Day in the life #34 Woensdag 15 december 2021

Omdat ik compleet vergeten was een poll te houden op Instagram heb ik uiteindelijk maar gewoon zelf een dag gekozen om over te schrijven. Dat was wel makkelijk, want ik kon gewoon een dag kiezen en als ik vergat foto’s te maken kon ik altijd een andere dag pakken. Gelukkig ging het foto’s maken in één keer goed. Sinds ik heb ontdekt dat je makkelijk vanuit de iCloud foto’s kunt downloaden op je computer maak ik veel sneller foto’s met m’n telefoon die ik kan gebruiken voor het dagverslag, dus dat moet de volgende keer als ik wel een datum met behulp van mijn Instagram volgers heb geprikt ook goedkomen!

Ik werd behoorlijk vroeg wakker en besloot een tijdje te lezen in bed voordat ik eruit zou gaan. Mijn ochtend- en avondroutines heb ik de laatste tijd behoorlijk verwaarloosd en ik merkte ook dat ze niet meer zo goed werkten. Ik vond het allemaal net te lang. Inmiddels heb ik wel nieuwe routines opgesteld die ik, als ik dat wil, kan inkorten of uitbreiden, dus in het volgende verslag lees je daar vast meer over. Ik las het boek De jacht op de Red October omdat ik mijn vader beloofd heb dit jaar een boek van Tom Clancy te lezen. Ik vond het boek uiteindelijk veel leuker dan verwacht.

Na het ontbijt deed ik boodschappen. Ik begin altijd door de boodschappen netjes in de tassen en kratten te stoppen per categorie, maar soms zijn het meer boodschappen dan verwacht en dan wordt het een rommeltje, zoals hier het geval is. Ik gebruik altijd de zelfscanner, dus dat scheelt al wel een keer in- en uitladen. Deze keer waren het superveel boodschappen omdat ik vast wat inkopen voor Kerst had gedaan.

Ik was best wel moe (ook door het vroege wakker worden) en besloot na het boodschappen doen een tijdje te lezen. Ik las De jacht op de Red October uit en begon in een nieuw boek, volgens mij in Caraval.

Om 10:40 moest ik bloedprikken voor mijn tweejaarlijkse bloedonderzoek. Allereerst moeten m’n antistofwaardes (tegen gluten) gemeten worden en omdat coeliakie een auto-immuunziekte is heb je verhoogde kans op andere auto-immuunziektes (zoals diabetes type 1, een te snelle of te langzame schildklier en de ziekte van Crohn) en daar moet ik eens in de zoveel tijd op gecontroleerd worden. Het was nogal een gedoe want het bloedprikformulier dat ik gekregen had bij mijn laatste bezoek aan de MDL-arts was alweer 2 jaar oud, dus vroegen ze zich af of die arts er nog wel werkte. Nou, op 5 januari heb ik een afspraak bij hem dus ik ga ervan uit dat hij er nog wel werkt. Vooralsnog is het een fysieke afspraak in het ziekenhuis, dus ik hoop een exemplaar van No fear voor hem mee te nemen (wie het boek gelezen heeft weet vast wel waarom).

Na het bloedprikken deed ik wat boodschappen en haalde het kerstpakket van Anna Laura op, deze kreeg ze van TWR en omdat het hoofdkantoor van TWR Nederland in Barneveld zit en ik die avond naar Anna Laura zou gaan, zou ik het ophalen en bij haar afgeven. Dat is toch een stuk makkelijker dan opsturen. TWR zit in Kasteel de Schaffelaar, dus daar moest ik natuurlijk wel even een foto maken.

Inmiddels was het al later dan eigenlijk de bedoeling was en eenmaal thuis besloot ik mijn leesjournal helemaal bij te werken. Eigenlijk had ik die dag willen schrijven, maar ik was niet helemaal fit. Terwijl ik dit overzicht bijwerkte luisterde ik naar The silver chair van C.S. Lewis.

Uiteindelijk schreef ik ’s middags nog wel een blogbericht voor de dag erop en ik deed allerlei kleine klusjes, al kan ik me niet meer zo goed herinneren wat. ’s Avonds kookte ik. Vegetarische stroganoff pasta uit de oven, een van mijn lievelingsrecepten, zowel om klaar te maken als om op te eten.

Terwijl de schotel in de oven stond ruimde ik het glutenvrije kastje op. Ik had de dag ervoor mijn kerstpakket gekregen van het LCJ en het was een grote bende in deze kast omdat alles er maar in gepropt was. Ik vind het jammer dat ik alleen maar een na-foto heb, want die ziet er ook niet volledig geordend uit, maar het was véél erger.

Na het eten pakte ik m’n tas in voor het nachtje logeren bij Anna Laura. Ik had ’s middags al alles op m’n bed gelegd, dus het was alleen een kwestie van alles goed en geordend inpakken. Erna tankte ik nog even en ik vond het bedrag wel knap gedaan zo (maar niet normaal hoog). Onderweg luisterde ik eerst naar het luisterboek van The silver chair, maar schakelde al snel over op kerstmuziek.

De lichtjes in Nieuwpoort. Altijd een mooie stad om te zien.

Anna Laura heeft vorig jaar een kerstdorpje en kerststal gemaakt en die stonden ook dit jaar weer voor het raam. Ik vond ze zo leuk dat ik er even een foto van heb gemaakt. Eigenlijk waren die foto’s vooral voor J. bedoeld, maar ze zijn te leuk om niet in dit dagverslag te delen.

Zo, dat was alweer het laatste dagverslag van 2021. Het was een rommelig dagje waarop ik allerlei klusjes afrondde, maar dat was ook wel een keer goed. In 2022 post ik weer maandelijks een dagverslag, maar waar normaal het dagverslag altijd op de vierde maandag van de maand online komt, gaat het vanaf 2022 op de laatste maandag van de maand gebeuren. Dat is meestal wel de vierde maandag van de maand, maar soms ook de vijfde 😉 Ik liep er regelmatig tegenaan dat ik vaak maar de helft van de maand kon gebruiken als datum om uit te kiezen en daar wil ik vanaf.

Heb jij ook weleens een ‘rommeldagje’?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

  1. Jaa! eigenlijk vind ik het soms ook wel relaxed, gewoon een beetje rommelen 😉 Leuk idee van die leesjournal, misschien ga ik ook zoiets proberen! Het kerstdorpje van Anna Laura zag er leuk uit!

    1. Heerlijk! Een leesjournal is een leuke aanvulling (als je de tijd ervoor neemt) en verrijking voor je leesleven, dus zeker doen!

  2. Leuke dag. Soms is het een welkomme afwisseling, geen strak plan, gewoon doen wat je wilt of moet. Heb eens gekeken waar Nieuwpoort ligt. Een schattig klein vestingdorpje tegenover Schoonhoven. Nooit geweten…. Maar ziet er super uit. Woont Anna Laura ook aan dat grachtje? Waarschijnlijk als je er woont, is het een normaal dorp.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.