Day in the life #47 Dinsdag 24 januari 2023

Omdat ik afgelopen week niet zo veel tijd had om te schrijven (waarom wordt in dit bericht duidelijk) komt het Day in the life berichtje wat later online dan gebruikelijk. Maar hij is er! Al vier jaar lang neem ik je één keer per maand mee in een dag van mijn leven en deze keer is het een vakantiedag geworden, want afgelopen week was ik op wintersport! De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat niet alle foto’s op dinsdag zijn gemaakt, want ik vergat ook een beetje dat ik over deze week een Day in the life verslag wilde maken.

Ik werd om half zeven ongeveer wakker en deed een vereenvoudigde versie van mijn ochtendroutine. Ik had niet alle spulletjes meegenomen om dat te doen, maar de belangrijkste dingen wel. Ik lees in 2023 bij m’n ochtendroutine uit het Spreukendagboek van Tim Keller. Ik had die ochtend trouwens ook behoorlijk spierpijn omdat ik de dag ervoor voor het eerst in 3 jaar weer had gesnowboard.

Deze foto is trouwens woensdag gemaakt, maar ik was dus op wintersport met mijn ouders en Jaap. Drie jaar geleden was ik voor het laatst op wintersport geweest, maar dat was op een andere plek dan waar ik gebruikelijk op vakantie ging. Nu waren we weer terug op ons ‘vaste stekkie’. Heel leuk om dat met Jaap mee te maken, hij heeft trouwens leren skiën van mijn vader.

We waren op dinsdag ongeveer om half 11 op de piste. Ik ben meteen met de kabelbaan naar boven gegaan, terwijl mijn ouders en Jaap beneden bij de sleeplift bleven.

Ons vaste plekje ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk. We zaten in Duitsland in een huisje en gingen in Oostenrijk skiën en snowboarden. Je hebt een lange afdaling van het bergstation naar beneden, die kant kijkt uit op de bergen. Ook heb je een kortere afdaling in een brede kom van de berg en daarboven kijk je uit op Duitsland. De foto links is daar gemaakt – de foto rechts is onderaan, waar je nog een sleeplift hebt. Dat is trouwens een foto van maandag, maar ik wilde dat je mij in actie kon zien op het snowboard.

Deze foto heb ik halverwege de afdaling naar beneden gemaakt en hier zie je dus dat je uitkijkt op Oostenrijk. Ongeveer in het midden van de foto zie je trouwens het hoogste punt van de sleeplift. Maar goed, zo prachtig was het! Het was wel goed te merken dat er minder sneeuw lag dan andere jaren, op sommige plekken was de lange afdaling een beetje bruinig – sneeuw gemengd met grond. Normaal gesproken gaan we wat later in het seizoen (in de voorjaarsvakantie), dus dan heb je wat meer kans op sneeuw. Gelukkig had het zaterdag en zondag veel gesneeuwd en was de lange afdaling wel te doen, een week ervoor was daar nog geen sprake van.

Ik heb deze dag lekker veel gesnowboard. Ik ben een stuk of 15 keer in die kom naar beneden gegaan, waar ik het over had (wij noemen dat thuis De leeuwenkuil, al weet niemand echt waarom) en ik heb vier keer de lange afdaling gedaan. Het snowboarden ging dinsdag echt heel erg lekker – ik was een beetje in vorm en het was prachtig weer.


Dat het prachtig weer was, was ook wel te merken aan de hoeveelheid ballonnen die opsteeg. Het leek wel een ballonfiësta. Het lijkt mij helemaal niks om met deze kou in een luchtballon te zitten, maar ieder z’n ding. Het zag er in ieder geval wel heel erg mooi uit!

Vlak voor de laatste afdaling naar beneden ontdekte ik dat er een scheurtje zat in een clipje op m’n snowboard, waarmee je hem strakker zet. Ik kreeg m’n snowboard bijna niet strak genoeg. Voordat we naar huis reden, zijn we eerst nog langs de winkel gereden waar ik mijn snowboard vijf jaar geleden heb gekocht en zij konden het gelukkig maken. Ze hebben een nieuw, metalen clipje erop gezet, die kan niet scheuren (als je goed kijkt op de groepsfoto van woensdag kan je het zien) – en dat deden ze helemaal gratis.

Meestal gaan we ’s avonds ook nog even naar het zwembad, daar mag je gratis in met de skipas die we hadden, maar deze dinsdag deden we het niet. Jaap was heel erg moe en het leek ons allemaal wel lekker om thuis te blijven. Ik deed een spelletje met m’n moeder (Clever tot de derde macht), maar op de een of andere manier kan ik (nog) niet van haar winnen, ze scoort altijd hoger dan ik. ’s Avonds deed ik geen avondroutine, daar was ik echt te moe voor. Ik ging op tijd naar bed, de volgende dag zou weer een inspannende dag worden.

Wat zou jij doen/wat doe jij: skiën of snowboarden?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.