Ik lees #35 All about reading tag

Tags vind ik altijd leuk om in te vullen, dus toen ik op zoek was naar iets leuks om vandaag te delen ontdekte ik de All about reading tag en mijn antwoorden ga ik vandaag met je delen zodat je meer kunt leren over mijn leesgewoontes.

 1. Wat vind je het belangrijkste als je een boek oppakt? A) Een mooie schrijfstijl; B) Een character driven verhaal of C) Een plot driven verhaal?
  Als ik echt per se zou moeten kiezen ga ik denk ik voor optie B. Ik houd ervan als personages groeien en vind dat een onmisbaar onderdeel van het verhaal. Maar het liefst heb ik natuurlijk gewoon deze drie bij elkaar.
  PS: over character driven en plot driven heb ik dus ooit een video gemaakt, die kan je hier bekijken.
 2. Wat zijn je ergernissen in een boek?
  Dat hangt er een beetje af wat voor boek het is, maar wat ik heel vaak tegenkom en waar ik niet goed tegen kan is insta love. Personages die meteen verliefd op elkaar worden en uiteindelijk ook een happy end beleven.
 3. Als je één quote op je muur zou kunnen hangen (uit een boek), welke zou dat zijn?
  Oef, dat is een heel moeilijke, want boeken staan vol met prachtige spreuken. Maar ik denk dat ik dan zou gaan voor een quote uit De brief voor de koning van Tonke Dragt: “Soms moet je bedroefd zijn, om de vreugde weer te kunnen waarderen.”
 4. Welk genre zou je graag meer boeken van lezen?
  Ik roep het al jaren: fantasy. Maar de meeste fantasy boeken zijn vrij dik, waardoor ik er zeker dit jaar niet echt aan toe ben gekomen. Ook zou ik wat vaker detectives willen lezen, geen thrillers … maar gewoon een detective verhaal.
 5. Was er ooit een verfilming die je beter vond dan het boek?
  Hm, het staat me wel bij dat er soms verfilmingen waren die ik beter vond dan het boek, maar ik zou zo gauw geen titel kunnen bedenken. Ik heb ook echt niet altijd eerst het boek gelezen en daarna pas de film gezien. Mijn liefde voor Narnia is pas gekomen nadat ik The lion, the witch and the wardrobe had gezien. O ja, ik vond persoonlijk de film P.S. I love you veel beter dan het boek!
 6. Als een van je favoriete boeken (opnieuw) werd verfilmd, welk boek zou dat zijn en welke rol zou jij willen spelen?
  Ik zou heel graag een goede versie van De brief voor de koning willen zien, dus echt gebaseerd op het boek (grrr… Netflix) en dan wil ik Lavinia spelen. Of De grijze jager serie (dat staat al járen op de planning) en dan wil ik graag Alyss spelen.
 7. Welk ‘hyped’ boek zou jij absoluut niet aanraden?
  Frankly in love van David Yoon, inmiddels volgens mij ook in het Nederlands verschenen. Echt totaal geen plotlijn en volgens mij is het alleen een NYT bestseller geworden omdat David Yoon de echtgenoot van Nicola Yoon is en er giga veel PR achter zat, daar kan ik echt heel slecht tegen.
 8. Welk boek heeft je leven en manier van denken beïnvloedt?
  Het laatste gevecht van C.S. Lewis, Gegijzeld van Evert Hartman en American dirt/Wie omkijkt van Jeanine Cummins. Sorry, ik kon echt niet kiezen 😉
 9. Ben je fan van het herlezen van boeken? Doe je het vaak?
  Ja, ik ben groot fan van het herlezen van boeken! Ik deed het zelfs een beetje te vaak, maar inmiddels heb ik daar mijn weg wel in gevonden. In 2021 heb ik nog niet zo veel boeken herlezen. Dat ga ik trouwens wel doen in december, ik heb een hele stapel boeken uitgekozen waar ik heel erg van genoten heb en die ga ik allemaal herlezen in het kader van ‘Comfort en joy!’
 10. Welke boektitel zou de titel van jouw leven kunnen zijn?
  Angstige mensen (Fredrik Backman) of No fear (mijn eigen boek ;-))
 11. Welk boek zou iedereen gelezen moeten hebben?
  Dit vind ik altijd een ingewikkelde vraag. Vroeger had ik hier altijd meteen een antwoord op, maar ik ben er inmiddels achter dat dit niet effectief is. Je moet mensen geen boeken opdringen, maar als ik echt zou moeten kiezen zeg ik: The choice/De keuze van Edith Eger.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze tag te lezen. En dan heb ik nu natuurlijk, zoals (bijna) altijd nog een vraag voor jou:

Welke boektitel zou de titel van jouw leven kunnen zijn?

Liefs,

Mirjam

5 Reacties

 1. Heel leuk om te lezen!
  Een verhaal met zo’n ‘insta love’ erin vind ik ook altijd een tegenvaller. Ik wil trouwens ook meer detectives gaan lezen (geen thrillers inderdaad), maar (nog) geen idee van titels in dit genre.

  1. Ik hoop toch een keer een verhaal met insta love tegen te komen dat ik wel kan waarderen. Maar het is wel heel lastig om dat geloofwaardig te doen denk ik. Hoewel … mijn vriend en ik waren ook redelijk snel in love (ik denk dat je het in een boek wel insta love zou noemen) en dat is het echte leven. Wie weet … kan het wel. Wat betreft detectives zal ik het eens bij m’n vriend navragen, die leest veel detectives. Ik lees nu Father Brown, dat is dan wel weer klassiek, maar vind het tot nu toe goed leesbaar.

   1. Wat leuk dat het bij jou en je vriend ook snel ging en dus bijna toch insta love was. 🙂 Het kan dus wel echt, maar in verhalen is het vaak cliché (in tegenstelling tot het echte leven ;-)).
    Als je detective leestips hebt via je vriend, graag. Father Brown ken ik niet, leuk. Ik keek vroeger graag ook de Amerikaanse tv-serie Father Dowling Mysteries, misschien dat dat ook zoiets is?

 2. Misschien ook wel ‘No Fear’……………….. De brief voor de koning zal echt heel leuk zijn in een verfilming! Echt benieuwd hoe al die ridders eruitzien, Tiuri natuurlijk….. Alleen het stukje dat hij de zwarte ridder met het witte schild zou vinden, zou wel een beetje heftig zijn dan ?

  1. Haha, wat leuk dat jij ook No fear als titel voor je leven hebt 😉 En ja … De brief voor de koning als goede verfilming blijft een grote wens van mij. En bij de enge stukjes doe ik gewoon m’n ogen dicht 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.