die de baksels op eet, daarom gaat er vaak iets de vriezer in. Of ik maak iets wat ik in een paar dagen tijdens het ontbijt of de lunch kan opeten. Maar de meeste dingen kunnen makkelijk ingevroren worden. Aw, die kattendame klinkt heel erg lief 🙂

 2. Wat een leuk lijstje zeg! De meeste dingen wist ik wel van je :). Dat van die 7 brillen wist ik niet, wel dat je nu net een nieuwe bril hebt maar dat je er ondertussen al 7 hebt versleten dat niet. En een leuk feitje over mij… als mensen praten over wonden of bloed dan krijg ik direct buikpijn en voel ik mijn maag inkrimpen. Brr vind dat echt heel naar.

  1. Haha, wat een grappig feitje van jou, had ik helemaal niet verwacht eigenlijk 😉 Gaat het wel goed als je erover leest? En tja … dat jij de meeste dingen wel wist had ik ook wel verwacht 😉

 3. Heel leuk om te lezen. Ik hou ook van de herfst. Wat veel mensen niet van mij weten en wellicht ook niet verwachten is dat in van brocante en antiek hou.

  1. O yes! Nog een herfstliefhebber! Bedankt voor je leuke reactie 🙂 En dat feitje van jou had ik niet helemaal verwacht (toch je blogberichten maar weer wat beter lezen ;-))

 4. Wat leuk om te lezen! En wat leuk dat je elk weekend wat bakt. Ik neem mij al een hele tijd voor om elke week iets te bakken, maar de week is telkens zo om… Misschien mijn doel ook tot iets kleiners maken als een weekend? 🙂

  1. Dat voornemen was er bij mij ook al heel lang en nu komt het er eindelijk van. Ook wel omdat glutenvrije koeken en dergelijke ontzettend duur zijn en vaak niet eens echt heel erg lekker, dus dan bak ik het liever zelf. Misschien gewoon beginnen met om de week iets in het weekend bakken, dan wordt het vanzelf meer 😉

 5. Leuk om te lezen! Sommige dingen wist ik niet over je 🙂 Ik houd niet van de herfst, maar dat komt vooral door het weer en omdat het kouder wordt. Ik kan juist niet tegen kou, dan ga ik helemaal verkrampt zitten/staan/lopen en daar krijg ik echt pijn in mijn spieren van. In de lente/zomer heb ik nergens last van. Alhoewel 30 graden nou ook niet echt geweldig is. Een mooie middenweg van een lekker warm zonnetje is prima 🙂

  1. Die mooie middenweg kan ik ook wel waarderen hoor. Dat verkrampte herken ik wel een beetje, maar wij hebben sinds een jaar of twee een infraroodkabine en dat helpt echt als het zo koud is, voor je spieren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.