Friday Fun #15 5 memes over nieuwe ideeën

Heb jij dat ook, dat je rondloopt met honderd nieuwe ideeën voor verhalen, maar dat ze, als je er eenmaal aan begint, toch niet zo tof zijn? Of dat je die fantastische plotlijn, die je in de douche had bedacht, totaal vergeten bent? Ik heb er wel last van en besloot een aantal memes op te zoeken rond dit thema. Ik kwam erachter dat ik niet de enige ben…

De laatste jaren vertrouw ik ideeën die ontstaan uit dromen niet zo. Ze lijken echt fantastisch, maar zijn al snel onmogelijk in de uitvoering. Toch vind ik dromen wel heel intrigerend (vooral lucid dreaming) en geloof dat er best mooie dingen kunnen ontstaan uit een droom.

Nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Ze zijn niet altijd even handig, maar ik zal ze niet de deur wijzen 😉

Oh, dit is ook zo herkenbaar. In je hoofd heb je het helemaal uitgedacht, maar op papier krijgen is weer een heel ander verhaal …

Soms, heel soms heb ik wel van deze geniale momenten. Een tijdje geleden lag ik in bed en ik wist dat ik elk moment in slaap zou vallen. Ik lag echt precies goed. Maar … opeens schoot me een fantastisch idee te binnen. Ik weigerde echter om op te staan, want ja … ik lag zo lekker. Dus heb ik het idee wel 20x in m’n hoofd gezegd en toen ik de volgende ochtend wakker werd, wist ik het nog! Toen heb ik het natuurlijk meteen opgeschreven.

In het verhaaltje hierboven nam ik een groot risico, wat ik niet zo snel meer neem. Mijn geheugen is niet optimaal, dus schrijf ik, als ik een nieuw idee heb, het zo snel mogelijk op.

In welke meme herken jij jezelf het meest als het gaat om nieuwe ideeën?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Haha! Voor mij gelden vooral die 2e en 3e: ik voel me een waar genie als ik weer eens een goed idee heb, maar het daadwerkelijke schrijven is dan toch weer wat lastiger…

    1. Haha, dat is herkenbaar 🙂 Hoewel ik bij mezelf ook wel merk dat het een soort angst is, dat ik bang ben dat ik het idee niet zo tof op papier krijg als het in mijn hoofd zit en ik het daarom maar helemaal niet opschrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: