Day in the life #33 Donderdag 18 november 2021

Het is alweer de vierde maandag van de maand en dat betekent dat ik vandaag mijn Day in the life blog met je deel. Het was eigenlijk de bedoeling dat deze blog over vrijdag 12 november ging, maar ik had die dag echt te weinig foto’s gemaakt, dus besloot ik het alsnog op donderdag 19 november te doen.

Ik begon mijn dag met m’n ochtendroutine en voor het eerst in lange tijd schilderde ik weer. Ook zie je een klein beetje van het gebed op de andere bladzijde (dat was van de dag ervoor). Normaal gesproken ben ik altijd heel terughoudend in wat ik hiervan laat zien, maar dit heeft mij zelf zoveel geholpen dat ik het graag even met je deel. De laatste tijd vind ik het best wel moeilijk om te bidden en heb ook het idee dat ik steeds hetzelfde bid. Vorige week zag ik een filmpje waarin een pastor vertelde dat je Bijbelteksten kunt gebruiken om te bidden. In plaats van het te markeren, nogmaals te lezen, kan je het ook tot een gebed maken. Die dag las ik een gedeelte uit Mattheüs 25, over de scheiding van de schapen en bokken (heftig gedeelte vind ik altijd). De woorden die Jezus tot de ‘schapen’ zegt heb ik gebruikt als basis voor mijn gebed van die dag. En de volgende dag las ik een prachtige column van Tim zingt precies over deze tekst. Soms krijg je een knipoog van Boven en afgelopen week heb ik dat zeker zo ervaren.

Ik ontbeet en ondertussen las ik Circus der wonderen van Elizabeth McNeal. Anna Laura en ik gaan daar binnenkort een podcast over maken en daarom zeg ik niet te veel over het boek. Ik at voor de verandering vanille yoghurt met granola. Vaak ben ik te lui om mijn iets uitgebreidere ontbijtje te maken met teff.

Rond een uur of acht ging ik aan het werk voor het LCJ. Ik was druk bezig met de laatste redactierondes van een van de magazines die binnenkort uit gaat komen. Ook heb ik heel veel andere dingen gedaan en de morgen vloog voorbij. ’s Middags werkte ik tot ongeveer vier uur.

En daarna maakte ik een Unboxing filmpje. Wie mijn Engelse YouTube kanaal volgt weet dat ik weer begonnen ben met filmpjes maken. Ik kreeg in een maand tijd (terwijl ik niks postte) zo’n 100 abonnees erbij en vond het daarom wel weer tof om er meer mee te doen. Inmiddels zijn er drie nieuwe filmpjes online gekomen en ik heb nog heel veel ideeën voor nieuwe video’s.

Erna ging ik een eind lopen, ik had nog niet zoveel gelopen die dag omdat ik vooral druk bezig was met werken. Ik belde ondertussen met Anna Laura.

Toen ik thuis kwam van de wandeling was het telefoongesprek met Anna Laura nog niet voorbij, dus bleef ik boven nog een tijdje bellen. Toen het etenstijd was ging ik weer naar beneden. Mijn broers, schoonzussen, nichtjes en neefjes kwamen allemaal eten. J. kon er helaas niet bij zijn, hij moest werken (maar anders waren er niet genoeg pannenkoeken geweest).

Die avond wilde ik eerst nog wat schrijven aan NaNoWriMo maar ik heb er uiteindelijk voor gekozen om er een leesavondje van te maken. Ik deed nog wel mijn avondroutine en maakte een planning voor de volgende dag. Heel veel variatie, zoals je ziet 😉

Het was echt lang geleden dat ik een leesavondje had gehouden en ik besloot er maar meteen een filmpje van te maken die ik volgende week op YouTube zal posten (het Engelstalige kanaal). Deze foto en de vorige brengt me meteen bij een (ietwat verdrietige) mededeling die ik voor morgen moet doen. Er komt morgen helaas geen hoofdstuk van het vervolgverhaal online. Het is me toch niet gelukt om dat naast NaNoWriMo op te pakken. Ook volgende week dinsdag (30 november) komt er geen hoofdstuk online. Als het goed is ben ik de laatste paar dagen van november weg en dan is het gewoon niet handig om het hoofdstuk te schrijven en in te plannen. Maar vanaf december krijg je wel weer wekelijks een hoofdstuk te lezen.

Wat NaNoWriMo betreft is het nog even flink aanpoten voor mij, ik ben wel van plan mijn laptop mee te nemen als ik het weekend weg ben, dus ik hoop dan wel de 50.000 woorden aan te tikken (en nog liever 60.000, maar ik denk dat ik met het eerste getal al heel blij ga zijn).

En dan nu de vraag van vandaag: eet jij pannenkoeken als ontbijt, lunch of avondeten?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

  1. Mooi geschilderd! ik eet eigenlijk altijd pannenkoeken ´s avonds, maar soms ´s middags als ze bijv. over zijn van de vorige dag….. Jammer dat J. er niet bij kon zijn 😉

    1. Dank je wel 🙂 En zoals jij het schrijft doe ik het ook vaak. ’s Avonds eten we ze en als er overblijft eet ik ze als ontbijt of middageten.

  2. Leuk dat je weer engels vlogt. En pannenkoeken eet ik bijna nooit. Hoogstens als we in een hotel zijn, waar je dat bij je ontbijt kan hebben. Dan is dat super. En als we het thuis maken is het ’s middags, maar dat is hoooogst zelden.

  3. Pannekoeken zijn altijd goed 🙂 Ook tussendoor, als er eentje over is. Ik maakte nog wel eens van die dikke, Japanse pannekoeken, echt lekker dik, bijna een taartje. Heerlijk. … hebben we nog pannekoekenmeel? Hmm… Deze lunch zou wel eens een pannekoekje kunnen gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: