Fun facts personages #2 // Best friend – 1

Vorige maand lanceerde ik mijn nieuwe rubriek: fun facts over de personages. In verhaalvorm vertel ik je iets meer over enkele personages uit de boeken die ik geschreven heb. Vandaag is het tijd voor BFF’s.

Zoals vorige maand, licht ik ook nu weer drie personages uit. Eén ervan komt uit mijn allereerste boek: De opdracht. De andere twee komen uit mijn nieuwste boek: Vrije val. Ik probeer deze stukjes spoilervrij te houden, zodat je van mijn boeken kunt genieten (als je ze nog niet gelezen hebt).

Ik trap af met Mark van Ginkel, de beste vriend van Jill, die de hoofdrol speelt in mijn debuut. Het was zo lang geleden dat ik over hem heb geschreven, dat ik zijn achternaam moest opzoeken. Ik hoop dan ook oprecht dat ik alle informatie over Mark nog goed weet. Mark heeft bruin haar, bruine ogen en veel sproetjes op zijn gezicht. Hij houdt ontzettend veel van muziek, Engelstalige gospel is zijn favoriete genre. Daarnaast is hij dol op saucijzenbroodjes en voetbalt hij graag met zijn goede vriend Pim. Hij haat wiskunde (en haat het nog meer dat Jill hem bijles moet geven) en vindt het vervelend als Angelique zeurt over zijn vriendschap met Jill. Gelukkig is dat nu een stuk minder geworden. Mark hoopt in de toekomst een jaar naar Nieuw-Zeeland of Australië te gaan en daarna ziet hij het wel. Een belangrijke les die Mark geleerd heeft in zijn leven en graag met jou wil delen, is dat je nooit zusjes moet plagen die graag koekjes bakken. Dat kan slecht aflopen.

Mark is trouwens een behoorlijk ongehoorzaam personage. Hij mocht niet verliefd worden van mij, maar werd het toch.

Een tweede personage waar ik graag meer over wil vertellen is Sem Huisman. In Vrije val wordt zijn achternaam niet genoemd, maar hij is de beste vriend van Bas. Sem is 162 centimeter lang, heeft stug, donkerblond haar en lichtblauwe ogen. Hij is dol op gamen, volleyballen en op z’n tijd kan hij een bordspelletje ook wel waarderen. Sem vindt taal en spelling verschrikkelijk en zal blij zijn als hij klaar is met school. Hij wil graag chefkok worden, dus als hij zijn examen heeft gehaald gaat hij een horeca-opleiding volgen. Sem heeft geleerd dat de waarheid altijd beter is dan leven met een leugen, hoe pijnlijk dat ook is. Hij hoopt dat jij je voordeel doet met deze les.

Ik wist, toen ik over Sem schreef, niet dat hij zo belangrijk was voor Bas en andersom. De jongens zijn al vrienden vanaf de basisschool, maar ik realiseerde me aan het einde van het verhaal pas hoe diep hun vriendschap nu ging.

De beste vriendin van Lotte uit Vrije val heb ik voor het laatst bewaard: Lydia Verdouw. Lydia heeft donker, krullend haar, hazelnootbruine ogen en heeft bijna altijd een glimlach op haar gezicht. Ze houdt van chocolade, skeeleren en is stiekem verliefd op Joram. Ze vindt biologie verschrikkelijk en heeft ook een hekel aan Leonard. In de toekomst wil Lydia graag juf worden, het liefst van groep 3. Door Lotte heeft Lydia geleerd om er onvoorwaardelijk voor een vriendin te zijn en ze wil iedereen aanmoedigen om voor je vriend(in) door het vuur te gaan.

Toen ik over Lydia schreef, wist ik dat ze een stevig karakter moest zijn, iemand die niet zomaar terug zou deinzen. Hoe Lydia uiteindelijk geworden is, heeft mijn verwachting overtroffen. Ze is echt een fantastische meid!

Wie van deze drie personages zou ook gemakkelijk jouw best friend kunnen zijn?

Liefs.

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: